ÅKER TILL BALI, VAD SKA MAN TÄNKA PÅ?? Hjälp

14 aug. 2018 11:55
Visningar: 4560
Så om 3 veckor så kommer jag vara i Bali. Jag vet att det kanske låter som att det är lång tid kvar men börjar få lite stress över att jag knappt har fixat något. Så snälla hjälp mig!
Vad behöver man ha med sig & absolut inte få glömma?
Tänker särskilt på viktiga papper & hur man fixar fram dessa.
Behöver man reseförsäkring?
Hur fixar man vaccinationsintyg?
Hur mycket kontanter behöver man ta ut? ( 3 veckor bali & 1 i Malaysia)
Fixa extra bankkort, isf vilket??
Vad behöver man?

Sen om det är något mer man bör tänka på att typ att inte göra där nere eller så. All info & tips är nödvändig!
15 aug. 2018 18:25
Sist jag var dit så skulle man ha med sig passfoton så löste dom visum på flygplatsen vill jag minnas.
Reseförsäkring är väll alltid bra att ha men ingår ofta i kort eller hemförsäkringen.

Ska ni besöka Lombok så bör man ha malaria vaccin.

Hur mycket pengar du behöver kan bara du svara på. Men det är generellt sett rätt så billigt.
27 aug. 2018 18:09
Hej!

Om du ska stanna 3 veckor i Indonesien behöver du inget visum. Svenskar får gratis visum 30 dagar som kallas "visa on arrival". Du behöver alltså inte ha med dig något eller fixa något i förväg förutom en utresa ur landet och att ditt pass ska vara giltigt minst 6 månader efter inresedatum.

I Indonesien behöver du bara ett vaccinationsintyg om du besökt malariaområden i Afrika de senaste månaderna. Inte annars!

Reseförsäkring ingår i de flesta hemförsäkringarna, upp till 45 dagar brukar vara standard. Ring och kolla med ditt bolag vad som gäller och be om att få hem ett försäkringsbevis med posten. Där står alla viktiga telefonnummer om något skulle hända, samt en blankett om du skulle behöva uppsöka en doktor/sjukhus.

Du behöver inte ta ut kontanter i förväg då det oftast är dyrare växlingskurser hemma än i Indo & Malaysia. Finns tonvis med bankomater på Bali. Inget att oroa sig för. Dock skulle jag verkligen rekommendera att ta med dig ett extra bankkort om något oförutsett skulle ske. Öppna upp flera konton i din bank och ha ett kort för varje konto. Samt ha aldrig hela reskassan på ett konto som är kopplat till ett bankomatkort. Skulle vara tråkigt om du blev skimmad på hela summan. Då är det bättre att flytta pengarna emellan varje gång du ska ta ut.

Ett annat tips är att spara ner viktiga kontakter i telefonen tex SOS international, försäkringsbolag, Global ASSISTANCE och typ svenska ambassadens journr. 1177's utlandsnr också till exempel.

Hoppas att det var till någon hjälp. Tveka inte att höra av dig med mer frågor!

Hälsningar Alexandra
28 aug. 2018 07:05
Som svensk behöver man inget visum om man stannar max 30 dagar. Man får en stämpel där det står " visa exemption" på. Inget foto behövs . "Visa on arrival" är något annat. Då köper du ett visum vid ankomsten för 35 dollar. Fördelen med detta är att man då kan förlänga vistelsen.
30 jan. 2019 13:35
Hej, ska åka till Bali snart. Ska man då visa upp att man har bokat ett flyg för hemresa när man går igenom tullen?
Av Tittin
31 jan. 2019 19:07
Kolla att ditt pass inte har nå skavanker då jag läst om flera st som inte fått komma iin i landet pga av det.....Missa inte gilli öarna....och visum köper du direkt på plats