Behöver tips på billiga men fräscha hotell i New York.

6 jan. 2015 09:13
Visningar: 2249
Vi ska till NY i höst.
Vi letar boende varje dag känns det som.

Vi vill ju komma relativt billigt undan, men har ett starkt önskemål om att slippa badrum i korridor.

Finns det trevliga budget alternativ?
Av Peter_o
6 jan. 2015 10:10
Det finne ett hotell som uppfyller ditt önskemål och det är Seafarers International Hous vid Union Square. Kostar $145 i veckan och $155 vid veckoslut. http://sihnyc.org/

Du kan också kika på http://www.carltonarms.com/ men jag föredrar det först nämnda.

Jag utgår från att ni är två. Ska fler resa kan det bli andra hotell.
/PeterO
Av Birgere
6 jan. 2015 10:22
Jag tipsar som vanligt om att boka via Hotwire när man är i NYC och man vill bo bra o "billigt"...
6 jan. 2015 10:37
Tackar så mycket för era svar! :)
Vi är tre par som åker. Vi har kikat lite på lägenheter
Men vill helst ha varsitt boende.

Ska kika på era tips! :)
Av Peter_o
6 jan. 2015 16:13
Obs att vill du boka 3 rum på Seafarers så skulle jag rekommendera att du tar det via mail först och kollar att det finns rum.
De har något knas på sin hemsida som gör att man inte kan boka fler rum på samma gång.

Det går även att boka via mail och då tjänar du bokningsavgiften $5. Jag brukar skicka kort-uppgifterna delade på två mail för att öka säkerheten lite. Men det går även bra att faxa eller lämna dem över telefon.

Om du är beredd att betala $200-250 per rum/natt så finns det mycket att välja bland.

/PeterO
Av Flasha
6 jan. 2015 23:56
Off soho suites är ett schysst alternativ. Har appartments med två rum, det ena med bäddsoffa för två, och ett pentry. Läget är super, ligger mellan soho och lower east.
Av Peter_o
7 jan. 2015 09:38
Citerat från Flasha:
Off soho suites är ett schysst alternativ. Har appartments med två rum, det ena med bäddsoffa för två, och ett pentry. Läget är super, ligger mellan soho och lower east.
Tja, det kostar 23.335 kr för en vecka, vilket blir ca $160 per par och natt. Och då får man nackdelen med att det bara är ett badrum samt att 4 bor i samma rum.

Personligen tror jag inte att det är detta som Karrevanna är ute efter.

/PeterO
Av Hkn
7 jan. 2015 16:15
Sedärja, New York på hösten... trevligt!

Men – om ni vill komma billigt undan, undvik då dessa datum:

• FN:s General Assembly – 15-28 september.
Ökänt för att eventet, förutom att spä på trasslet i trafiken med avspärrningar och annat, får hotellpriserna att skjuta i höjden.

• New York Fashion Week –10-17 september.
Kanske inte påverkar i första hand budgethotellen, men... jo, det gör det. Hotellmarknaden styrs av tillgång och efterfrågan.

• New York Marathon – 1 november.
Alla de 50530 löparna som fullföljde det förra loppet bor naturligtvis inte på hotell, men tillräckligt många gör det för att få priserna att ta ett skutt.

I nästa post ska jag lista några hotell som låter dig komma relativt billigt undan. Inte lågbudget, men ofta förvånansvärt rimliga pengar. Men ha i minnet att dollarn blivit duktigt dyrare. När detta skrivs kostar en USD hela 7,944 SEK.

Cheers,

:: hkn ::
Av Hkn
8 jan. 2015 09:22
- Om budget är ett bra rum till ett sansat pris, så passar den här listningen troligen er som hand i handske.
- Om budget är hostel, så kan ni sluta läsa precis här.
- Om ni tycker att ett hotell är ett nödvändigt ont, ”man åker väl inte till New York för att sova”, så blir ni troligen inte heller lyckliga av den här listan...

För jag håller inte med. Alls.
Att äta och sova är oundvikligt. Även i New York. Och organiserar ni inte resan som en bootcamp, utan gör turen för att trivas och må bra, så är det fanimej tjänstefel att inte försöka hitta en plats där man kan... ja, trivas och må bra.' De här hotellen är alltså ett notch up från de riktiga lågbudgetalternativen. Deal with it.

En sak till innan vi rullar igång: Jag tycker att dessa svarar upp mot kombinationen billigt och fräscht. Ja, jag har bott på dem allihop. Ja det är mina bilder. Ja det är mina recensioner och inget PR-bjäfs. Enjoy!

