Phuket - Koh Lanta - Koh Lipe - Phuket. För hektiskt?

Av Netanya
22 sep. 2009 23:01
Visningar: 4287
Hej alla resälskare!

Vi ska åka till Phuket (2 vuxna och 2 tonårsdöttrar) 13/12 - 29/12. Avslutar de sista dagarna i Bangkok och åker hem 31/12.
Vi vill se mer än Phuket, men vill samtidigt inte känna att vi bara flänger runt. Är ju skönt att ta det lugnt och slappa också.
Det vi har funderat på är att åka från Phuket efter att ha varit där några dagar, till Koh Lanta och stanna där några dagar
(ska tydligen gå en färja där man kan stanna till på Phi phi öarna några timmar).
Koh Lipe och Koh Muuk verkar vara fantastiska öar och vi har funderat på en av dessa ett par nätter. Koh Lipe? Eller tror ni att Koh Muuk är bättre?
Sedan tänkte vi avsluta i Phuket igen för att sedan flyga tillbaka till Bangkok. Är osäker på hur lång tid det tar att ta sig mellan de olika platserna och hur ofta kommunikationen går. Blir det för hektiskt på 16 dagar?
Kan någon av er vänliga själar där ute komma med lite synpunkter? Ni kanske har gjort en liknande resa själv och kan rekommendera något.
Skulle verkligen uppskatta alla råd.
Tack så jättemycket i förväg!!!

Netanya
Av Sierra
22 sep. 2009 23:36
Här har du en länk med info om båturer Phuket - PhiPhi - Lanta mm: http://www.andaman-island-hopping.com/
Turen Lanta - Lipe finns ej med här, men speedboaten går varje dag de datum som är aktuella för er kl 1300 från piren i Saladan på Lanta.
Kostnad ca 1800 THB/pers/enkel och det tar 3 timmar. Den gör korta stopp på Koh Ngai och Koh Muuk för att släppa av och på passagerare. Det tar 2 timmar till Koh Muuk. Omvänd väg tillbaka med avgång kl 0900 från Lipe och kl 1000 från Muuk.
23 sep. 2009 12:04
Sierra!
Du verkar ha koll på det mesta så jag passar på att fråga! I ditt svar till Netanya rekommenderade du en speedboat Lanta - Lipe.Vi kommer till Lanta via Krabi redan 8 november. Går båten redan då?
Vi tänkte börja längst söderut och efter Lipe spendera ett antal dagar på respektive Bulon, Kradan, Muuk och Ngai för att sedan återvända till Krabi. Visst bör det gå att hitta båttransporter för den reseturen?

turbolasse
Av Sierra
23 sep. 2009 13:40
Citerat från turbolasse:
Sierra!
Du verkar ha koll på det mesta så jag passar på att fråga! I ditt svar till Netanya rekommenderade du en speedboat Lanta - Lipe.Vi kommer till Lanta via Krabi redan 8 november. Går båten redan då?
Vi tänkte börja längst söderut och efter Lipe spendera ett antal dagar på respektive Bulon, Kradan, Muuk och Ngai för att sedan återvända till Krabi. Visst bör det gå att hitta båttransporter för den reseturen?

turbolasse
Speedboattrafiken Lipe-Lanta-Lipe startar 1 november. Inga problem med returresan. Detta fixar du i KLT-travelshops på Lipe och talar om hur du vill ha det.
Av Karten
24 sep. 2009 15:35
Hej, ja det är inte lätt att proritera platser för resan för det finns fortfarande väldigt mycket att se men jag skulle rekommendera att ni stannar min 4 nätter på varje ställe. Själva brukar vi välja 5-7 nätter / ställe.
Men börjar ni på Phuket så kan ni sedan som ni skriver ta er till Lanta via Phi-Phi. Senast vi skulle åka den rutten så stannade båten på som ni skriver på Phi-Phi några timmar. Om det inte är speedboat så tar det ca 2,5 timme till Phi-Phi och ca 1 timma till Lanta.
Sedan har ni möjligheten att åka från Lanta till Koh Muuk med speedboat (se http://www.kohlipethailand.com/ferry_times.php) för att stanna där några nätter för att sedan åka vidare till Lipe med speedboat.
Men för att inte lägga för mycket tid på resa så skulle jag vilja rekommendera att ni åker till Bangkok via flyg från Hat Yai, dvs skippa Phuket på hemvägen. Det går båt från Lipe till Pakbara och därifrån tar ni taxi till Hat Yai flygplats. Vanlig båt tar ca 2,5 timma och taxin tar ca 2 timmar.
Sedan är Koh Bulone norr om Lipe en fantastisk lugn och härlig Robinson ö och där bor man bäst på www.pansand-resort.com/. Men ni hinner väl knappast med mer än 3 ställen utöver Phuket.
Så Phuket x 3 nätter, Lanta x 4 nätter, Koh Muuk x 4 nätter och Lipe x 4 nätter är ju ett alternativ.
Men 4 nätter på varje ställe är för mig lite för stressigt. Det finns risk för att man känner att man hela tiden är på resande fot och det är ju inte det man vill. Men det är svårt att rekommendera vilket ställe ni isåfall ska välja bort. Själv har jag inte varit på Koh Muuk så där har jag svårt att säga något. Men jag känner folk som varit där och bott Charlie Beach resort och dom är nöjda men det beror hela tiden på vad man har för referencer. Åker ni till Lipe så har ni bättre möjligheter till bl.a snorkling. Dom har fina dagsturer som tar er ut till fina rev och även tar er iland på andra öar i Tarutao ö-gruppen.

