Kreditkort

Av Mila82
6 maj 2015 11:40
Visningar: 849
Hej.

Behöver man ett kreditkort när man ska till New York?

Har idag mastercard från Handelsbanken och ett från Ica. Vi har valt att betala hotellet när vi kommer dit och vad jag har läst så "spärrar" hotellet en summa på kortet. Nu har jag hela reskassan på icakortet dels för att de inte tar en avgift utomlands. Så hotellbudgeten är inräknad där om de nu spärrar summan.

Jag hade tänkt ta ut kontanter och inte använda kortet så mycket men det kanske är smidigare att använda kortet.
6 maj 2015 22:08
Som Birgere skriver kommer du antagligen att få lägga en disposition - kan diffa mellan nån 100-ing totalt eller en viss summa per natt. Vissa har det som krav (policy) medan andra har det frivilligt.

Vill du inte lämna har du dock ingen kredit och kan inte köpa nåt på hotellet (inkl minibar o frukost) som kan sättas på rummet.
Av Peter_o
7 maj 2015 11:04
Citerat från Mila82:

Jag hade tänkt ta ut kontanter och inte använda kortet så mycket men det kanske är smidigare att använda kortet.
I affärer är det både smidigt och billigast att betala med kort. Jag har använt det även på småsummer i livsmedelsaffärer och det är aldrig sura miner.

Om du vill använda det på restauranter där de springer iväg med kortet är upp till dig, men har de en bärbar kortläsare tycker jag inte det är något problem.

/PeterO
Av Earas
7 maj 2015 19:22
Jag har oftast med mig mindre valörer för dricks, inköp för riktiga småinköp och köp från gatustånden, men i övrigt bara använt kort. Jag har ingen kredit på mina kort.

Ang hotelldeposition har det normalt sett varit överkomligt. Vid senaste resan fick jag dock chocken när hotellet tog en deposition på 100 dollar per natt. Visserligen släpptes pengarna omedelbart efter utcheckning, men ändå. Om man vill veta hur mycket hotellet tar i deposition för att kunna beräkna sin resebudget kan det alltså vara idé att kolla med hotellet innan...
7 maj 2015 22:03
Citerat från Earas:

Ang hotelldeposition har det normalt sett varit överkomligt. Vid senaste resan fick jag dock chocken när hotellet tog en deposition på 100 dollar per natt.
Damn... Måste vara överlägset rekord i min bok oavsett om det är ett hotell jag bott eller jobbat på.
Av Earas
7 maj 2015 22:18
Damn... Måste vara överlägset rekord i min bok oavsett om det är ett hotell jag bott eller jobbat på.
Ja helt sjukt! Trodde helt seriöst att de dragit fel belopp för boendet och var nere i receptionen två gånger innan jag lyckades fatta att det inte var 100 dollar för hela vistelsen, utan 100 dollar per natt. Har aldrig varit med om en deposition på en sådan summa....
Av Birgere
7 maj 2015 23:58
Har man inte betalat för rummet i förväg så är det ju rimligt, kostar rummet tex $80/natt så låter en reservation på $100 fullt rimligt, men inte annars.
Av Earas
8 maj 2015 00:59
Birgere - Ingen deposition togs ut vid bokningen även om jag lämnade mina kortuppgiftet då. Betalning för hela vistelsen skedde vid incheckning på hotellet. De tog mao betalt för rummet och tog ut en deposition samtidigt, därav tyckte jag att depositionen var lite i överkant. Det ska dock sägas att jag bara har varit i NY ett par-tre gånger och har alltså ingen jätteerfarenhet av vad som är normalt i detta sammanhang...

För att inte ta över tråden med min depositionschock; det jag ville säga var bara att om man har anledning att vara försiktig med sin budget, kan det ju vara bra att kontrollera sånt som deposition så att man inte får stora delar av sin tilltänkta reskassa spärrad fram till hemresan. Särskilt om man som jag och Mila82 inte kör på kreditkort 😉
Av Ami1
9 maj 2015 16:58
Dessutom ska Mila82 kolla upp att ICAkortets spärr på USA är lyft innan de åker, annars går det inte att betala utan att ringa ICAbanken först.