NYC med bebis, vilket område och tips på hotell?

19 maj 2013 20:36
Visningar: 1496
Hej!

Vi ska till NYC med vår lilla tjej på 3 månader (och därefter vidare till Florida en månad).

Funderar på hur man lägger upp resan när man nu ska ut och resa med litet barn! Tänker att vi nog vill bo i område där barnvagn lätt kommer fram på vettiga trottoarer, samtidigt som det är nära till...ja, det som är roligt att se(!?). Vi har båda varit i NY men väääldigt länge sedan. Jag vill bo mysigt, min kille vill bo häftigt – typ pool på taket i högt hus ;)

Vi reser i december när det är vinter där, kan vara bra att tänka på.

Vänlig hälsning Sophie
Av Peter_o
22 maj 2013 08:45
Vad svarar man på sådant? Takpool mitt i vintern?

Frågor på den typen av hotell, även utan takpool, får andra svara på, men det här med barnvagn på Manhattan är intressant. Sittvagnar förekommer rätt frekvent i tunnelbanan, även om det är vissa restriktionen för dem. Men regelrätta barnvagnar kan jag faktiskt inte påminna mig att jag sett. Men eftersom det måste vara svårt att få en sådan med på flyget, kanske du kan berätta mer om den du ska använda.

Då det gäller hotell tycker jag det skulle vara intressant att veta vilken prisklass du tänkt dig.

Eftersom Manhattan är stor, så spelar det inte så jättestor roll var man bor, man bor i alla fall bara i närheten av ett par tre av det man vill besöka, och jag antar taxi är det enda du kan använda för transporter. Du bör dock själv tänka på säkerheten, barnstol är knappast något de känner till däröver.

/PeterO

Ps, nu ser jag att barnet inte är 3 utan 10 månader vid resan, det kanske gör att du har hopfällbar sittvagn?
Av Hkn
22 maj 2013 12:42
Hejsan Sophie,

jag har bott på dessa ställen med 'takpool' i New York (allt som oftast en uteplats med en liten bassäng):

• Thompson LES – ligger nere på Lower East Side – på 90-talet skulle jag aldrig ha övervägt att bo här med barn, idag är det lugna gatan och området börjar bli mindre spännande och personligt (Starbucks har etablerat sig, rövtrist).
http://www.guidebook.se/archives/689

• Soho House – egentligen en medlemsklubb med hotellboende, men vi vanliga tjommar kan boka in oss. Fantastisk service, fantastisk concierge, galna rum. Ligger i Meatpackning District. Och gillar man det gamla köttdistriktet med lite kullersten och en handfull köttgrossister inklämda mellan Stella McCartney-butiker och vinbarer, så visst... Om du kollar länken; ha i minnet att jag bokade ett av de största rummen på hotellet – allt ser inte ut så!
http://www.guidebook.se/archives/335

• Gansevoort Meatpackning NYC – öppnade 2004 och var då ansett som ett av de flådigaste hotellen i stan (nybyggt höghus i slakthusområdet). Under några år ett barhäng på taket med hög status. Det var roligt att bo där då. Hotellgästerna passerade en 100 meter lång kö av partydjur... På taket finns en liten pool.
http://www.guidebook.se/archives/77

(fotnot: bilden på Gansevoort på min website är tagen från terrassen på Soho House – de ligger alltså riktigt nära varandra)

Annars är hotellen med pool i New York ganska lätt räknade:
• Mandarin Oriental New York har inomhuspool
• Gansevoort Park Avenue; utomhuspool
• Hotel Americano har en liten, mycket smal utomhuspool
• Le Parker Meridien har en inomhuspool med utsikt
• Millenium Hilton – inomhus
• Peninsula New York – inomhus
Tror att några av Trump-hotellen kan ha pool också...

Gemensamt för samtliga hotell med pool är att de inte är lågbudgetboenden, men din kille vill ju bo häftigt, so expect to pay up :-)

Oh well... dessutom ser jag att ni åker i december. Få ställen kan vara lika råa och kalla som New York, även om siffran på termometern inte borde skrämma oss som nästan bor i Arktis (NYC ligger på samma breddgrad som Lissabon). Inomhuspool, alltså.

Mina 25 cents, hoppas att de hjälper...

:: hkn ::
22 maj 2013 14:26
Precis som Hkn skriver är NYC i december iskallt, termometern visar 15+ men i själva verket känns det som -30. Vissa dagar var vi tvungna att ha på oss dubbla långkalsonger, tjocka strumpor och fleeera lager kläder för att värma oss. Kylan där känns mycket mer än här, den går liksom rakt in i "benen". Vissa dagar, konstigt nog, räckte en tjocktröja så kunde man gå utan jacka. Ska man promenera vid vattnet kan man förvänta sig outhärdlig kyla.

Jag tyckte dock att det var värt det, NYC i december är magiskt och the christmas spirit går att finna i stadens alla hörn. Det finns otroligt mycket att se och göra i december, en dag i ett snötäckt Central Park är så mysigt speciellt när det börjar bli mörkt och alla skyskrapor runtomkring lyser upp!

