NYC med barn

Av Sisso
11 jan. 2011 07:59
Visningar: 1846
Funderar på att åka till NYC i juni. Vi har varit där en gång tidigare, men skillnaden denna gång är att vi kommer ha med vår 1-åriga son.
Är det någon som har erfarenhet av att vara i NYC med ett litet barn? Hur ska man ta sig från flygplatsen till Manhattan?? Vill inte åka taxi utan bilbarnstol. Går det tåg från någon av flygplatserna?

Vi ska inte springa runt på massa aktiviteter, utan bara njuta av stadens härliga atmosfär.

Tacksam för era tips.
11 jan. 2011 10:24
Hej
Det är lag i NY på att använda bilbälte och barn skall vara bältade, men taxi och buss är undantagna denna lag. Om jag var ni skulle jag ta en flygbuss istället. De är iaf säkrare än en taxi, och definitivt enklare än att ta tunnelbana och tåg, men här finns ett par länkar att läsa så kan ni bilda er en egen uppfattning.

http://travel.nytimes.com/frommers/travel/guides/north-america/united-states/new-york/new-york-city/frm_new-york-c_0021020193.html

http://www.mta.info/nyct/service/airport.htm

http://www.mta.info/mta/airtrain.htm

trevlig resa!
Av Peter_o
11 jan. 2011 16:07
Ja, från Newark är bussen som går var 15:e minut in till 41/42-a gatan att föredra om ni bor i närheten. Annars kan skyttelbuss komma närmare hotellet.

Från JFK går det att ta det förarlösa flygtåget till Howard Beach (kostar $5, betalas vid avstigning) och därifrån ta tunnelbanan in (linje A).

Man kan även åka till flygtågets andra ändhållplats Jamaica och ta linje E, J eller Z.

I Facebook har jag i "Vi älskar New York" skrivit en del tips om vad man kan göra med en 2-åring i New York.
Kan du läsa det? Jag tror de kan gälla en 1-åring oxå.

/PeterO
Av Peter_o
11 jan. 2011 16:14
Det går att ta tåg från Newark. Då tar man flygtåget till Newark Liberty International Airport Station och där tar 'förortståget' (pendeltåg skulle vi stockholmare säga) in till Penn Station. Kostar som bussen kring $15.

/PeterO
Av Erc
14 jan. 2011 10:21
Hej!

Jag, min fru och vår då åtta månader gamla som besökte NYC i juni 2010. Resan innehöll fler destinationer men för just NYC gjorde vi så här.

- Hyrbil. Bilstol tog vi med hemifrån.
- Skippade boendet inne på Manhattan. Bodde på ett Radisson i New Jersey - till en fjärdedel av Manhattanpriserna.
- Åkte till och från Manhattan med Staten Island-färjorna som är gratis. Hotellet låg ca 15 minuter från färjeterminalen där hyrbilen parkerades billigt.
- Åkte ingen taxi alls. Promenderade (många mil) och åkte vid ett tillfälle tunnelbana.

Vi hade några riktigt trevliga dagar i NYC!