New York i 5 veckor

2 juni 2014 19:42
Visningar: 494
Hej!

Jag ska till NYC nu i sommar och vara där 5 veckor. Har varit där många gånger förut bl.a. 3 gånger förra året så jag kan det mesta, men tänkte om det finns någon här som har tips på något speciellt de har gjort där?

5 veckor är rätt mycket och jag vill helst fylla all tid med att upptäcka nya saker fastän jag har planerat in saker så att det räcker till nästan alla dagar redan hehe...

Har någon testat en dagstur till Niagrafallen - Kanada sidan och tipsa om hur det var? Räcker en dag? Har bokat och betalat lägenhetshotell så vill inte övernatta på ngt annat ställe.

Vi tänkte även åka på dagsturer till Washington och Boston, ev. Philadelphia om vi hinner.

Ge mig alla era bästa tips!! :-)
Av Emh87
2 juni 2014 22:42
Maffigt!

5 veckor och då var du där ändå 3 ggr förra året?

Som du skriver, åk ner till Washington DC. Det är billigt med buss och tar 4 timmar. Ge det 2-3 dagar. Finns många fina museum och historia där. Trevligt att strosa omrking. Gångavstånd till nästan allt. Georgetown är 1 dag, sen 2 i WDC.
Av Hkn
2 juni 2014 22:50
Paddla på Hudson River.

Har gjort både korta turer i 'enkla' badkajaker – sådana finns både på Manhattan-sidan och på NJ-sidan (Hoboken):

http://www.glenwoodnyc.com/manhattan-living/free-kayaking-nyc-on-the/
http://www.hobokencoveboathouse.org

...och i lite mer sjövärdiga kajaker:

http://www.hudsonriverpark.org/explore-the-park/on-the-water
http://www.kayakhudson.com (håller till längre upp längs floden – du kan ta ett lokaltåg från Grand Central till Tarrytown)

Räkna inte med att paddla runt Statue of Liberty (inte så kul heller, Hudson River är ett livligt ställe och man känner sig snabbt väldigt liten som paddlare i dessa vatten), men att se Manhattan från sjösidan är inte dumt alls. Montera din GoPro-kamera på kajaken och go self-propelled!

All the best,

:: hkn ::
Av Peter_o
2 juni 2014 23:20
Jag tog en billig buss-charter med en övernattning till Niagarafallen. Visserligen kom jag inte över till kanadensiska sidan och hotellet låg en bra bit från fallen, men jag tycker turen var prisvärd.
Sök på new york niagara falls bus så får du flera förslag på turer.

Det finns även rundturer med buss som passerar Washington, Philadelphia och Niagarafallen. Fördelen med dem kanske är att man slipper att åka fram och tillbaka samma väg.

/PeterO
2 juni 2014 23:48
Kan man någonsin tröttna på NYC? Har även bokat 2 veckor i dec-jan och sedan 2 veckor i april hehe ;-)

Tack för era tips, verkligen!
3 juni 2014 16:08
Tjena,
Jag kan nog tycka att det är lite drygt att åka dagsresor till DC eller Niagara. Det blir väl mer bussresa än framme på resmålet.

Om du nu inte vill lägga pengar på extra övernattningar så fundera på närmare resmål som the Hamptons och Coney island. Ni har ju all tid i världen att bara vara - d v s åka till ett icketuristigt område och strosa, fika, äta, dricka. Se vardagsområden. Kolla tripadvisor och yelp för att få dig ett hum om områden med tillräckligt många matställen eller andra typer av rastplatser. Och sätt dig sen på bussen/metron och insup grannskapet.

Kolla dessutom forumet på tripadvisor.com där finns områdes/regionsexperter som kan hjälpa dig
3 juni 2014 18:22
Hej!

Jo vi tänkte åka till Coney Island och the Hamptons... Hur lång tid är det till the Hamptons och räcker en dagstripp dit?
3 juni 2014 19:02
Det tar nog runt 3 timmar beroende på vilken tid på dygnet samt hur du reser (bil, tåg, buss) och varifrån på Manhattan. Tur och retur äter det ju upp mycket av dagen, men kan man åka ut riktigt tidigt så får man ju ett par timmar.
3 juni 2014 19:18
Om man gillar skaldjur tipsar jag alltid om City Island. Ta gröna linjen till ändhållplatsen i Bronx och sedan en kort bussresa så kommer man till en liten cool ö som har grymt bra skaldjursrestauranger med tillhörande haklapp. En kul och smakrik upplevelse.
27 juni 2014 13:59
Tack för era svar (lite sent men jag har haft fullt upp, sorry!)

Vi älskar verkligen skaldjur och tar emot så mycket tips som möjligt om var vi får de godaste skaldjuren men relativt billigt. Hittills har jag skrivit ner North River Lobster Co, Jordan Lobster Farms samt The Crown's Nest At The Water!
Av Pelle77
27 juni 2014 19:18
Vill ni bara ha en trevlig kväll så rekommenderar jag en Omakase på restaurang Zenkichi i Williamsburg. Väldigt cool restaurang och otroligt god mat. Den bästa japanska mat jag någonsin ätit.
30 juni 2014 15:24
Citerat från Pelle77:
Vill ni bara ha en trevlig kväll så rekommenderar jag en Omakase på restaurang Zenkichi i Williamsburg. Väldigt cool restaurang och otroligt god mat. Den bästa japanska mat jag någonsin ätit.
Har ätit där tidigare och har även planerat att göra det denna gång! Riktigt gott och trevlig miljö