Öarna runt Koh lipe

Av Tuah
2 juni 2012 13:27
Visningar: 2147
Hej,

Den 20e december bär det av till Thailand. Vi landar i Bangkok och skall därifrån ta inrikes flyg till Hat Yai och sedan bilfärd till Pak Bara.

Nu är frågan, Vi har tänkt att bo på Koh lipe men innan det har vi tänkt att bo på Koh Boulon, har någon varit där och i så fall kan rekommendera hotell mm?

även hur båt transporten ser ut därifrån till Koh lipe?

Andra förslag på öar/boende får ni gärna skriva ner!

Tack på förhand!
Av Sierra
2 juni 2012 14:45
Bulon är fint och en väldigt lugn ö med två bra resorter, Pansand Resort och Bulone Resort. Bulone har en bättre strand vid resorten och är poppis bland barnfamiljer. Mellan dessa resorter har du öns bästa beach som lätt nås från båda. Det finns ingen a/c på ön.

Från Bulon till Lipe har du i december två speedboat transfers till Lipe. Det är båten från Lanta som gör ett stopp utanför Pansand för att släppa av/ta upp passagerare kl 11.00 och 15.00. För att möta upp speedboaten åker du longtail ca 100 m ut. Bokning av denna transfer gör du på din resort. Det tar 1 tim till Lipe därifrån.

Det finns inga andra öar i närheten av Lipe där det finns resorter förutom på Koh Tarutao och Koh Adang där du har möjlighet att bo i enkla bungalows som du hyr av personalen vid Ranger Station på resp ö. De erbjuder dessutom billigt boende i tält.

Om du tar dig ca 1 tim norrut med speedboat från Bulon har du Koh Muuk och Koh Ngai (Koh Hai) som är populära.

Du har även möjlighet att besöka Langkawi i Malaysia som ligger 1 tim med speedboat söder om Lipe. Langkawi är en stor ö med möjlighet till många aktiviteter förutom att hänga på beachen.

Koh Lipe: http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396
Langkawi: http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278
Av Tuah
2 juni 2012 15:02
Tusen tack för informationen ! :)

Läste om guiden till Koh lipes stränder men måste ändå fråga dig angående stränderna på Koh lipe.

Vilken strand tycker du är finaste?
Av Sierra
2 juni 2012 15:14
De mysigaste beacherna tycker jag är Sanom och Bila som är mindre och där du har enkelt boende. Egentligen spelar det ingen roll var du bor då du enkelt och snabbt går mellan de olika beacherna :-)
3 juni 2012 10:46
Jag rekommenderar verkligen Bulone resort! Billiga familjebungalows precis vid havet!
Om ni besöker Bulone, missa inte utflykten med en promenad över berget till den lilla byn!
Vi var där förra året med två barn och längtar tillbaka!!