Koh Lipe & Langkawi, boende och underhållning?

Av Jooey
28 jan. 2013 15:44
Visningar: 911
Hej alla,

I mars åker jag och min sambo (inga barn) till Thailand och Malaysia för två veckors semester. Har lite funderingar kring denna som jag hoppas någon vänlig själ kan hjälpa till med.

Vi flyger till Bangkok och åker därifrån till Koh Lipe (förmodligen med flyg till Hat Yai, därifrån båt från Pak bara). Vi ska bo på Anda restort, Sunrise beach, på Lipe i 4 nätter. Denna ö känner jag att jag har kött på bena om.

Efter detta åker vi över till Langkawi och har efter goda rekommendationer från detta forum bokat rum på Beach Garden Resort. Tyvärr hade de bara plats två nätter, sen är det fullbokat (de har lovat att säga till om de får några avbokningar.;))

--> Fråga nummer 1 - Vilket boende kan ni med handen på hjärtat rekommendera, förutom ovan nämnda hotell? Näst bästa på listan liksom. Vi behöver verkligen inte ha något fancy, men kravet är ett trevligt hotell med rent och fräsht badrum och framförallt rena sängar. AC är inget krav men gärna fläkt. Bor gärna kring Cenang :-) Har kollat själv men känns som om det antingen är svindya sparesort, eller väldigt sjaskiga hotell med låga betyg. :/ Ett mellanting i prisklass/standard med Beach garden vore ju trevligt.

--> Fråga nummer 2 - Hur länge vill man stanna på Langkawi? Vi har två veckor att disponera och har valt att lägga 4 dagar på Lipe. Trots bra reseguider angående Langkawi här känner jag mig fortfarande lite splittrad kring hur denna ö egentligen är. Vi är ute efter roliga/spännande utflykter och paradisstränder. Blir 6 nätter på Langkawi för mycket? Har man hunnit tröttna då?

Vore guld med tips angående boende på Langkawi (är väl det som är mest akut just nu!) men även på om vi borde se oss om efter nån annan ö (i så fall vilken?), eller om Langkawi kommer vara tillräckligt mångsidigt för att vara där i nästan en vecka?

Otroligt tacksam för all hjälp jag kan få!
Av Sierra
28 jan. 2013 16:07
Jag är inte förvånad över att det mysiga Beach Garden har många bokningar. Där är många återkommande gäster och då de endast har 13 rum och är väldigt poppis brukar många boka för nästa år då de checkar ut....
Vi har bott där 4 år i rad och trivs gott men en vecka kan vara lagom tycker i alla fall vi.

Ett populärt alternativ på Cenang kan vara Malibest Resort. Något enklare rum än på Beach Garden och ingen frukost men bra pris. http://malibestresort.com/
Av Jooey
28 jan. 2013 16:54
Hej Sierra,

Tack för ditt svar.

Jag har nosat lite på Malibest resort, ska titta lite närmare på det efter din rekommendation. Har du någon erfarenhet kring Casa Fina Fine Homes hotels? Också på Cenang. De hade fått snäppet bättre betyg på Agoda.

Angående Langkawi som ö, skulle du säga att det finns mycket utflykter att göra, är stränderna så "paradislika" som man kan önska? Eller skulle du hellre rekommendera längre tid på Lipe?

Vi kan tänka oss att besöka någon ö därkring också och bo ett par nätter, men vore skönt att slippa "flänga runt" allt för mycket. :-)
Av Sierra
28 jan. 2013 17:07
Jag har ingen personlig erfarenhet av Casa Fina Fine Homes men jag har varit utanför. Det ligger inte vid beachen utan på andra sidan vägen vid Underwater World. Det är lika långt till Cenang Beach som till Tengah Beach därifrån.

I norra änden av Tengah, alltså nära Underwaer World ligger Sunset Beach Resort som också kan vara ett bra alternativ. http://www.sungroup-langkawi.com/sunset/index.html

Du kan göra många utflykter på Langkawi. Hyr moppe eller bil. Trafiken är lugn och vägarna är fina. Det är väldigt fina beacher på norra Langkawi med ett endast par stora resorts, ex Tanjung Rhu Resort. Tyvärr är de i översta prisklassen och bor man där är det ganska långt om man vill käka någon annan stans på kvällen.

Personligen skulle jag lägga fler än 4 nätter på Lipe.
Av Jooey
28 jan. 2013 17:21
Hej igen,

Tack för ännu ett bra svar! :-)

Det känns som om det kommer bli Langkawi i 4-5 nätter och sen tillbaka till Lipe för att avsluta semestern där. Ska kika på Sunset Beach Resort också.

