Koh Lipe -Lang kawi

Av Bally
2 feb. 2011 20:44
Visningar: 462
Om man tar speedboat till Lang Kawi från Lipe.Var stannar den då? Om man vill till Penang,hur långt är det dit och hur åker man bäst? Någon skrev om grumligt vatten o varning för kub-maneter,är det så????

Av Sierra
2 feb. 2011 22:44
Om du åker speedboat till Langkawi hamnar du vid Telaga Harbour, 10 min från flygplatsen eller vid Kuah Jetty i Kuah Town. Det beror på vilken speedboat du bokar med.

Skall du sedan till Penang skall du åka med Langkawi Ferry som avgår från Kuah Jetty.
Den hinner du inte med om du tar speedboaten till Kuah då den inkommer för sent. För att hinna till Penang samma dag måste du åka med speedboaten från Lipe 10.30 till Telaga med ankomst 12.30. Det tar ca 45 min från Telaga till Kuah med taxi och färjorna avgår 14.30 och 17.15.

Överfarten till Penang tar 2 tim 45 min.

Vattnet vid Langkawi är grumligt och det förekommer maneter. Om det är kubmaneter eller inte kan jag inte svara på. Det har som vi vet dock förekommit. Vattnet vid Penang är även det grumligt.
Av Bally
3 feb. 2011 22:24
Hej Sierra!
Tack för alla svar.Blandade ihop stränderna där på Langkawi.Tittade i ditt resealbum från Langkawi o tyckte det såg så härligt ut på Pantai Cenang.(nu blev det rätt) Men blev lite tveksam efter att få höra om grumligt vatten.Det är vi inte vana vid efter några resor till Thailand.Lite kul! Vi kommer till Lipe den 8 Mars o bor också på Varin.Hoppas vi kan få lite tips på lite mer där nere.Tack än en gång,kanske kommer mer frågor innan resan.Annars ha en bra resa ner.
Av Yeahmon
4 feb. 2011 17:19
Hej
Jo vattnet är inte som på Lipe men helt OK, stranden är just och inte trångt, ta en båt ut till ngn ö så kan ni bada i fint vatten och alldeles själva (utan kläder!) Väldigt trevligt på Cenang och ni behöver inte boka ngt boende i förväg utan välja på plats, och det är nära till allt. Mangrove-tour kan jag rekommendera bl.a......