Kubmaneter på Koh Lipe?

Av Emolis
2 okt. 2014 18:33
Visningar: 791
Vi tänker spendera ett par dagar på Koh Lipe när vi är i Malaysia och huvudsyftet med de dagarna är ju att bada och snorkla, men nu har jag fått manetmani och undrar om dessa finns på Koh Lipe?? Vet att de förekommer på Langkawi. Finns det något sätt som man kan skydda sig?
2 okt. 2014 21:28
Har inte varit i Thailand men i andra länder finns det ofta tunnare våtdräkter att hyra när det finns risk för maneter. Borde även vara så i Thailand. Det är väl inte så himla ofta de kommer nära land dock. Skulle man råka bli stungen av någon sorts manet så häll på rikligt med vinäger och uppsök läkare! Det är dumt att oroa sig för mycket, då blir det roliga inte lika roligt ;)
Av Sierra
2 okt. 2014 21:55
Kubmaneter har inte synts i vattnen runt Lipe.
Av Myran10
3 okt. 2014 11:42
Kan tillägga att vattnet på Koh Lipe är klart så ev maneter syns. Langkawi hade mer grumligt vatten när vi var där. Att snorkla i en "soltröja/heltäckande soldräkt som barn har" skyddar mot lösa trådar och inte minst så att man inte bränner sig av solen. Vinäger förstör giftet och lindrar om man har oturen att bli stungen. Såg knappt en manet när vi var på Lipe. Men det ökar med dom farliga maneterna och det har hänt att folk blir svårt brännskadade och till och med dött i Malaysia och Thailand de senaste åren. Vad jag förstått så handlar det mkt om hur strömmar går (hur långt fr kusten osv) och som Sierra skrev så är faran låg på Koh Lipe, om man ens sett Kubmaneter där. Googla på kubmaneter så hittar du en del sidor från australien där det finns info om den forskning som man gjort runt kubmaneter/maneter och vad man gör om oturen är framme. Vet inte om det är en skröna... men röda färger ska tydligen hålla maneter på avstånd :)