Resa själv på Bali - första gången

13 maj 2018 15:37
Visningar: 2493
Hej
Jag ska resa runt själv på Bali under juli månad och vill ha era bästa restips! Någon som ska vara där under samma period?

Ska surfa 2 veckor i Canggu men tänkte resa runt lite innan, vad får jag inte missa? Vilka orter borde jag besöka? Vad ska jag se?

Är sugen på yoga i Ubud & att bestiga en vulkan men alla turer verkar det som att man måste vara minst 2 pers, någon som vet hur de fungerar? Bör man boka på plats eller hemma?
Vill även dyka men saknar cert, var finns den bästa dykningen eller snorkling?

Hälsningar
Emma
13 maj 2018 21:10
Hej

Jag reste själv och det var inga problem att boka vulkaner. De flesta bokar bara dagar innan och det måste var minst två som åker på turen. Jag fick byta dag eftersom jag var ensam på min dag. Dagen efter funkade dock bättre.

Jag tycker du ska ta en trip till Gili-öarna. när du besöker Bali. Välj ö efter intresse.
Hoppas du får en fin resa.
14 maj 2018 10:15
Hej Emma!

Jag har varit på Bali, helt underbar ö och jag vill tillbaka!
Jag tycker Uluwatu var underbart, där finns padang padang beach om du vill surfa. Rekommenderar Nalu bowls, super smarriga Acai bowls :) finns både i Canguu och Uluwatu. https://www.nalubowls.com/

I Ubud kan man gå på yoga utan att boka i förväg och du kan hyra moppe och besöka ett risfält.
Min stora favorit var Canguu så helt fantastiskt att du ska vara där i 2 veckor!

Vi åkte till Gili Trawangan och var där tre nätter. Vacker ö med magisk snorkling.
Vi hade också plan att åka till Lombok och bestiga Rinjani men pga magsjuka blev de inte så.

Hör av dig vid frågor :)

Mvh
Louise
16 maj 2018 20:43
Tusen tack för bra input! Är väldigt sugen på Gili nu, vad är bäst/smidigast: att köpa båtbiljett hemifrån online eller på plats i Bali? Och vilken hamn är bäst att åka från, kommer nog åka från Ubud till Gili :)
17 maj 2018 22:06
Om du bor på hostel kommer du att träffa andra som vill göra utflykter där det krävs minst antal. Min dotter besteg 2 vulkaner på detta viset förra sommaren.
Hon surfade också i Canggu.
Från min resa på Bali i mars (dvs lågsäsong) tyckte jag om Ubud medan min dotter som backpackade där under sommaren (högsäsongen) tyckte att det var väldigt mycket turister där.

För snorkling och dykning bör du resa till Gilis - Bali stränder gör många besvikna. På Gili Air såg jag två dykcenter när jag gick längs stranden /tror Dream divers och kanske Manta divers? Det på en liten ö.
https://city-lover-reser.blogspot.com/search/label/Bali
18 maj 2018 11:43
Citerat från Skarberg91:
Tusen tack för bra input! Är väldigt sugen på Gili nu, vad är bäst/smidigast: att köpa båtbiljett hemifrån online eller på plats i Bali? Och vilken hamn är bäst att åka från, kommer nog åka från Ubud till Gili :)
Vi åkte också från Ubud och tog då en taxi till Padang bai tror jag det var :) där bokade vi båtbiljetterna. Så jag hade rekommenderat dig att boka på plats men kan vara bra att höra runt innan man bokar så att man inte väljer de dyraste.