Tips till boende på Lanta är söder ut på Long Beach (2:a stranden). Kolla in Gooddays eller Castaway. Första stranden är långgrund och där är det mer charter snurr.
I dec -08 bodde vi på Koh Lipe på LIpe Resort men då var det lite nergånget så prova istället med Mountain Resort eller Varin. Bundhaya var då det nyaste och dyraste stället men då bor jag lika gärna på Varin. Jag tror även Forra Dive Resort på Sunrice sidan är OK. Se karta på http://www.kohlipethailand.com/koh_lipe_map.php.
Det ser ut som det har blivit några fler ställen sedan dec-08. Bl.a så har Varin2 tillkommit på Sunrice sidan.
Har ni frågor får ni gärna återkomma.

lycka till med planerna
//joakim
25 sep. 2009 00:28
Hej!
Vi var i det här området och flängde runt mellan de första veckorna i januari i år. Vi hade aldrig varit i Thailand tidigare men jag hade läst mycket på nätet om framförallt Koh Lipe. Vi reste med vår ett och ett halvt åriga dotter och hade ryggsäckar, men vi bodde inte utan AC.
Vår rutt gick Arlanda- Bangkok-Hat Yai. Där sov vi en natt, sedan tog vi taxi till Pak Bara och speedboat till Koh Lipe.
Jag kommer nästa gång att åka direktflyg till Krabi, be hotellet hämta er på flygplatsen( förboka första natten på hotellet) med minibuss och båt till Railey Beach West ( viktigt! för på eastsidan kan det låta mycket från de dieseldrivna elverken och om det är lågvatten luktar det apa där! ). Detta bara för att vila en natt innan resan går vidare ner mot Koh Lipe. Det går en stig mellan stranden på Riley Beach East till den mest fotograferade stranden i Thailand - Ao Phra Nang (Prinsesstranden) med de mäktiga klipporna på sidan och kanske era tonårsdöttrar tycker att det är läckert, vi tyckte det iallafall:). I övrigt är det väldigt "turistigt" här.

Jag tror era döttrar skulle upskatta att ta den här rutten: Sverige- Krabi-Railey Beach (sova)- slowboat till Koh Lanta- Ko Kradan- stanna två tre nätter på Paradise Beach Resort.
De bästa hyddorna ligger närmast vattnet- Beach Front( orange färg på väggarna). Det finns inte många bra kommentarer om det här stället på nätet men de verkar ha ryckt upp sig och kommentarnerna är oftast gamla. Jag är ganska petig av mig men den bungen jag tittade i såg jättefin ut. Missa inte Wallys ställe inne i djungeln -Paradise Lost, riktigt udda ställe med fantastiskt käk. Wally är en enorm vit, äldre man från Hawaii. Fråga efter vägen till den fantastiska lilla stranden på andra sidan ön, den heter sunrise eller sunset beach och det var ett lite lagom äventyr för oss att ta oss dit iallafall...
Det finns även en nybyggd resort som ägs av en Italiensk kille som är supertrevlig och de har byggt med lite omsorg om miljön på ön, jag kommer inte ihåg vad resorten heter tyvärr.
Vi bodde en vecka på Koh Hai Fantasy resort på Koh Hai/ Ngai( två olika stavningar) och boendet var jättefint och jättedyrt men det fanns inte ett skvatt att se eller göra på ön och stranden var inget vidare. Vi bodde där för att vi inte orkade åka vidare..
Fortsätt sedan vidare mot Koh Lipe men ta inte den speedboat som körs av Bundhaya resort- de kör som sa..an och det känns helt livsfarligt. Det är en lång väg att åka så sitt så långt bak i båten ni kan och ha gärna på er regncape, båten har ingen köl och den slår hårt i vattnet i de ca 50 knop den gör och man blir rejält blöt och mörbultad. Resan tar flera timmar..
Kommer ni väl till Koh Lipe så rekommenderar jag Lipe Resort men boka i förväg och försök få tag påbeachfront bungalow nr 1,7,6 ,5eller 9
De andra har lite väl mycket mögel i taken. Lipe resort var det sämsta boendet vi hade på vår resa men det jag tckte bäst om. Personalen var jättetrevlig och det var så bra stämning där. nu hinner jag inte skriva mer men jag hoppas ni får det bra
Hälsningar från Imperial
Av Mmea
25 sep. 2009 09:28
Jag föreslår också att ni skippar Phuket på vägen tillbaka mot Bangkok. Onödigt att lägga tid på resandet när man vill se så mycket. Inte minst måste man ju ha tidsmarginaler för varje byte.
Av Netanya
16 okt. 2009 23:52
Tack alla gulliga för bra kommentarer och tips!
Vi kommer nog att hålla oss till Phuket-Phi Phi- Koh Lanta. Tyvärr har vi biljetter så vi måste flyga
tillbaka från Phuket. Får rapportera efter resan om bra tips!
Tack igen!!!