New York 50 årsdag

14 juli 2012 21:45
Visningar: 723
Hej!
Har bestämt mig för att åka till New York med mina tvillingdöttrar som är 22 år. Jag fyller 50 i mars och undrar lite när man ska boka senast och vad det kan kosta med flyg och hotell. Har tänkt mig ett mellanklass men jag tror att det är viktigare att det är centralt eller har jag fel? Det kostar ju att ta sig runt. Hur mycket kan det kosta ungefär per dag med mat och aktiviteter per person? Förutom shopping som kan bli en del kan jag tänka mig! Har kollat lite på seat24 och där finns just nu en resa för 29000 med Hotel Salisbury? Låter det för mycket? Någon som vet något om det hotellet låter som det är centralt av beskrivningen. Tips om någon bättre sida att kolla flyg och hotellpriser. Vill helst boka både hotell och flyg ihop. Tacksam för alla svar!
Av Peter_o
14 juli 2012 23:48
En del hotell har vinterpriser även i mars, och har man is i magen kanske man kan göra ett klipp genom sen bokning, men jag skulle inte satsa på det.

Hotel Salsbury ligger på 57:e gatan alldeles under Central Park. Ganska lugn omgivning men rätt nära flera tunnelbanelinjer. 29.000 är det flyg och hotell 7 nätter för tre personer? Är det ett rum med två dubbelsängar?

Lite tveksamt om WiFi är gratis för de har olika uppgifter på hemsidan.

Ett sådant rum verkar kosta ca $275 per natt. SAS kommer säkert ha extrapriser om man bokar före jul, men jag är osäker på om det brukar vara så att man måste vara hemma före 15/3. Flyget kostar 6-7000 kr/st, säg 20.000. Hotellet kostar drygt 12.000 enligt de förutsättningar jag gett. Då skulle 29.000 i alla fall inte vara överpris, och så får du konkursskydd på köpet.

Men jag skulle nog vilja syna flygtiderna. SAS direktflyg från Arlanda är värt några kronor extra. Själv har jag åkt några ggr till NY och bokat alltid flyg (på sas.se) och hotell själv. Tyvärr bor jag på lite enklare hotell så jag har inget att rekommendera, men komfort och pris följer varandra märkligt väl. (Jag bor för $150 per natt i tväbäddsrum). Vill du leta hotell kan du t ex använda hotels.com eller booking.com. Sök och sortera sedan efter pris och hoppa över de billigaste.

Många atraktioner som du kommer att vilja gå på kostar kring $20, en max 2 sådana hinner du med på en dag (Empire State Building, Frihetsgudinnan, MoMA). Broadwayshow kostar skortan ($150?) så jag brukar rekommendera amatörtävlingarna på Apollo på onsdagkvällar. Garanterad minnesvärd kväll för 20-25 dollar.

Ni ska köpa var sitt Metrocard för obegränsade resor för $29, gäller 7 dagar.

Mat kostar som i Stockholm, så det beror ju på vad man går på för ställen.

/PeterO
Av Annl
15 juli 2012 09:04
Enligt min uppfattning b;r du boka flyg s[ snart som m;jligt - ju tidigare desto biligare brukar st'mma f;r det mesta.

Det 'r precis som du skriver viktigt att bo centralt - och det g[r att hitta boende som 'r bra standard till ett OK pris. Eftersom ni 'r tre personer s[ r'[cker det med ett rum - s]ngarna 'r s[ stora att man kan ligga tv[ i dem. P[ det s]ttet sparar du en hel del pengar.

Bra att veta [r att man kan [ta riktigt billigt i NYC om man vill och m[nga g[nger [r portionerna enorma s[ det g[r fint att dela.

