Lagligt att hyra lägenhet i New York?

Av Xmorfx
11 jan. 2013 18:05
Visningar: 1356
Vi funderar på att hyra en lägenhet för fyra personer i maj men efter att ha läst lite i forumet och andra artiklar på internet så blir jag osäker på om det är lagligt eller inte att hyra ut lägenheter i New York...

Problemet är att jag inte kan hitta några uppdaterade uppgifter om detta. Alla artiklar som folk hänvisar till är från 2010, och de säger att det kommer att bli olagligt att hyra ut lägenheter från och med maj 2011. Men jag skulle vilja veta om förslaget verkligen röstades igenom och om det verkligen blev olagligt?

Är det någon som vet hur det verkligen ligger till?
12 jan. 2013 00:30
Vad jag läst och hört är det olagligt att hyra ut, det blir ett olagligt hotell.
Dock är det inget som kontrolleras utan de som åker dit är p.g.a. av att de blivit anmälda t.ex. av hyresvärd eller grannar som reagerat på verksamheten.
Ingen aning om hur stor risken är men det låter inte kul om det skulle bli tillslag i en lägenhet man hyrt.
Jag tror inte det har någon betydelse genom vilka kanaler man hittar lägenheten, genom annonser eller annat, det förändrar knappast lagen...
Av Annl
12 jan. 2013 07:13
Det förekommer trots att det, som jag förstått det, är olagligt.

Men varför inte boka ett lägenhetshotell i stället? Är det köksmöjlighet du vill komma åt eller är det att ni vill ha mera plats?

Vi ska till New York i februari och har bokat ett lägenhetshotell nära Empire State Building - det är en svit med två rum (ett sovrum och ett vardagsrum med en bäddsoffa) och där ska finnas kök också. Vi är också fyra personer och tanken var att det är bra att ha två rum (maken och jag bor i sovrummet och tonåringarna får hålla till i vardagsrummet) och att man då inte bor på varandra.
Av Xmorfx
12 jan. 2013 09:51
Okej, tack för era svar. Vi ska nog ta och spana in lägenhetshotell istället. Tanken var att vi skulle bo billigt men utan att trängas.
Av Peter_o
12 jan. 2013 10:07
Mina vänner här i forumet börjar nog bli trötta på mitt tips, men vill du ha två dubbelrum med privata badrum, två enkelsängar i relativt stora rum och slippa frukost på hotellet och allt för under £300 per natt för båda rummen med centralt läge vid Union Square, så kan du säga till.

/PeterO
Av Annl
12 jan. 2013 13:10
Kolla på Booking. com eller Hotels så hittar du ett antal lägenhetshotell i varierande prisklasser. Och glöm sen inte att ta dig en titt på gästernas bilder på Trippan från hotellet/lägenhetshotellet; de bilder som inte finns där finns inte över huvud taget (där har folk tagit bilder på typ ett spackelhål i badrummet). Mycket informativt!
Citerat från xmorfx:
Okej, tack för era svar. Vi ska nog ta och spana in lägenhetshotell istället. Tanken var att vi skulle bo billigt men utan att trängas.