Rundresa med barn utan bokade hotell?!?

4 nov. 2013 23:24
Visningar: 1935
Fantastiskt vad mycket information man kan få i detta forum!!

Vi planerar en knappt två månader lång resa med våra två barn (4 och 6 år gamla) under december och januari. Vi flyger tur och retur Bangkok och har sen tänkt ta oss runt i den takt som passar oss och stanna så länge vi känner för det på respektive ställe. Vi har rest en del på detta sätt innan barnen och vill kunna göra på samma sätt nu. Men kan bli lite uppstressad av att läsa om hur fullbokat det är på alla hotell, speciellt i högsäsong...

Vi kommer att försöka hitta relativt billiga boenden (max ca 1500 bath/natt), men kan såklart även ta en del dyrare nätter om det skulle behövas någonstans. AC och pool är inga krav, men kommer säkert att ta det ibland.

Platser som vi troligen kommer att besöka är Koh Tao/Koh Samui, Koh Kho Khao, Krabi/AoNang/Railey, Koh Lanta, Trangs Andamanöar (Koh Muuk, Koh Ngai etc) och kanske någon/några nationalparker på fastlandet - Khao Sok och Thale Ban.

Tycker att det är svårt att via Agoda el andra bokningssidor få klart hur man bokar med barn. Sängarna är ju ofta så stora att man dela, men det står som kommentar ofta att extrasäng behövs, men är ej tillgänglig. Brukar det funka att på plats få boka ett två-bäddsrum/bungalow för 2 vuxna och 2 barn?

Har en känsla av att man kan få andra priser på plats än via hotellbokningssidor - är det så?

Vad säger ni som rest mycket i Thailand senaste åren - verkar det vettigt eller riskabelt att resa utan att boka boenden långt i förväg?!? Innan vi lämnar en stad/ö kommer vi nog att försöka få tag på ett boende för första natten på nästa ställe.
Av Hille2
5 nov. 2013 06:48
Ni åker till de mest turisttäta platserna i Thailand under den tid då det är som mest folk där. De platser ni avser att besöka är så fulla med turister under den här tiden att jag inte ens skulle tycka att det vore trevligt att vara där. Boka i förväg, särskilt om ni är priskänsliga och särskilt över jul och nyår. Det blir inte billigare på plats. Har ni tur så kan ni få med åtminstone ett av barnen gratis i ett 2-bäddsrum men det kan också hända att man vill ha betalt för extrabädd.
Av Marilcj
5 nov. 2013 07:43
Håller med, det är ställen som redan nu är ganska fullbokade o kan bli svårt hitta boende för 2+2 för 1500 bath.
Du lär ju inte behöva boka långt i förväg, vilket redan e sent ute för, men ni kan nog få va beredda på att leta lite extra o att se till att ha minst 1a natten på nya stället bokat innan man anländer så ni inte blir stående m tanke på barnen.
Om du hittar hotell på div söksejter varför går du istället inte in direkt på hotellets/uthyrarens sida, lättare många gånger om man ska vara mer än 3 st...vissa ställen är det max 1 barn men många har då connectiondoors rum, 2 rum m dörr imellan.

Håll ögonen öppna efter lägenheter/Condo istället, blir oftast billigaste alternativet, finns ofta möjligheter att fixa extrabäddar oxå.

När vi bokar till nätter på andra ställen än i byn där vi håller till så gör vi det oftast direkt på plats i Thailand, men prisskillnaden är 0 mot att göra det på deras egna hemsidor, Agoda o likn ska ju ha en liten del av kakan oxå så där tillkommer det många gånger lite avg o sen ska de betalas direkt vid bokn....bokar man m uthyraren lämnar man i regel bara ett kortnr som säkerhet och betalar på plats och lan boka av om det blir ändrade planer utan avg.
Av Hille2
5 nov. 2013 09:00
Condos/lägenheter är väldigt dyra på Koh Lanta men kan möjligen löna sig på Samui/Ao Nang. På övriga platser finns det inte över huvudtaget och de där småöarna är ofta nästan fullbokade ett halvår i förväg över jul/nyår. Hörde också av en bekant som bor på Samui att det börjar bli ganska fullt just över jul/nyår. Jag rekommenderar er alltså att boka så snart som möjligt under den perioden.
Jag tillhör inte dem som bokar mitt boende i förväg, utom möjligen första natten när jag kommer till en storstad. Men det finns undantag.
5 nov. 2013 11:48
Hej!