THE ROGER – bra hotell i Flatiron District = ganska mitt i, men på behörigt avstånd från Times Square.
193 rum. Bra rum. Ännu bättre personal. Ofta mycket bra priser. Emellanåt kör man kampanjer. Slå till då. http://www.guidebook.se/archives/4126

CASSA HOTEL – beläget nära Times Square. 482 meter, närmare bestämt. Det är illa. Tycker jag. Jag avskyr Times Square. På riktigt. När det gäller detta hotell, så är priserna ibland larvigt låga. Ibland är personalen riktigt bra. Det varierar. Värt att kolla upp, hur som helst. http://www.guidebook.se/archives/4124

COLUMBUS 6 – stadigt etablerat i value segmentet. Många dagar så billigt att man blir misstänksam. Ligger tvärs över gatan från Time Warner building. Korridorerna var märkligt slitna senast. Rummen i bättre skick. Om du vill bo nära Central Park och NYCs högsta koncentration av Michelin-stjärnor, så är det här rätt ställe.
http://www.guidebook.se/archives/4568

HOTEL ON RIVINGTON – en gång i världen så hippt att det knakade i den bärande konstruktionen. Dessutom inte längre ensam herre på täppan nere på Lower East Side. Ofta bra priser. Rummen högre upp i huset är mycket bra. http://www.guidebook.se/archives/4769

THE MARLTON – en ganska udda fågel. Har använts som SRO (Single Room Occupancy) tidigare och här skrev Kerouac bl a ”På Drift” och ”De Underjordiska”. Nu är det ombyggt, renoverat och... otroligt bra. Rummen är mikroskopiska men ruskigt snygga. Baren drar lika många locals som hotellgäster (bra tecken). Problemet är att lyckas boka ett rum – det finns bara 107 stycken. Mer? Ja... även Mickey Rourke bodde här under SRO-dagarna. Och Lenny Bruce. Bara en sådan sak... http://www.guidebook.se/archives/4632

ACE HOTEL – det här är som att köpa en lott. Ibland är priserna helt fel. Ibland helt rätt. Stället har dessutom mycket små rum, med våningssängar utan fönster, för den som vill bo billigt. Sådana rum är dock inte i majoritet. Ace är framgångsrika bland alla som bryr sig om vad som händer i Brooklyn (hotellet ligger dock i Midtown). Försöker ibland (ofta) att vara alltför coolt. Ofta bra priser, bra läge och en fantastisk restaurang, gastro-puben The Breslin, är skäl att bo här. Den loja personalen är reason to stay away.
http://www.guidebook.se/archives/3446

- - - - - -

Två hotell som egentligen inte är billiga, men – eftersom de är belägna i Financial District – brukar sänka priserna duktigt mycket på helger. Målgruppen är affärsmän, som ju gärna åker hem till lilla mor på veckosluten.

ANDAZ WALL STREET – rummen är gigantiska med NYC-mått mätt. Servicen helt OK (bättre än så, faktiskt) och hotellet håller hög nivå på det mesta. Det lider av en släng av opersonlighet ibland, men badrummet med glasruta ut mot sovavdelningen kompenserar något för detta. http://www.guidebook.se/archives/4732

GILD HALL – del av en lite flådigare mini-kedja (Thompson Hotels) och idag rankat som #42 av 458 hotell i NYC på TripAdvisor. Snyggt, trevligt och olidligt during after-work hours (om du inte tänder på finansmän som dricker IPA-öl – baren blir synnerligen välfylld under AW-timmarna). http://www.guidebook.se/archives/688

En annan fördel med att bo i Financial District – då området är byggt för pendlare, är det en bit kaka att ta sig härifrån. Dessutom bor det invånare motsvarande en stad av Östersunds storlek i finanskvarteren idag, då man konverterat kontor till bostäder.

Nu slutar jag. Det här blev långt nog. Hoppas att något hjälper.
Tycker du att några av hotellen är dyra? Tja... snittpriset (ja... SNITT-priset) för ett hotellrum i NYC var $ 290 under 2013, så det är ingen billig stad. Speciellt inte när en dollarn är på väg mot nivåer över 8 svenska enkronor. Men det kanske du tar igen på att shoppa ett halvdussin Converse-skor eller ett varv ute i Jersey Gardens? [insert smiley here]

Sorry... NU slutar det här inlägget. Have a nice day, hälsar

:: hkn ::
Av Flasha
8 jan. 2015 09:47
Citerat från Peter_o:
Citerat från Flasha:
Off soho suites är ett schysst alternativ. Har appartments med två rum, det ena med bäddsoffa för två, och ett pentry. Läget är super, ligger mellan soho och lower east.
Tja, det kostar 23.335 kr för en vecka, vilket blir ca $160 per par och natt. Och då får man nackdelen med att det bara är ett badrum samt att 4 bor i samma rum.

