Bali i Juli

Av Marsam
5 aug. 2010 15:04
Visningar: 14835
Hur är det att åka till Bali i Juli? Jag kan bara vara ledig på sommaren. Har funderat på thailand juli 2011, men funderar nu på Bali. Hur lång flygtid är det?
5 aug. 2010 21:14
Det är högsäsong på Bali i Juli, om du tänkte på vädret. Väldigt mycket folk där då också. Det tar väl ca 16-17 timmar att flyga till Bali om man inte räknar med mellanlandningar, skulle jag tro!
Av Marsam
6 aug. 2010 09:34
tack för svaret. Hur är det att leva, bo och äta där om man jämför med Thailand? Vi tänker bjuda med våra vuxna barn så det drar ju iväg med pengar när man är många.
9 aug. 2010 21:42
Hej Marsam. Bali i Juli är vädermässigt mycket bra. Varmt. Och det allra bästa, inte så mycket folk på hotellen. I alla fall inte på Sanur beach juni 2006 när jag var där.
Hotellen stod halvtomma. Vi som var där fick mycket bra service och snabb. Flyg gärna via Kuala Lumpur. och kanske stanna där någon natt. vissa flygbolag bjuder på ett stopp på "hemmaflygplatsen" när man bokar dem via internet. Leta på flygsajter efter bra reseerbjudanden. jag läser DN varje söndag och har fått tag på mycket prisvärda flyg genom annonser. Hotell i KL som är prisvärt är Swiss Garden. De har också flygtransfer som man kan boka i receptionen. Ligger mycket centralt.
Prisnivån är låg på Bali, billigt att äta och ta sig runt. Tänk på att pruta på alla som erbjuder sina tjänster utanför hotellet. Flyget blir inte så långt om man gör ett stop på vägen dit eller därifrån. Ha en trevlig resa. Almtourscom
Av Flippa
4 sep. 2010 21:31
Kom hem från en tvåveckors trip på Bali i början av juli. En vecka på Nusa-Dua, varmt och soligt. En vecka på Jimbaran, mest mulet och varmt och en magnifik strand. Köp inte mat och dryck om du tänker bo på 4 eller 5-stjärniga hotell=svindyrt. 50-60:- för en colaburk och 400-500:- för en standardmiddag för två är standard på dessa hotell. Folket på Bali är mycket vänliga och hjälpsamma men det blir lätt lite mycket av tempel och gudabilder. Bali var i vårt tycke lite väl tillrättalagt för turismen om man jämför med tex Mauritius.
Vi flög med SAS-Singapore Airlines från Göteborg-London-Singapore-Bali, ca 20 timmar. Fantastisk bra service på SQ:s flighter, de kan verkligen rekommenderas. Välj inte dom finaste hotellen, då man är långt från det riktiga Bali.
9 sep. 2010 10:02
Bali är klart att föredra framför Thailand under svensk sommar. Har varit där i juli flera år och vädret är underbart. Mycket högre klarare luft än högre upp i Asien så man slipper den där känslan av "våt filt".

Mycket prisvärd bra hotellstandard, kolla in hotell på hotellclub.com t ex. Kan rekommendera Jayakarta Resort om man vill ha stort hotell eller Puri Raja om man vill ha ett lite mindre. Båda dessa ligger uppe vid ett område som heter Double Six på Legian Beach, lite norr om Kuta men allt sitter ihop. I detta område är det massor av shopping + restauranger + att det kostar bara ca. 15 - 20 kr med taxi till eller från Kuta downtown. Kuta är jättemysigt om man gillar att vara mitt i smeten och där kan jag varmt rekommendera hotell Satriya Cottages på Poppies II, familjärt och prisvärt med absolut toppläge.

Bali har ett enormt restaurant utbud på turistorterna och alla kök finns representerade så det är mycket mer att välja på än i t ex Thailand. Går säkert att äta hur dyrt som helst eller om man håller sig i gränderna i Kuta där en Nasi Goreng kostar 8 kr.

Vi tycker Bali är det optimala resmålet på något sätt det enda som saknas är vita palmkantade sandstränder då det är en vulkanö. Å andra sidan är det ett skådespel att sitta på stränderna och titta på våghalsiga surfare och hotellen har alla fina pooler för bad. Vi har oftast flugit via Bangkok så då är det först 10,5 timmar dit + ytterligare 4,5 till Bali.