Vi ska åka till Thailand i slutet av januari och ska vara borta hela februari.
Vi tänkte bara boka några nätter i början men det slutade med att alla nätterna är bokade. Vi är två vuxna
Och tre barn. Vi märkte att hotellen började bli fullbokade och bestämde oss för att boka alla nätterna.
Kostnaden blir genomsnitt 800-100kr per natt.

Vi kommer att vara i Bangkok, koh lanta, Koh bulon och Koh lipe. Vi kommer att byta strand
En gång så sammanlagt 9 nätter på Koh lipe.

Vi fick tips från detta forum att kontakta hotellen direkt och boka. Vi gjorde det och det va mycket bra.

Lycka Till!
5 nov. 2013 12:28
Hej! Jag tror också att du behöver boka innan, vi kontaktade hotellen direkt. vi har bokat en dubbelsäng där ett barn sover med oss och en extra säng.
Du som skrev innan hade du några tips på icke turistiga ställen i Thailand, tar gärna emot sådanna tips.
5 nov. 2013 13:17
Hej!

Inga bra tips på icke turistiga, men vi ska till Koh bulon som verkar vara en mycket fin liten ö. Det är en liten ö med bara några enstaka hotell.

Ska ni dit snart? Var?
5 nov. 2013 14:36
Har varit iväg över jul o nyår tidigare, och kommer också att vara det i år. Reser med 1 barn vilket iofs är lite lättare. Men vår erfarenhet är att vi alltid hittat boende på plats. Något man lätt glömmer är att det faktiskt finns hotell o bungalow byar som inte finns med på de stora boknings sajterna. Men visst kan det vara bra att ha 1 natt bokad när man kommer till ett nytt ställe.
Den här gången kommer vi att hålla till i Kambodja o övärlden vid Koh Chang, men i fjol var vi på Koh Lanta o Koh Lipe bla. Så motsatt vad andra säger så tror jag det kommer att funka för er.
Det är ju en viss frihetskänsla att inte ha allt spikat :)
Av Hille2
5 nov. 2013 14:55
Citerat från Karjon95:
Har varit iväg över jul o nyår tidigare, och kommer också att vara det i år. Reser med 1 barn vilket iofs är lite lättare. Men vår erfarenhet är att vi alltid hittat boende på plats. Något man lätt glömmer är att det faktiskt finns hotell o bungalow byar som inte finns med på de stora boknings sajterna. Men visst kan det vara bra att ha 1 natt bokad när man kommer till ett nytt ställe.
Den här gången kommer vi att hålla till i Kambodja o övärlden vid Koh Chang, men i fjol var vi på Koh Lanta o Koh Lipe bla. Så motsatt vad andra säger så tror jag det kommer att funka för er.
Det är ju en viss frihetskänsla att inte ha allt spikat :)
Håller med om att det är trevligast att inte boka i förväg. Men skulle aldrig komma på idén att landa med två småbarn på tex Koh Lipe dan före julafton utan att ha bokat.
5 nov. 2013 15:21
Boka perioden 21 december till 11 januari. Det är då det kommer vara knökfullt! Resten av tiden är det bara att lalla runt och ta något när man kommer fram :)
Av Walle
5 nov. 2013 15:58
Hej
Jag tror också att ni gör nog det lite lättare för er att försöka boka i förväg, tyvärr så är det väldigt mycket bokat vid denna tid.
Om du sätter dig ner och kollar lite olika bokningssidor så ska du se att det inte är så krångligt.
Jag tycker nog att Booking är bäst där man oftast betalar rummet på plats även Sawadee är lättförståeligt.
Agoda kan va sisådär med... men det funkar bra det också.

Vi känner när vi är ute och reser är det ganska skönt att ha vårat boende klart när vi anländer till Thailand för det är lite bökigt att flänga runt och kolla boenden med barn.

Om du vill ha lite tips på bra boenden så hör av dig... nu i feb är det 8:e året i rad som vi reser med barn och olika ställen har besökts.

Ett bra tips i alla fall på Koh Samui är Word Resort på Bo Phut-stranden där det finns familyrum för ca 5-600 kr/natten, ett bra ställe med även en bra pool för barn.

