Bali, Denpasar jun-aug 2020

Av Linni
22 nov. 2019 14:26
Visningar: 409
Vi är en familj på 4 personer (två vuxna och två barn på 6 resp. 9 år) som ska åka till Bali, Denpasar nästa sommar. Vi kommer att stanna ca 8 veckor.
Tanken är att vi ska hyra ett hus i Denpasar men har ni andra tips som är bättre eller kan kombinera med så är det välkommet. Ex. kan man ju bo på något annat ställe halva tiden.

Vi tar gladeligen emot alla tips vi kan få till allt från passande utflykter till boende, vad vi ska tänka på att INTE göra eller utsätta oss för osv. Allt som kan vara oss till nytta. Bring it on!

Tack på förhand!
Av Nattajo
28 nov. 2019 11:01
Jag och min sambo var en månad på Bali i våras, april-maj. Vi backpackade och besökte Kuta Beach-Uluwatu-Nusa Dua-Ubud-Sanur-Gilli A-Gilli M-Seminyak.

Kuta Beach är sönderturistat, trafiken är KAOS, klubbar som dunkar musik hela nätterna, det känns skabbigt, stranden är ingen upplevelse, miljoner butiker längs hela gatorna och kvinnor som försöker sälja massage i vartenda litet hörn. Nej, det var inget för oss.

Uluwatu var riktigt häftigt! Vår taxichaufför tog oss på en heldagsutflykt till Uluwatu Tempel. Wow! Det är ett av Balis kändaste tempel. Det ligger på extremt branta klippor vid havet, så utsikten är fantastisk. Det finns apor på området som springer omkring, inget som stör direkt men det kan vara bra att veta. Tydligen är aporna där lite mer "aggressiva" än dom i Monkey Forrest i Ubud. I Uluwatu finns också en av världens största statyer i en nationalpark, minns inte vad den heter men det går att googla fram. Verkligen jättehäftig upplevelse och jättefin nationalpark! Helt klart värt ett besök!

Nusa Dua är en lite finare stad med vackra blommor, trädgårdar etc. En taxichaufför berättade för oss att det är till Nusa Dua som Bali ofta tar emot viktiga internationella besök, och det syns på standarden. Det finns ett shoppingcentrum som är suuuuperbra - Bali Collection. Jättesnyggt uppbyggt, roliga butiker, jättebra restauranger (vi åt en av resans bästa måltider här). Absolut en upplevelse! Stränderna på Nusa Dua är också väldigt fina, men det är dyrt att hyra solstolar här. Mer än det dubbla än på andra ställen vi var på.

Mitt absoluta favoritställe blev Ubud då det är otroligt mysigt där. Första dagarna bodde vi lite mer ute på "buschen" bland risfält som var otroligt vackert. De andra dagarna bodde vi inne i staden. Det är många små mysiga gågator med marknader, butiker och restauranger. Jag upplevde heller inte att det var så turistigt där. Det var väldigt trevligt och ett bra tempo. Vi besökte även den berömda Monkey Forrest när vi var där vilket var jättehäftigt såklart. När jag tänker tillbaka på Bali är det Ubud som jag tänker på först och kommer garanterat åka tillbaka dit.

Sanur är en trevlig, lugn och mysig liten ort. Det var nog det lugnaste stället som vi besökte. Det finns bra med restauranger och en del butiker, ingen uppsjö dock. Vi tog det mest lugnt under vår tid här och hittade inte på så mycket, därav har jag inte så bra koll på aktiviteter.

Gilli Air - Oj vilket ställe. Vi tog buss från Sanur till hamnen där vi hade bokat en speedboat till Gilliöarna. Om ni ska boka båt, se till att det inte är för billigt då dom kör väldigt snabbt och säkerheten kanske inte är den bästa. Lägg hellre lite mer pengar för att få en bättre åktur.. När man anländer till Gilli Air finns det bara transport i form av häst och vagn. Vi valde att inte åka med dessa då hästarna verkligen såg ut att lida. Vi gick till vårt hotell som var en bra bit bort men det var värt promenaden när vi kom fram. Det är så OTROLIGT vackert på den här ön. Solnedgångar utan dess like. Det går att hyra cyklar, och vi cyklade runt hela ön, vilket talar för att den är rätt liten. Det finns mestadels warungs och inte så många restauranger. Man kan tänka på att det finns risk att maten här KAN vara lite sämre än på fastlandet då det är en Ö och matleveranserna kanske inte alltid är under dom bästa förutsättningarna.

Vi åkte vidare till Gilli Meno som är den minsta av gilli-öarna. Och ja, det märktes. Vi hade läst innan att det är en typisk smekmånad-ö så vi hade ganska höga förväntningar. För oss var det svårt att hitta hotell. Under hela resan bokade vi alltid någon dag innan när vi skulle till nytt ställe och det funkade alltid toppen. Det hotellet vi bokade var 4-stjärnigt men visade sig vara en byggarbetsplats. Det var verkligen missvisande, men visst sånt kan man vara med om vart man än reser. Restauranger fanns i princip inte. Vi hade alltså jättesvårt att hitta bra matställen. Det var inte så att det var helt öde, men inte långt ifrån. Vi hyrde cyklar även här och cyklade runt ön för att komma till en "hamn" som någon sa att det skulle vara mer civilisation vid. Ja det var det väl, det fanns en större matbutik som inte gick att hitta någon annanstans. Nej, jag tyckte inte att Gilli Meno var någon höjdpunkt. Dessutom var det dålig belysning på smågator så det var KOLSVART på kvällarna. Och sen var det också böneutrop när vi var där vilket var ganska så jobbigt.

Vi avslutade med Seminyak som påminde om Kuta Beach i tempo men inte utseendemässigt. Här finns lyxhotell men också budget. Utbud av shopping och restauranger är riktigt många. Mycket är inspirerat av USA och Australien då det är många därifrån som reser till Seminyak. Stor och trevlig strand. Seminyak är inte jättespeciellt men helt okej.

Överlag så älskade vi Bali. Människorna är väldigt ödmjuka och tillmötesgående. Jag som kvinna kände mig alltid trygg där. Maten är så jäkla god överallt! Det är vällagat och väldigt goda smaker. Det bästa- det är otroligt billigt! Galet billigt. Vi kommer definitivt åka tillbaka till Bali, det är ett helt underbart land!

Nu blev det mycket information. Skriv gärna och fråga om du har några mer funderingar eller frågor :) Mvh Nathalie