NY resa i augusti 2010

7 mars 2010 01:08
Visningar: 988
Hej alla!
Skulle tacksamt ta emot lite tips om vår New York. Jag och min kompis åker dit den 27 augusti till den 2 september. Har bokat hotell redan via hotels.com men har infe fått någon voucher eller liknande, dock bekräftelsemail. Undrar om någon här av erfarenhet av den sajten och hur det brukar fungera? När jag loggar in där och kollar mina bokningar så står det "pågående bokning", betyder det att den inte gått igenom ännu?
Till den stora frågan! Har suttit på nätet åtskilliga timmar och sökt flygresa och tycker att det är en djungel! Vi vill gärna åka direkt flyg och vår närmsta flygplats är göteborg men de har inga direktflyg till NY så den har vi uteslutit, så valet föll på Arlanda eller Kastrup. Verkar som att det blir smidigast för oss med Kastrup då vi tar tåget hälften av vägen och i synnerhet vid hemresan då vi kan stanna till i sommarstugan och slappna av innan vi tar bilen de sista 20 milen hem. Vad är ett rimligt pris för en resa och vilka sajter kan man lita på? Jämför med sas som ligger på 5700-6000 kr tor, allt inkluderat (åkte med dem förra året och var helnöjd med service, mat och flygtider). Continental airlines har det billigaste alternativet just nu, men har aldrig flygit med dem förr, vet inget om deras bolag, vad som ingår i biljetten etc. Det som verkade bra med dem är bagagereglerna där man kan köpa till för en extra väska på hemvägen för 50 dollar (detta är viktigt för oss eftersom vi ska shoppa i mängder!). Deras pris via deras egen hemsida låg på 5199kr.
Som sagt, om ni har erfarenhet och tips så dela gärna med er av dessa! =)
Tack på förhand! //annawilma
Av Jimmieh
7 mars 2010 08:55
Jag bokade ca 10 olika hotell igenom hotels.se när vi var i usa förra året.
Printade bara ut bekräftelsen och tog med mig, hade inga problem.
Ibland frågade de hur jag hade fått så billigt pris :)

Vad du ska flyga med vekar ju inte vara något störe problem, du var nöjd med
sas och skillnaden med de andra verkar ju bara vara några hundralappar.

Jag slog på dina datum på seat24.se och hittade en resa för 5064 kr med KLM , men
då är man tvungen att bytta på vägen ditt men inte hem.
7 mars 2010 14:11
Tack för dina tips!!
Kändes bra det där med hotellbokningarna=)
Vi hade tänkt att resa med KLM, fanns direktresor med dem men sen visade det sig att flyget dit redan var fullt.. :/

En liten kommentar bara till mitt första inlägg, det ska givetvis stå ; Skulle tacksamt ta emot lite tips om vår New York RESA!
Av Asok
8 mars 2010 11:41
Var beredd på att det kan vara väldigt varmt och fuktigt i New York under högsommaren. Annars är väl tipset bara att gå så mycket ni kan och se så mycket ni kan
av stan helt enkelt.
2 maj 2010 10:07
Hallå,

jag bekräftar att hotels.com funkar bra :)
Jag brukar tipsa om dem i trådar som frågar.

Har du letat på redan skrivna trådar om tips på NY? Många glömmer att göra det - där finns många tips att hitta.
Jag tipsar bl a om en del matställen i andra trådar och om att boka bord på opentable.com.
Sök och du skall finna ;)
Av Peter_o
5 maj 2010 10:29
Citerat från annawilma:
Tack för dina tips!!
Kändes bra det där med hotellbokningarna=)
Vi hade tänkt att resa med KLM, fanns direktresor med dem men sen visade det sig att flyget dit redan var fullt.. :/

En liten kommentar bara till mitt första inlägg, det ska givetvis stå ; Skulle tacksamt ta emot lite tips om vår New York RESA!
Det går att boka Göteborg via Amsterdam till JFK för 4.488 kr ToR de datum du anger. Jag testade via delta.com

Om du vill ha tips om New York är det bra om du anger intressen. Med 5-6 dagar där blir det inte mycket tid över om du vill kolla in det nödvändigaste:
Frihetsgudinnan
Empire State Building, alternativt Top of the Rock
Times Square (dag och kväll)
Central Park
Rockefeller Center
MoMA och kanske något ytterligare museum
Titta in i Guggenheims biljetthall/shop.
Affärer: Macy's, ToysRus, FAO (också leksaker), Century21 (Outlet kläder), Broadway och 5:e avenyn.

Vill du gå upp i själva Frihetsgudinnan så måste det bokas på nätet långt i förväg. Annars kommer man 'bara' 44 meter upp.

/PeterO
Av Anbean
5 maj 2010 19:07
Jag har åkt med Continental från Arlanda till Newark och kommer att åka med dem igen. De har nu dessutom gått ihop med united airlines, vilket faktiskt gör dem till världens största bolag, så jag tror inte att de skulle vara dåliga att flyga med. De flesta bolag "delar" (code-share) ju dessutom på flygningar, dvs du kanske flyger på en sas biljett, medan han i stolen bredvid dig flyger på lufthansa. Jag kommer inte ihåg om vi fick mat eller inte ombord, men det går jag ut från att vi fick/eller hade köpt till. Det är några år sedan vi reste och jag har inte beställt vår biljett till höstens ny resa ännu. Vi bokade i alla fall via seat 24, och det hade jag gjort denna gången oxå om vi inte skulle åkt på en rundresa (HAM - NYC - YOW - HAM) så det får bli med mrjet istället.
Av Rbin
8 maj 2010 11:09
hej
vi ska oxå till ny och undrar lite hur mycket reskassa man bör ha med sig?
räcker 10 000 för en person, känns som det är asmycket pengar men när man läser om all dricks m.m. som man förväntas ge så blir man lite fundersam.
8 maj 2010 17:49
Hålller med nisse2ears. Kolla alla "gamla" trådar om new york. Där står mycket info. Bl.a.orsakerna till all dricks. Glöm inte besöka Molly´s pub på 3:e avenyn mellan 22 och 23 gatan. De har NY´s största och godaste hamburgare och den trevligaste och roligaste bartendern Jim. //Lisbeth
Av Erc
10 maj 2010 20:38
En ofta bortglömd rutt är US Airways direktlinje mellan Oslo och Philadelphia. Trafikeras under perioden maj till oktober. Värd att kolla.

www.usairways.se

Vi valde denna rutt för en resa till bl a NYC, Atlantic City och Washington DC nu i juni. Bekvämt med direktflyg - särskilt med spädbarn.