På Lipe har vi bokat på ett lite dyrare resort på Sunrise beach för de första dagarma. Vad skulle du kunna rekommendera för boende annars på Lipe? För de sista dagarna. Vilken är favoriten där? :)
Av Tipp1
28 jan. 2013 21:29
Vi åker i morgon till Langkawi 1 v och Koh lipe andra v kan skriva sen då vi kommer hem om hur det var:) men enligt dom svaren jag fått här så är jag helt säker på att vi kommer åka tillbaka dit:) mvh Tina
Av Jooey
28 jan. 2013 22:06
Hej Tipp1!

Det vore kanon om du kunde göra det! Ser fram emot att höra vad du tyckte. Ha en underbar resa!
Av Kils
28 jan. 2013 22:08
Hej
Vi har bott på Sunset Beach Resort som Sierra länkade till. Lite enklare,mysigt och trevlig personal. Mycket växtre och rinnande vatten på området. Några enstaka myror i badrummet, men inget som störde och för övrigt rent och snyggt. Sängarna lite hårda men nämnda saker ganska vanligt i asien, i alla fall där jag har varit. Bra läge och direkt på stranden. Var där för 6 år sedan.
En kompis till mig har också bott där, för 2 år sedan och var mycket nöjd. Om jag åker tillbaka till Langkawi skulle jag gärna bo där igen. Många bra resturanger och trevliga barer som du också hittar på sungroup länken, finns en liten bit därifrån.

Vi stannade på Langkawi i 10 dagar men jag tycker att det är skönt att bara ligga på stranden med en trave böcker så för mig krävs inte en massa aktiviteter hela tiden.
Vi hyrde bil med chaufför och åkte runt ön. Stannade och gjorde en båttur till bla en fiske odling, "matade" örnar mm. Missa inte linbaneturen.

Var även på en segeltur ut till en anna ö, där vi åt lunch och badade.
Passa er för maneter, ute i havet var det mycket stora brännmaneter men när vi var där var det inga vid stranden där vi bodde. Däremot kom det in jätte stora maneter som inte var farliga men stora som dasslock...
Av 510612
28 jan. 2013 23:12
På Ko Lipe har vi bott på Mountain Resort 2 ggr. Där har man en fantastisk utsikt ut på sandbanken som är speciell tycker vi. De har olika prislägen på sina boenden. Ingela
Av Jooey
29 jan. 2013 10:46
Hej Kils!

Aktiviteterna låter jättebra! Jag gillar också att ligga och lata mig men vore kul att aktivera sig lite, båtutflykter och dyl. är precis vad jag är ute efter :-)

Det lutar åt att det blir Lipe i 4 nätter, Langkawi i 4 nätter, Lipe i 3 nätter till och sen slutligen 2 nätter i Bangkok som avslut. Ni erfarna - låter detta som en bra rutt? Tänkte att det kan vara skönt att "avsluta" i Lipe eftersom vi åker via Lipe tillbaka till Pak Bara.

Hoppas bara att det inte känns för hattigt med alla hotellbyten, blir ju en hel del olika. Beach garden på Langkawi hade ju endast 2 nätter, så sedan får vi checka in 2 nätter på ett annat hotell som förmodligen blir Sunset Beach. Vill ju inte heller avboka Beach Garden helt då jag hört så mycket gott om det.
Av Trea
29 jan. 2013 19:11
1. Vi har ett riktigt bra tips på världens mysigaste hotell! Små fina, fräscha och moderna, stugor. Hyfsat enkelt och några hundra meter till stranden gör att det är billigare. Helt underbar personal!
http://www.freedomtravel.se/2013/01/sista-dagen-pa-langkawi/

2. Jag skulle definitivt inte tröttna efter 6 dagar (vi var där i 11 nätter, och hann inte allt vi ville...)! Det finns många olika utflykter. Vi åkte på två:
http://www.freedomtravel.se/2013/01/segeltur-med-katamaran/
http://www.freedomtravel.se/2013/01/mangrove-battur/
Av Jooey
30 jan. 2013 12:01
Hej Trea,

Tack för tipsen :) Båda utflykterna låter jättebra! Precis sånt som vi är ute efter att varva allt sol och bad med ;)

Just nu ser det ut som om det bli Lipe 4 dagar, Langkawi 4 dagar och sen Lipe igen i 3 nätter. Vi får se om vi eventuellt utökar tiden i Langkawi en dag och minskar på Lipe. Men något sånt i alla fall. Tyvärr var ju hotellet vi bokat fullt efter två dagar så blir lite hotellhopping :/ Hoppas det inte blir för jobbigt väl där.
Av Agnes01
30 jan. 2013 16:02
Hej

Bodde 5 nätter på Sun Beach Resort på Langkawi förra vintern. Fint ställe som jag gärna rekommenderar. Ligger en bit söder om Beach Garden Resort.

http://www.sungroup-langkawi.com/sunset/index.html

Tidigare har det bara gått att boka via mail vilket fungerade hur bra som helst. Hur det är i år vet jag inte.

Spännande utflykter hittar du p Langkawi, på Lipe finns paradisstränderna :))

Trevlig resa!