Du kommer att f[ en kanonf[delsedag!
15 juli 2012 10:42
Tack för svaren!!
Jag tror att det var sas direktflyg känns bättre att flyga direkt är nog värt en del!
Kan vara nog så jobbigt att flyga så länge ändå.
Jag tror också på en kanonresa!
Mina döttrar får nog bjuda mig på Mamma Mia vilket är en dröm att få se i New York.
Av Peter_o
15 juli 2012 10:43
Funderar du på att äta på någon Marcus Samuelssons restauranter, missa då inte att beställa bord i tid. Gissningsvis räcker det med 3 månader i förväg (men jag lämnar inga garantier).

/PeterO
Av Peter_o
15 juli 2012 11:14
Märkligt nog verkar inte ticketmaster.com sälja biljetter till Mamma Mia, men broadway.com gör det. De verkar sälja ett halvår framåt. Du får väl tipsa döttrarna om det.

Tyvärr har broadway.com större påslag på biljetterna än vad ticketmaster brukar ha.

Du hade en direkt fråga om Hotel Salsbury ligger centralt. Ovan 60:e gatan räknar inte jag som centralt, så 57:e får väl ses som ett gränsfall. Riktigt centralt handlar om 30:e till 50:e gatorna, men det ska då inte vara i ytterkanterna på gatorna och så ska det vara nära till tunnelbanan.

Jag kollade på seat24.se och får inte fram något alternativ med SAS. Däremot finns det ditektflyg med United Airlines, och de har ju lika stora och komfortabla plan som SAS. Men de billigaste resorna verkar gå med Iceland Air, dvs mellanlandning på Island. Enda nackdelen med det är att man blir väckt mitt i natten på hemresan från NY.

/PeterO
15 juli 2012 11:28
Det är seat.24 jag har tittat på och jag får hotell Salisbury och flyg med sas för ca 28500??
Konstigt...
Jag ser att de verkar inte ha släppt biljetter till mars men jag har inte varit överallt och kollat runt.
Men det är ju ett tag kvar. Fast tiden går fort!
Mest orolig är jag eftersom döttrarna bla studerar och inte riktigt har funnit sin plats i livet.
Man verkar inte kunna boka om eller ändra namn.
Så jag får väl vänta till hösten och hoppas att de vet var de är då.
Någon som vet något om Norweigian? Läste någonstans att de ev skulle börja flyga till New York.
Av Peter_o
15 juli 2012 20:01
Om du bokar flyger själv på t ex SAS så kan du välja den något dyrare biljetten och då få möjlighet att boka om. Hotell är ju normalt inget problem med, de kan man boka av 24 timmar innan, om man inte köpt med rabatt, Dessa brukar inte gå att boka av.

Du har en diskussion här i RG om reseförsäkring:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/avbestallningsskydd-utan-att-vara-sjuk-vem-har-det-13844
Den går ut på att resebyrån Ticket har en försäkring där man får ersättning utan att behöva ha skäl för att man inte åker. Det räcker alltså med att man ångrar sig. Se vidare
http://www.ticket.se/tillval/ticket-garanti.html

Jag tror Norwegian har beställt plan för internationell trafik. Jag vet inte när de ska sättas i trafik, men det dröjer nog ett tag till.

/PeterO
Av Peter_o
15 juli 2012 20:28
Det stor faktiskt i Expressen 3/5-12 att Norwegian ska börja sälja biljetter till New York efter sommaren! Se
http://www.expressen.se/res/norwegian-planerar-nu-att-knacka-sas/

Det roliga är att de ska sälja enkelbiljetter, men jag skulle vilja se den turist som åker dit på en enkelbiljett för att sedan boka hemresan när man är i USA. (Man kommer normalt inte in utan att ha en returbiljett).

Priset skulle bli 1.000-1.500 kr, dvs 2-3.000 för en ToR. Min gissning är att det är priser före avgifter, dvs att det i stället handlar om totalpriser på minst 5.000 kr. Vi får väl se.

Dessutom kör de väl med Ryan-knepet, dvs tur-resan är billig, men returen dyr.

/PeterO
16 juli 2012 16:42
Tack för hjälpen fick mycket bra tips av dig! Mycket tacksam!!