Jag har ingen erfarenhet av att resa dit med barn, men jag tror lite planering, anpassning och en bra vagn så ska det inte vara problematiskt. Välj den stadsdel där ni vill se mest, så underlättar det massor för er då ni inte behöver åka så mycket taxi eller tunnelbana. Om ni vill ha nära till Central Park, Times Square, bra shopping och massor med julskyltning rekommenderar jag Midtown, mellan 34th och 59th samt 8th avenue - Park Avenue. Finns lite tips att hämta här. http://onekligen.blogspot.se/2012/07/new-york-med-smabarn.html
23 maj 2013 16:08
Tack för alla svar! :)

Ja, Peter O, du har helt rätt, bebis är 10 månader när vi reser så någon form av resvagn ska vi nog kunna ordna då. Alltså lite bättre, vi får hoppas på rätt lagom med snö...

Har också hört att det inte förekommer sådant som barnstol i bilar eller barnanpassade transportmedel. Men folk som bor där måste ju också ha barn, så det borde väl finnas några barnvänliga alternativ?!

Newyorkchic, jag tror precis som du att NYC i december kan vara magiskt, och den där poolen på taket ska väl isf vara väl inglasad. Men för egen del är det mer viktigt med hög mysfaktor och boende i rätt område om nu transporter blir ett problem. Tack Hkn för dina konkreta hotelltips, ska spana in!

Fler mysiga hotell lämpliga för liten bebisfamilj mottages gärna! :)
Av Hkn
23 maj 2013 18:47
Citerat från Filosophies:
Tack för alla svar! :)
[sniip!]Men för egen del är det mer viktigt med hög mysfaktor och boende i rätt område om nu transporter blir ett problem. Tack Hkn för dina konkreta hotelltips, ska spana in!

Fler mysiga hotell lämpliga för liten bebisfamilj mottages gärna! :)
OK! Här är ett par favoriter som inte är stenhårda partyspots:

Hotel on Rivington, Lower East Side – det första hotellet i vad som tidigare varit ganska, eh... röriga kvarter.
Galen utsikt från våningsplanen lite högre upp. LES är ganska tillrättalagt idag, så att bo med bebis här är inga problem.
http://www.guidebook.se/archives/349

Gramercy Park, Midtown – beläget i ett väldigt välmående område. Hög konstnärlig nivå på hotellets inredning. Fantastisk takvåning – (dyr) frukost i ett växthus är en realitet. Ofta prisdumpning på de större rummen.
http://www.guidebook.se/archives/312

Maritime Hotel, Chelsea – trevligt; personalen är toppklass. Bra läge om du gillar Chelsea. Nära till Meatpacking. Bra asiatisk restaurang i källarplanet.
http://www.guidebook.se/archives/76

Mercer Hotel, Soho – omtalat som mycket kändistätt. Stora rum. Fantastiskt läge. Ännu bättre service. Inte billigt. Och... flera som recenserat hotellet framhåller att det är bra för barnfamiljer.
http://www.guidebook.se/archives/3433

Hoppas att det ger er lite fler idéer...

All the best,

:: hkn ::
23 maj 2013 19:36
NYC i december var snöfritt för oss, snöade lite en dag men det försvann lika snabbt som det kom!

Jag rekommenderar Residence Inn Times Square eftersom ni har en bebis. I rummen ingår det ett litet kök med spis, ugn, kylskåp o.s.v. vilket är väldigt praktiskt och gör det lättare att anpassa sig efter bebisens behov. I de flesta rummen är utsikten mot New York skyline breathtaking och man kunde verkligen sitta och kolla ut länge utan att tröttna. Ingen takpool men maffig frukostbuffé och snabbt internet ingår. Jättenöjd med detta hotell och det är promenadavstånd till de flesta sevärdheterna såsom Central Park, Times Square, 5th avenue, Macy's, 34th street shopping, Union Square, Madison Square Park, Grand Central Station, Manhattan Mall, största Victoria's Secret och massa mer samt att tunnelbanan ligger strax runt hörnet!

Har även bott på Waldorf Astoria, men inget jag rekommenderar för barnfamiljer!
26 maj 2013 09:57
Hej!

Vi var i N Y i höstas, dock utan bebis. Vi bode på Distrikt Hotel New York City, 342 W 40th St. Det ligger bara ett par kvarter ifrån Times Square och flera stora varuhus. Vi var väldigt nöjda med att det var gångavstånd till mycket, men Manhattan är ju så stort, så man får ta något färdmedel när man ska ta sig till många sevärdheter. Jag kan helt klart rekommendera hotellet och skulle kunna tänka mig att välja det igen. Det är dock ingen pool på taket, men det var inte för att bada vi åkte dit.
Vill du läsa mer om våra New York-tips kan du läsa på min blogg.
http://wila.nu/2013/january/resmal-new-york.html

Spontant så tyckte jag kanske inte att New York är bästa resmålet om man har små barn. Det är väldigt rörigt där, men det löser ni säkert!

Lycka till med resan!