Railay, koh lanta och koh lipe

Av Maali
11 jan. 2013 21:15
Visningar: 480
Hej..

Jag, min man och vår 3 åring planerar ta trippen railay, koh lanta och koh lipe, ev langkwai i febr- mars i år. Vi har rest en del i Thailand men har aldrig varit på de ställena. Undrar nu vilka stränder och hotell som rekommenderas samt hur han kan beskriva koh lanta. Är det att jämföras med koh chang??
/ Maali
Av Sierra
11 jan. 2013 22:22
Västra delen av Pattaya Beach är att rekommendera om ni besöker Lipe. Det är den lugnare delen av Pattaya där sanden är soft, vattnet är lugnt, minimalt med vågor och inte djupt. Perfekt för små barn.

Motsvarande gäller för barn vid Cenang Beach på Langkawi.
12 jan. 2013 13:07
Hej Maali!
Jag har aldrig varit på koh chang, men har varit på railey, koh lanta och koh lipe och tänkte dela med mig av lite tips :)

Railey:
Några hotell kan jag tyvärr inte rekommendera i railey då jag aldrig bott där, men det finns många fina sevärdheter!
Det går att promenera från railey beach över till phra nang cave. Mycket häftiga "droppstensberg" på vägen och en hel del apor att kika på :)
Rekommenderar er även att ta en longtailbåt ut till poda någon dag. Vacker strand och kanonfint vatten! Har för mig att det kostar runt 300 bath/person t o r.

Koh Lanta:
Koh lanta är en stor, lugn ö med många stränder, och nattlivet/ restaurangerna/ barerna/ shoppingen är koncentrerat till området Saladan (högst upp på ön).
Jag skulle rekommendera er att bo stranden högst upp, klong dao beach då det är långgrunt vatten och barnvänligt :) Jag har själv tidigare bott på andaman lanta resort där och kan varmt rekommendera detta hotell för er som har en liten med er. Pool, barnpool, vänlig personal, bra frukost m.m.

Koh Lipe:
På koh lipe föredrar jag själv att bo på sunrise beach. Jag upplever den stranden generellt som lugnare än Pattaya beach då det ligger så mycket longtailbåtar och speedboats inne vid stranden på Pattaya.
Jag bodde på lipe power beach resort och det var ett helt okej hotell. Bra bungalows, trevlig personal, bra frukost osv.

Hoppas detta varit till någon hjälp och att ni får en fantastisk resa!

//Sandra
Av Maali
19 jan. 2013 08:56
Tack för svaren... Ser verkligen fram emot resan.