Resrutt 2 veckor Sri Lanka

27 nov. 2016 11:29
Visningar: 1691
Hej alla glada resvänner! :)
Jag och min partner kommer göra en resa till Sri Lanka i januari och kommer vara där i två veckor.
Har inte varit där innan och vi skulle vilja ha tips på lämplig resrutt. Vi utgår ifrån Negombo där vi stannar 3 nätter. Har inte varit på Sri Lanka innan och det är svårt att veta vad man borde se och inte. Funderar på att resa från Negombo till Hikkaduwa, efter det Mirissa alternativt Unawatuna för att sen ta Yala och sen göra ett stopp någon natt mellan Yala och Negombo för att till sist hamna i Negombo igen innan avfärd hem till Sverige.

I Negombo planerar vi nån form av fiskeutflykt, i Mirissa ev nån valsafari. Sen vet vi inte mer förutom Yala nationalpark.

Tips mottages om sevärdheter & förslag om resrutter :)
Av Joakimn
28 nov. 2016 07:29
Hej Carrolain
Tja det verkar som om din rutt mer eller mindre är klar och mer hinner du inte på 3 veckor.
Det enda du missat är väl Unawatuna som är bättre än Hikkadwa så får ni ont om tid kanske ni skall tänka om där.
Var själ i området och har besökt alla dessa platser och lite mer under mina 6 veckor där.
Med vänlig hälsning Joakimn
27 dec. 2016 20:39
Härligt. Negombo är platsen dit man anländer och avreser till och från. Tre dagar är slöseri med tiden. Hikkaduwa är inte heller så spännande. Tag gärna tåget ner till sydkusten där det är mindre turister. Unawatuna och Tangalle är sköna platser. Utanför Tangalle finns ett stort klipptempel ute i djungeln, fantastiskt att sitta på klippans topp i solnedgången över djungeln. Där finns också häftiga fågelmarker och helt folktomma stränder. Valsafarin i Mirissa är inte helt etisk i valperspektiv
Båtarna är jättemånga och de stressar valarna rejält. Ett besök i Yala kan vara häftigt men man ska åka riktigt tidigt i gryningen. Ett besök hos en lokal barberare är oförglömligt, axel arm nack och huvudmassage samt litet andeutdrivning brukar ingå cirkapris 10 kr. Gå gärna till de lokala fiskestranden på morgonen då får du med all säkerhet vara med och dra upp näten. Hoppas resan blir absolut bäst.
Av Desires
29 dec. 2016 21:17
Du har fått många bra svar ovan ser jag! - Om du vill - kan du också gå in och kika på vad en person som varit många ggr på Sri Lanka tycker om denna fantastiska ö, han älskar Sri Lanka. (o arrangerar även resor dit). Här får du i alla fall en del tips o kan se lite foton från denna vackra plats! http//www.desires.se/#post162