Hippa caféer på Bali

Christinee
Medlem sedan 2007, besökt 35 länder

Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
De är hippa, läckra, coola, charmiga och oemotståndliga. På södra Bali har staden Seminyak blivit öns mecca när det kommer till caféer. Där hittar man allt från färgstarka smoothie bowls till söta röda pannkakor. Reseguidens medlem "Christinee" aka Christine som även har resebloggen 29grader.se, bjuder här på sina fyra favoritcaféer i Seminyak.
Publicerad 21 mars 2017

THE FAT TURTLE

Under 2015 var nog deras Red Velvet Pancake en av de mest Instagrammade matbilderna från Bali. Deras signaturrätt levererar fortfarande och The Fat Turtle Café har även utökat sin “pannkakssamling” med ertalet andra smaksensationer. Men nu är inte sött allt som det här stället har att erbjuda. För den som vill rivstarta morgonen med något mer stabilt finns “pulled pork eggs benedict”, som mättar på ett bättre sätt. Vad gäller inredningen går känslan åt det industriella hållet blandat med vintage, vilket ger en läcker helhet.

 • Pris: 25.000-60.000 Rp (ca 17-40 Kr)
 • Öppettider: 8.00-18.00
 • Serverar: frukost, lunch och fika
 • Adress: Jl. Petitenget 886 A, Seminyak


THE COFFEE LIBRARY

Stället må vara pyttelitet, men charmigt som få. Några extra sittplatser hittar man även en trappa upp samt utanför. The Coffe Library som ligger i hjärtat av Seminyak bör man inte missa. Kaffet är utan tvekan deras specialite, både vad gäller smak och utseende. Deras Cappuccino serveras t.ex i oemotståndligt söt design, där varje kopp omsorgsfullt pryds av något fint konstverk. Ytterligare ett plus är att om man tar med sig en bok hit och donerar den till caféet så får man en gratis kaffe i utbyte. Dock tar stället inte kort, så cash is king.

 • Pris: 30.000-165.000 Rp (ca 20-112 Kr)
 • Öppettider: 8.00-23.00
 • Serverar: frukost, lunch och middag
 • Adress: JL Kayu Aya No. 50 (Oberoi), Seminyak


CAFÉ ORGANIC

Detta är himmelriket för den som gillar nyttiga godsaker och för dem som letar efter vegetariska alternativ. Café Organics signum är deras färgglada smoothie bowls, fyllda till bredden av frukter och bär, som snyggt serveras i kokosnötter. Stället är modernt och stilrent. Även betydligt mer populärt än det finns yta för, så vill man ha plats att sitta på bör man vara här i tidig morgontimma (innan 08:00). Två saker på menyn som man inte får missa är Acai Coco Smoothie Bowl samt Tropical Oasis Juice.

 • Pris: 20.000-65.000 Rp (ca 14-45 Kr)
 • Öppettider: 7.00-16.00
 • Serverar: frukost och lunch
 • Adress: Jl. Petitenget No. 99 (Kerobokan), SeminyakSHELTER CAFE

Shelter Café är kanske det minst hippa av dessa nämnda ställen i jämförelse modernitet. Men det är ändå min personlig favorit för både brunch och frukost. En trappa upp från vägen sitter man som i en lugn oas bland gröna växter som klättrar från taket. Att stället kallas “Rooftop Garden” är minst sagt passande. Och här finns ingen airconditioner utan miljön är utomhuskänsla.

Rustika träbord och en färgglad väggmålningar bidrar även till den härliga atmosfären, precis som skyltarna med positiva citat. Menyn fokuserar på hälsa och serverar allt från fantasifulla sallader till super-smörgåsar och smoothies.

Pris: 35.000-95.000 Rp (ca 24-65 Kr)
Öppettider: 8.00-18.00
Serverar: frukost och lunch
Adress: Jl. Drupadi 2A, Seminyak

Text & foto: Christine Ericson


Surfaren Christine står bakom resebloggen 29GRADER.SE och har bott på Bali under ett års tid, samt semestrat där flertalet gånger.

Hitta din resa till Bali:


Resor med flyg och hotell till BaliErbjudanden - Bali