Krävs kreditkort vid upphämtning av hyrbil (Budget) på LAX?

10 jan. 2017 19:28
Visningar: 499
Hej!

Vi har bokat en hyrbil hos Budget via Holidayautos som vi hämtar och ämnar på LAX i juni. På vouchern står att man måste ha kreditkort med sig vid upphämtningen för att de ska kunna dra depositionskostnaden. Jag blev förvånad och mindes att jag inte hade kreditkort senast jag hyrde bil i USA, förvisso 2013 men ändå. Jag ringde Holidayautos svenska kundtjänst som menar på att de krävs ett kreditkort. Debitkort (som väl är det som är vanligt att ha hos oss, iaf i min unga ålder) kunde de tydligen inte ge garanti för att de vid upphämtningen skulle godkänna. Hur ligger det egentligen till? Om jag har tillräckligt med pengar på mitt vanliga Visa Debit borde det väl inte vara några problem att de drar depositionen på det kortet? Någon som har erfarenhet av detta från nyligen?

Tacksam för svar,
Josefin
10 jan. 2017 22:55
Ja de brukar kräva kreditkort.
Men, min uppfattning är att de i USA inte kan se vad ditt kort är.
Man väljer alltid "credit" oavsett korttyp när man betalar.
Någon 100 procentig garanti kan jag klart inte ge då vi alltid betalar bilen med kreditkort för att få den extra försäkringen därifrån. Det finns andra på forumet som tidigare bekräftat att det funkar med debitkort, gör en sökning och läs liknande trådar.
Av Birgere
11 jan. 2017 09:16
Visa/MasterCard fungerar men inte Maestro. Det sistnämnda är ett debit card där pengar inte kan reserveras och kräver direktkoppling med din svenska bank.
12 feb. 2017 13:23
Har hyrt bil ett par gånger i LA och jag har bara haft med mig det kortet som jag har betalat bilen med när vi bokat den här hemma. Och det är ett vanligt mastercard bankkort genom Swedbank, inget kreditkort eller något sådant. Har funkat bra! Ena gången så tog de en depositions kostnad. Då såg man att det hölls en summa reserverat när jag gick in på mitt konto i swedbank appen. När vi lämnat tillbaka bilen tog det väl kanske en dag sen släpptes summan och pengarna fanns på kontot igen. Så något kreditkort borde du inte behöva, jag har dock aldrig hyrt via budget utan via Alamo.