/Walle (Eva)
Av Myran10
5 nov. 2013 16:53
Visst är det trist att behöva boka upp så mycket i förväg! Vi åker också en månad i dec- jan och det har slutat med att vi bokat upp nästan alla nätter i förväg för att vara säkra på att ha ett bra boende. Inte vad vi skulle önska om vi kunde välja mer fritt! Men är man en barnfamilj så är man lite låst till att åka runt lov och ledigheter. Tyvärr är det många andra som också har semester då, vilket gör att mycket bokas långt i förväg. En fördel som jag kan se är att man slipper alla beslut om var man ska åka härnäst, och när, samt just detta att leta boenden efterhand med trötta barn i släptåg. Super idag med all info på nätet, alla forum, guider och inte minst Tripadvisor... men det tar mkt tid och energi att sålla i flödet. Jag tycker också att det är lätt att man väljer att bo lite dyrare än man kanske annars skulle göra - för att inte riskera att boka upp kanske en vecka i ett riktigt sunkhåll eller ett läge där man inte vill vara :)

Att boka direkt på hotellet tycker jag är ett bra tips! Ofta behöver man ändå kontakta boendet för att fråga om tex extrasängar när man är en familj. Vad vi märkt nu när vi bokat i Thailand är att det kan ta väldigt lång tid innan dom svarar på mailet. På bokningsajterna går det mycket snabbare. När vi rest i andra länder tidigare har vi ofta hyrt lägenhet, smidigt och billigt. På Blocket finns det ganska många som hyr ut hus/ lgh i Thailand. Kan behöva göra lite research så att man vet att det verkligen finns ett boende när man kommer ner :)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Bibby
5 nov. 2013 20:59
Citerat från Anteee:

Har också rest i Thailand under den här perioden och aldrig haft problem att hitta boende på plats.

Koh Lanta, Koh Samui, Koh Tao, Railey/Aonang/krabi kommer ej vara fullbokat.
Va??? Åker du till charterträsken, trodde jag inte... ;)
5 nov. 2013 23:00
Tack snälla, för alla tips och kommentarer!
Jag håller med det någon skrev om att det är en frihet att resa utan att boka i förväg och lite av grejen med en rundresa att kunna stanna där man trivs och hittar bra boende. Vi har pratat en del med en familj som gjorde en liknande resa dec-feb för två år sedan med barn (2 resp 6 år) och då hade de inga problem att hitta boende under resan.
Men, vi ska absolut kolla upp lite mer i förväg.
Har just bokat flyg från Bangkok till Trang och ska leta upp något boende på Koh Muuk el någon av de andra öarna där utanför.
Sedan kommer det troligen att bli jul och nyår vid Lanta/Krabi-området. På Koh Lanta har vi förstått att det är lugnare på södra delen.
Tips på bra boenden tas tacksamt emot!!
Medlemmen har tagit bort svaret
18 maj 2014 19:44
Och hur gick det då för tvåbarnfamiljen som gav sig iväg utan så många bokade hotellnätter? Har länge tänkt skriva och berätta och här kommer liten sammanfattning:
9-10 dec Bangkok, Berkeley Hotel ca 2250 B/natt, inkl frukost (bokat från Sverige)
11-12 dec Koh Mook, Had Farang Bungalow Resort, ca 1400 B/natt, exkl frukost (bokat från Sverige)
13-14 dec Koh Mook, Rubbertree Bungalow Resort, 1500 B/natt, inkl frukost (bokat på plats 12 dec)
15-16 dec Koh Kradan, Reef Resort, 3600 B/natt, inkl frukost för 2 vuxna (bokat nätet (14 dec)
17 dec Trang, Thammarin Thana Hotel, 1400 B/natt inkl frukost (bokat nätet 16 dec)
18-19 dec Koh Bulon, Marina Resort, 1200 B/natt exkl frukost (bokat ”resebyrå” 17 dec)
20 dec Koh Bulon, Marina Resort, 1000 B/natt exkl frukost (bokat på plats)
21-24 dec Koh Lanta, Lanta Palace Resort, 2200 B/natt inkl frukost (bokat via telefon 21 dec)
25-26 dec Koh Lanta, Blue Andaman Resort, 1500 B/natt exkl frukost (bokat nätet 23 dec)
27-28 dec Koh Jum, Woodland Lodge, 1500 B/natt exkl frukost (bokat via telefon 23 dec)
29-31 dec Koh Jum, Woodland Lodge, 1000 B/natt exkl frukost (bokat på plats)
1-2 jan Railey, Viewpoint Resort, 2500 B/natt inkl frukost (bokat nätet 23 dec)
3-4 jan Krabi, Thai Hotel Krabi, 650 B/natt exkl frukost (bokat nätet 2 jan)
5 jan Koh Kho Kao, KKK Resort, 3100 B/natt inkl frukost (bokat nätet 3 jan)
6-7 jan Koh Kho Kao, Roo Poo Guesthouse, 650 B/natt inkl frukost (bokat på plats 5 jan)
8-10 jan Khao Sok, Morning Mist Resort, 950 B/natt exkl frukost (bokat nätet 6 jan)
11-12 jan Koh Phayam, Frog Beach House, 1500 B/natt exkl frukost (bokat via telefon 9 jan)
13-15 jan Koh Phayam, King Paradise Resort, 1400 B/natt exkl frukost (bokat på plats 11 jan)
16 jan Chumpon, MT Resort, 1150 B/natt inkl frukost (bokat på plats 16 jan)
17-20 jan Koh Tao, Seashell Resort, 2550 B/natt inkl frukost (bokat nätet 14 jan)
21-22 jan Koh Tao, Sunshine Beach Resort, 2500 B/natt inkl frukost (bokat nätet 19 jan)
23-24 jan Bang Saphan, Sunrise Resort, 1850 B/natt inkl frukost (bokat nätet 21 jan)
25 jan Bang Saphan, Sunrise Resort, 1600 B/natt inkl frukost (bokat på plats)
26-28 jan Bangkok, Berkeley Hotel ca 2500 B/natt, inkl frukost (bokat nätet 24 jan)

