New york...

6 nov. 2009 23:52
Visningar: 168
Vi är sugna på new york...

Vad är bäst...flygstol och boka boende där?
charter? 1 vecka, 2 veckor? vilken tid på året?

Känner inte heller många som varit där så jag vet inte så mycket..

Tack på förhand! Sandra
Av Hkn
7 nov. 2009 00:11
Hej Sandra,

New York är outstanding hela året, trots att sommaren kan vara löjligt varm och vintrarna råa och kalla. Bästa tiden tycker jag är september till tidigt i oktober.

Jag har aldrig rest charter dit och är kanske inte riktigt charmerad av att köpa allt paketerat, (jag gillar att prova olika hotell). Jag har varit där många gånger men då oftast över helgen (resa ut fredag och hem måndag kväll). Mitt tips är att ta staden i mindre portioner – både när det gäller resans längd och rent geografiskt. Det kan bli övermäktigt annars.

Det finns inte så många måsten – men att åka upp i Empire State Building sent på kvällen är kanske ett sådant måste (då slipper ni dessutom köerna som kan bli ganska långa).

Jag undviker konsekvent Times Square och 5th Avenue. Det är ett personligt val. Jag trivs bättre nere på Lower East Side, i Alphabet City och i TriBeCa. Lower East Side och Meatpacking District kan vara intressant om ni vill ägna er åt nattlivet.

Mitt tips är att ni bokar flyg och hotell separat och sedan bestämmer er för ett område som ni utforskar. Staden är otroligt stor. Brooklyn skulle vara USA:s fjärde största stad (om det räknades som en egen stad och inte som en stadsdel). Manhattan brukar räcka för den första turen. Och som sagt; koncentrera er på ett mindre område, så att ni slipper ägna tiden åt transportsträckor.

Nu på fredag åker jag dit igen. New York är som koffein för mig. Uppiggande och lätt beroendeskapande.

Trevlig resa!

:: h ::

PS. På min site hittar ni lite om staden. Mest hotell men även några restauranger och lite annat. http://www.guidebook.se/?cat=637
Diskussionen är stängd för nya svar