Resa till Bali i juni, tips?!

8 jan. 2013 08:18
Visningar: 2655
Hej!

Jag och min pojkvän har planer på att resa till Bali 20 dagar nu i juni =)

Har ni nå tips på vad man ska se och göra? Vi hade tänkt bagpacka och tänkte i stort sätt bara boka flyg ner och boka hotell de första nätterna..

Har hört att Kusa inte är så bra, stämmer det?
Dreambeach, någon som har varit där??
Sen funderar vi på att ta båten över till Giliöarna, det verkar som ett bra ställe eller??

Skriv gärna tips på bra hotell om ni vet några =)

// Isabella
10 jan. 2013 00:11
Hejsan!

Juni är en bra tid på Bali, högsäsong och deras varmaste och finaste period. Om det är Kuta du menar så är det delade meningar vad gäller om det är bra eller dåligt. Det är en kompakt och trång stad, med små gator, högt tempo, mängder med mopeder och gatuförsäljare osv. Men jag gillar Kuta och tycker att man i alla fall bör se det för en dag. Men som sagt, Kuta är något som folk antingen älskar eller hatar. :)

Drimbeach är fint men vet man hur det var innan är det ett välbyggt lyxområde nu mera, men fortfarande vackert. Det ligger på Bukithalvön och jag skulle rekommendera er att även åka längre ut, till stränderna Padang Padang och Uluwatu Blue Point, samt åka ut till Uluwatu-templet längst ut på udden.

Giliöarna ska ni absolut ta en tur till, det är tre små charmiga öar där man bara tar sig runt till fots, cykel eller via häst och vagn. Den största är mest turistig och de andra mer lugna och ännu mer paradis. Vi bodde på Vila Ombak på Trawangan (största ön) och det var jättemysigt och fint. Sen finns även Nusa Lembongan, en annan ö som dessutom tillhör Bali och den rekommenderar jag verkligen.

Om du vill se mer av Bali får du gärna kika in på min blogg: www.holmchristine.blogspot.com

Ha det bra!

// Christine
Av Gabjac
16 jan. 2013 13:25
Hej skidbella!

Trevligt att ni ska till bali! :) Då jag aldrig varit på bali så har jag ju inte så mycket till tips hehe! Men vad jag har hört är det som förgående talare sa :) Att det är väldigt trångt osv!

Förövrigt så var det som så att jag hade planerat att vara nere där nu under vintern/våren men blev inte av på grund av pengarna! Men nu när jag fått heltidsjobb funtar jag på att göra det i juni/juli där som ni!

och har nästan samma planer som er, bara ta mig ner på en flygbiljet och bo på nått skitställe första nätterna! Sen har jag inte planerat så särskilt mycket utan bara att lära mig surfa och se bali och hinna med så mycket som möjligt, träffa nytt folk parta och så vidare!

Så om ni vill ha en till i resesällskapet eller om ni vill träffas upp där nere så är jag på :)

Ha det kung /GAbbe jacobson
Av Gabjac
16 jan. 2013 13:27
Glömde säga att jag också är packpacker^^
16 jan. 2013 20:00
Visserligen många år sen jag var på Bali, men vi bodde i lugna o vackra Sanur. Bodde på ett fantastiskt mysigt ställe som jag såg fanns kvar; Swatstika Bungalows. Rekommenderas varmt!