Råd om resrutt i Sri Lanka

Av Rakarn
7 jan. 2020 13:46
Visningar: 195
Hej!

åker till Sri Lanka på fredag och undrar ett par saker. Vi ska bo i Mirissa och i Galle. Boendet är bokat sen innan så vår plan är att utgå därifrån. Vi är lite sugna på att åka till Udawalawe national park och till Ella för att gå vandringen Little Adams peak och gå till nine arch bridge. Vår plan var från början att åka supertidigt från boendet i mirissa så man är i Udawalawe vid öppningen 06:00. Har förstått att morgonsafarit är 06-09. Sedan bege oss mot Ella och göra dessa 2 vandringar där för att sedan åka tillbaka till Mirissa så man är där runt kvällstid.

Vet att detta blir en lång utflykt från typ 04:00 till kanske 19-20 tiden på kvällen nån gång. Men är det någon som gjort liknande heldagarsutflykt som vet om det är känns möjligt?. Vi kommer ju i sådana fall hyra en chaufför som kör oss.

Skulle även jättegärna ta emot tips från er som varit i Udawalawe och Ella ifall det är värt att offra typ 8 timmar i bil på en heldag. Förstår att det låter maffigt och kan vara rätt dyrt med chaufför så långt. Men jag har i alla fall förstått att dessa 2 saker inte är något man ska missa. Alternativet är ju då att ta en natt i Ella men då förlorar vi en natt i mirissa som redan är bokad.

Tacksam för svar!
//Simon