Personligen tror jag inte att det är detta som Karrevanna är ute efter.

/PeterO
Har bott på hotellet ett flertal gånger. Pris varierar. För två sedan (nov) bodde jag i en svit 5 dagar för 10 000 sek. Även i höstas hade de bra priser, men då valde jag Rivington, som hade en bra kampanj. Detta hotell är alltså bra att kolla till då och då eftersom pris förändras.
8 jan. 2015 22:23
Hejsan!
Mitt förslag är Residence Inn New York Manhattan/Times Square. Vi bodde där en vecka i maj förra året. Supernöjda med både hotellet och det centrala läget för att ta sig runt på Manhattan.
Kanske inte budget, men absolut inte lyx.
Trevlig resa!
Av Peter_o
8 jan. 2015 23:10
Seafarers, som jag tog upp i början, har en taxa hela året. jämför man med andra hotell så varierar den, ibland kraftigt. Residence in kostar i februari $167 per natt för billigaste rummet (och det är ju samma storleksordning som Seadarers) men vill man nu boka oktober så ligger det kring $400 per natt.
/PeterO
9 jan. 2015 01:03
härligt inlägg från hkn som vanligt....tur att någon lyfter sidan!
Av Sus73
9 jan. 2015 06:49
Har någon tips på hotell med familjerum (2 vuxna+2 barn)? Ofta när man söker på hotellsajter får man upp 2 dubbelrum och det blir dyrt...
Av Peter_o
9 jan. 2015 09:44
Citerat från Marcus_p:
härligt inlägg från hkn som vanligt....tur att någon lyfter sidan!
Tack för den kommentaren :)

/PeterO
Av Peter_o
9 jan. 2015 09:49
Citerat från Sus73:
Har någon tips på hotell med familjerum (2 vuxna+2 barn)? Ofta när man söker på hotellsajter får man upp 2 dubbelrum och det blir dyrt...
Men det finns väl massor av hotell som har två dubbelsängar i ett rum?
Vilka krav har du och hur gamla är barnen? Duger dubbelsängar?
Vilket område?

/PeterO
9 jan. 2015 09:55
oj oj, många tankar och svar här.
Tacksam för det!

Det är otroligt dyrt att bo i New York! Fick en chock..

Visst är det så att vi är där för att uppleva och inte ligga på rummet.
Men för oss har det varit skönt att, efter en hel dag, lägga sig på rummet och kanske tillbringa kvällens sista timmar där.

Nu får vi helt tänka om. Vill inte lägga ofantliga summor på boendet, men som sagt, badrum vill jag ändå ha på rummet..

Ska kika igenom era svar noga.
Skall även leta lägenheter.

Ska jag dela badrum, väljer jag nog att göra det med mitt resesällskap :)

Tackar ännu en gång till er som lagt ner tid att hjälpa mig!
Av Sus73
9 jan. 2015 10:11
Peter_o_,

barnen är 10 och 12 och kraven är inte så stora. Rent, fräscht och helst badrum på rummet. Dubbelsängar, extrasängar, bäddsoffa, det går bra vilket som! Lägen är jag inte så insatt i.
Av Peter_o
9 jan. 2015 11:26
Citerat från Sus73:
Peter_o_,

barnen är 10 och 12 och kraven är inte så stora. Rent, fräscht och helst badrum på rummet. Dubbelsängar, extrasängar, bäddsoffa, det går bra vilket som! Lägen är jag inte så insatt i.
Återstår frågorna när och hur mycket.
Eftersom barnen är i skolåldern antar jag det kan handla om mitten/slutet av juni, och jag gissar att ni inte vill betala mer än 20.000 för en vecka.

En sökning på hotels.com ger inte så många för mig kända hotell (men massor i New Jersey). Men några med hyfsat läge är
Hotel 31
The Roosevelt Hotel
Hilton Manhattan East
Salisburg Hotel
Setaon
och "standardrekommensdationen" Pennsylvania Hotel

Jag har bara bott på Seton av dessa, men det var innan de renoverade hotellet, så nu utgår jag från att det är ok (det var inte det före renoveringen).

Jag hittade bara dubbelsängar, men flera hotell uppger att man kan få en extrasäng på rummet. En dubbelsäng är ingen lyx, det finns både Queen och King Size på en del hotell.

/PeterO
Av Sus73
9 jan. 2015 11:45
Tack för info! Det är höstlovet som gäller, jag ska kolla vidare på några av dina alternativ.