Weekend i oktober

Reseguiden
Reseguiden

I oktober lockar de klassiska weekendstäderna i Europa, vem kan få nog av London, Paris, Barcelona, Prag, Budapest... och så lite oktoberfest i München på det.
Publicerad 18 januari 2023

När du valt vart du vill resa kan du söka, jämföra och hitta din weekendresa här på Reseguiden. Vi sammanställer resor från alla ledande researrangörer, som Airtours, TUI, Apollo, Ving, TripX och många fler – så att du kan vara säker på att alltid hitta den bästa resan till det lägsta priset.
Alla weekendresor i oktober till hela världen

London

Få städer, om någon, i Europa kan erbjuda en sådan härlig mix av människor från världens alla hörn - och därmed också en oändlig mix av spännade matkulturer, förutom den traditionella pubmaten. En afternoon tea på något klassiskt hotell är en upplevelse och så här på vårkanten är Borough Market ett givet mål när du börjar bli hungrig. På museerna i staden finns också spår från hela världen, som Naturhistoriska med sina dinosaurier och British Museum med Rosettastenen. Kvällen avnjutes gärna med en musikal - utbudet är enormt och kvaliten är skyhög. Har du tid och pengar kvar så är det shopping som gäller, Harrods, Fortnum & Mason, Selfridges… och alla flea markets.
Alla weekendresor till London

Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad och huvudstad i Katalonien. Staden är landets mest populära turistdestination och här kan du få strandliv och hektiskt stadsdito samtidigt. Stadens mest kända landmärke är Sagrada Família, en katedral som man fortfarande bygger på, trots att det var byggstart 1882. Andra populära sevärdheter är den världsarvsklassade Parc Güell, Picassomuseet, den hektiska gågatan Las Ramblas och fotbollsarenan Camp Nou – Europas största. Den närmsta stranden är Barceloneta, en kvarts promenad från city.
Alla weekendresor till Barcelona

Budapest

Budapest är huvudstad i Ungern och en av Europas mest populära turiststäder. Fram till 1873 var staden tre städer (Buda, Pest och Óbuda) och i dag har Budapest cirka 1,7 miljoner invånare. Sedan romartiden har Budapest haft badhus, vars vatten kommer från varma källor. Och fortfarande är badhusen en av stadens mest besökta sevärdheter. Det största heter Széchenyi, men det mest kända är Gellert. Dessutom har stadens rika historia gett den arkitektur, mat och kultur i världsklass.
Alla weekendresor till Budapest

Prag

Prag ligger vid floden Moldau och är huvudstad i Tjeckien. Staden har cirka 1,3 miljoner invånare. Prag har många vackra byggnader från olika epoker. Måsten för en besökare i staden är Karlsbron (från 1400-talet), det astronomiska uret på Gamlastadstorg och Vaclavplatsen. Enlig Guiness World Records är Slottet i Prag världens största. Många anser att Tjeckien är ölets hemland och en populär aktivitet är besöka något av stadens många bryggerier.
Alla weekendresor till Prag

Istanbul

Att säga att det är i Istanbul som öst möter väst kan låta som en klyscha, men det stämmer. Staden är, inte bara geografiskt, Europa och Asien på samma gång. Här kan du välja mellan att shoppa på stora avenyer eller i basarer, äta hamburgare eller kebab. Ett måste i denna megastad är ett besök i Sultanahmet. I denna stadsdel ligger den pampiga Blå moskén, Tokapipalatset och den myllrande Stora basaren. Här kommer du att möta många turister, men också många turkar som gör sina vardagsinköp eller är på väg till moskén.
Alla weekendresor till Istanbul

München

Den tyska ölfesten är en av världens största folkfester och hålls varje år i september och början av oktober i München i Bayern. Festens ursprung var det kungliga bröllopet mellan Ludvig I av Bayern och prinsessan Therese av Sachsen-Hildburghausen vilket ägde rum den 12 oktober 1810.
Med anledning av festen bryggs ett särskilt oktoberfestöl som serveras i enliterskannor. Det särskilda ölet får bara tillverkas av lokala bryggerier i München och serveringen sker i särskilda tält som rymmer tiotusentals gäster.
Totalt reser de lokala münchen-bryggerierna ett tiotal olika tält. Bryggeriet Hofbräu har det största öltältet som rymmer cirka 7000 sittande inomhus och 3000 utomhus.
Alla weekendresor till München


Välj att åka på weekend