Menorca vs Mallorca ?

31 dec. 2011 23:14
Visningar: 2573
Hej! Har varit på Mallorca ett antal gången. Fick ett erbjudande om att åka till Menorca till våren. Kan det vara ett bra alternativ?
Av Babbo
1 jan. 2012 18:46
Mallorca och Menorca är väldigt olika, tycker jag. Jag har varit på Mallorca många gånger och på Menorca två gånger (en gång med charter och en gång via färja från Mallis).

Jag gillar båda öarna - men på olika sätt. På Menorca föredrar jag att bo i Ciutadella med sin mysiga hamn och vackra gamla hus.
Gillar man att vandra så finns många leder men det är platt, till skillnad från t.ex. Mallorcas västkust. Menorca är en "lugn" ö och det är bra att kunna några spanska fraser för det uppskattas.
På våren tror jag att du får räkna med lite kallare och fuktigare på Menorca än Mallorca..

Vad är det du gillar med Mallorca, som du söker som ett alternativ?
3 jan. 2012 18:36
Hej Babbo!
Tack för ditt svar. Utifrån vad du skriver, så verkar det som ön skulle vara något för oss. Håll-i-gånget och sent nattliv har man vuxit ifrån.
Nuförtiden så är det bara skönt att vara. Sitta på en uteservering och studera folklivet, eller vandra runt och uppleva atmosfären.

Platsen du nämner verkar trevlig, jag har tittat runt lite på nätet. Jag får kolla vilka bolag som har hotell där. Ingen nackdel om det inte är så kuperat, man blir tillräckligt törstig ändå. :-)

Hälsningar Anders