Med andra ord, det gick hur bra som helst! Vi kunde som väntat inte välja och vraka mellan jul och nyår, men vi behövde aldrig vara rädda för att inte ha tak över huvudet någon natt. Det känns som att det bara var mellan ca 22 dec - 2 jan som det var hyfsat fullbokat, i synnerhet nätterna just kring nyårsafton.
Av Fosho
21 sep. 2014 21:58
Intressant att läsa hur det blev! Vi åker till Thailand 16 november - 16 december med vår son som är 16 månader när vi åker.
Vi har rest mycket i Thailand förut men aldrig med barn så det är lite spännande.
Vad tyckte ni om de boenden som ni hade på Koh Phayam? Vi har bott på Phayam Lodge förut och tänkte bo där igen, men det är ju ganska dyrt.

Några andra av era ställen som ni var på som du rekommenderar med små barn?
25 sep. 2014 10:04
Hej! Vad kul att höra att det gick så bra för er! Jag och min man ska åka med våra två barn (1,5 och 6år) i jan-feb. Tänkte fråga dej hur det var på Koh kho khao?
Vi velar lite om vart vi ska, vill gärna åka till ett mysigt ställe som inte är allt för "turistigt"
3 maj 2015 19:28
Det var ett tag sedan jag var inne på reseguiden, så nu antar jag att ni, Fosho och Vanjalitendahl, redan har rest och kommit hem!! Hoppas att ni hade härliga resor och hittade bra boenden!
Av Malinlh
20 okt. 2015 10:22
Hej EvelinaNilsson.
Ska göra liknande resa och funderar på hur de gick att byta hotell o ö så ofta som ni gjorde med två barn?
Hur var era boenden på Koh kradan, koh mook och koh bulon? Barnvänligaste stränder?
Åker i februari ... tack 😊
29 okt. 2015 23:48
Det gick jättebra för oss att byta hotell så ofta, men jag tror säkert att det finns de som tycker att det skulle vara jobbigt. Man känner sig själv och sina barn bäst själv! Tror dock att det viktigaste är att man själv är trygg i det man gör - då smittar det av sig till barnen! Och naturligtvis att man förklarar för dem hur resorna ska gå till - buss/båt/tåg och ungefär hur lång tid de kommer att ta. Sedan kan de ju också få vara med och bestämma en del - om de vill stanna längre på ett ställe eller inte.
Jag minns alla öarna som du nämner som rätt barnvänliga. På koh Mook var det rätt höga vågor någon dag som de gillade att busa i. Stranden på koh kradan var längre och finare men mer långgrund och därmed känslig för hög- och lågvatten. Svårt att bada under delar av dagen. Koh bulon hade fina stränder - både delar med långgrunt och delar där det blev djupt snabbare. Dock en hel del vassa stenar/koraller och ilandflutet bråte inom vissa delar om jag minns rätt.
Alla våra boenden på de tre öarna var rätt enkla men helt ok. En del med, andra utan, faciliteter som AC, varmvatten och pool.
Hoppas att ni får en härlig resa!