Boka via booking.com USA?

1 sep. 2019 13:55
Visningar: 300
Hej alla! Vi planerar en rundresa i Kalifornien sommaren 2019.

Vi är två vuxna och tre barn (7, 11, 13 år). Funderar på att boka boendet på egen hand via booking.com, men har hört att det kan vara problematiskt då vi är fem pers. Har också hört att många boende tar ut en extra serviceavgift på 200-300 USD, som är obligatorisk. Och dessutom kan det tillkomma parkeringsavgifter.

Visst kan man överlämna bokningen till resebyråer, men det är ju kul att själv lägga upp rutten och planeringen.

Vad är era erfarenheter?
Av Lotta29
1 sep. 2019 14:39
Vi bokade alla våra boende själva och det var inga problem, de flesta hotellen har fri parkering men det kan man lätt kolla på booking då det står om den kostar eller inte. Dock vet jag inte hur det är när man är 5 st, oftast får man boka 2 rum om det är hotell.
1 sep. 2019 16:27
Kan man läsa på Booking.com om de tar ut serviceavgift på specifikt hotell?
Rör sig kostanden per bokning? Blir ju dyrt om man bor 3-4 nätter per hotell?
1 sep. 2019 16:38
Jag tänker att man bör kunna läsa sig till de kostnader som tillkommer på respektive boende. Så jag ska helt enkelt läsa det finstilta lite mer noggrant.

Och sen har jag läst mig till här i andra diskussioner, att man kan kontakta boendet direkt och boka utan booking.com. Blir troligen dessutom billigare.
1 sep. 2019 20:59
Citerat från Ellismellis:
Du menar väl rundresa 2020..?
Javisst ja, 2020 🌸
Av Peter_o
1 sep. 2019 21:03
Efter vad jag vet så tar booking.com upp alla avgifter, möjligen med undantag för den dollar man lägger på sängen för bäddning. Om man däremot läser/bokar på hotellets hemsida bör man vara observant på vilka skatter (2 olika) som tillkommer.

/PeterO
4 sep. 2019 16:35
Tack alla :)

Har mer vägledning, så jag drar igång fler diskussioner - tipsa mig gärna!
Av Asok
5 sep. 2019 15:24
Jag har bokat många hotell via Booking men de tar inte ut någon avgift gentemot dig. Däremot kan du ev. få betala en turistskatt på hotellet om jag inte minns fel. Dock kan det löna sig att kontakta hotellen om de är lite dyrare då du kan ev få ett lägre pris direkt från dem.
6 sep. 2019 00:22
Inga avgifter om det inte står tydligt, men jag skulle söka på Trivago så får man fler och bättre priser. Ska ni stanna flera nätter hyr ett hus och då tillkommer städning å skatter. Eller gör som jag kör husbil så stannar ni var ni vill på Walmart parkeringar.
8 sep. 2019 16:07
Har bokat genom booking.com, funkar ok, det enda negativa är väl priserna de använder när de skriver ut att det är bara 2 rum kvar för detta pris eller liknande, verkar sällan stämma och ibland har priset tom blivit lägre om man väntat
8 sep. 2019 18:51
Många hotelkedjor har finders fee. Om du hittar ett billigare pris på nätet så möter de detta och ger dessutom X% i rabatt. Inget som står direkt överst på hemsidorna (för ingen vill egentligen hantera det ;-) ) så värt att kolla hotellens hemsidor om du vill spara pengar.

En annan sak att tänka på är att vissa "amerikanska" kedjor (typ BW, Radisson och Sheraton) som har bra standard i Europa kan vara mer eller mindre usla i USA.
Av Daytona
9 sep. 2019 08:46
Vi gillar Best Western, La quinta och en del Days inn faktiskt. Läs recensioner på tripadvisor, googla hotellet. Vi väljer ofta de som har breakfast ( och läser på vad som ingår) , de är inte som hotellfrukostarna här men ändå helt ok . Äta frukost ute är dyrt! Alt. är att boka med litet kök ( efficiency) och fixa egen frukost.

Vi har inte haft några problem med varken booking eller hotels.com