Hotell med 2 barn problem?

Av Elvina
4 jan. 2020 13:57
Visningar: 126
Hej

Reser till Thailand igen i februari, tänkte kolla hur alla barnfamiljer gör med boende? Vi har en 9åring och en 4åring och anger vi detta på ex booking så försvinner många alternativ eller att vi måste ha dubbla rum.

Är det ok att knäppa in 2 vuxna och det äldsta barnet? Minstingen sover med oss i sängen även hemma, kan de på hotellet bli arga eller gör de flesta såhär?

Tacksam för input
Av Elvina
4 jan. 2020 13:59
Boka rum med dubbelsäng och med en extra säng till 9åring och den minsta sover med oss och så betalar man lillens frukost extra?
4 jan. 2020 22:09
Går du via (t ex) Booking så har de ett visst antal rumstyper allokerade. Har de inte dubbelrum med utrymme för extrasäng i sitt allotment får du inte upp detta som alternativ. Boka alltså inte ett dubbelrum och hoppas på att det löser sig (även om det kan lösa sig på plats) för att 1) Säkerhetsregler kan innebära att ni måste betala för uppgradering på plats eller 2) Det inte går att lösa.

Kontakta istället hotellet direkt och lägg begäran korrekt.

Kan tyvärr inte uppskatta hur många ggr jag stått med gäster och förklarat att deras rum endast får ha två personer... Att, nej, en extrasäng får inte klämmas in p g a säkerhetsregler... Nej, det är inte jag som är fyrkantig, det är ni som bokat fel... Fritext räknas bara som begäran och inte som bokning eller bekräftelse...

Rekordet är par som anländer med 5 barn som tyckte att sovsäckar på golvet "borde vara ok" när de bokat ett dubbelrum. :-D
Av Elvina
4 jan. 2020 22:12
Tack för svar! Tänkte mer boka familjerum med dubbelsäng och extra säng i förväg och att 4åringen sover med oss i dubbelsängen men kanske inte är ett bra alternativ?
5 jan. 2020 12:06
Citerat från Elvina:
Tack för svar! Tänkte mer boka familjerum med dubbelsäng och extra säng i förväg och att 4åringen sover med oss i dubbelsängen men kanske inte är ett bra alternativ?
De funkar säkert. Det är lika olika hur långt upp i åldrarn man (inte) räknar med barn som del av antalet personer. Var nogrann så går det säkert bra.