Koh Tao och Koh Samui - frågor om transport, hotell och resa med barn.

30 dec. 2012 21:53
Visningar: 3227
Vi (jag, min man, dotter 6 år och dotter 1,5 år) åker till Thailand i februari, ska stanna i tre veckor. Vi är bland annat inne på Koh Tao. Vill stanna i Bangkok 2 nätter innan vi ger oss av söderut och avsluta med minst 2 nätter i Bangkok, innan vi reser hem. Däremellan har vi inte bestämt mycket än. Funderar på att börja med Koh Tao eller Koh Samui. Vi vill gärna ha en del bekvämligheter, men vill samtidigt inte till ställen där vi bara träffar andra svenskar. Har en del frågor som jag hoppas kunna få svar på!

* Vi vill flyga inrikes till Koh Tao/Koh Samui, är det då Surat Thani som gäller (vill inte flyga direkt till Koh Samui, har hört att det är dyrt)?
* Hur tar vi oss vidare och vilka tider går färjor över till Koh Tao/Koh Samui?
* Om det inte passar med flygtider och båttider, övernatta i Surat thani eller där båten går ifrån?
* Är det dyrare att boka allt boende i förväg eller kan man hålla det öppet och boka på plats?
* Blir det mycket dyrare att boka inrikes flyg med Air Asia ju närmare i tiden man kommer, dvs är det bäst att boka både tur&retur från/till Bangkok med en gång?
* Tips på andra ställen i närheten?
* Hur gör vi när vi bokar hotell, vill gärna ha säng till 3 av oss iaf? När jag tex ska boka på Florist resort hotel på koh Samui framgår det inte hur många sängar som ingår, det står bara att ett barn under 12 år är gratis, men utan extra säng. Vi behöver ju minst tre sängplatser).

Gott nytt år!!

Sara
Av Mongil
11 jan. 2013 19:55
Låter kul! Vi sitter här och planerar o är inne på typ samma rutt som er. Synd att ingen har svarat hade ju varit intressant att få lite tips....Lycka till! monica
Av Annl
12 jan. 2013 07:44
har inte varit i Thailand så i den delen kan jag inte svara på dina frågor men vad gäller flyg så gäller generellt att du ju tidigare du bokar, desto billigare biljetter. Så jag hade inte väntat.

Vad gäller boende så blir det i allmänhet inte heller dyrare att boka i förväg och med så små barn skulle jag definitivt boka i förväg så att jag vet att allt är klart. Varför dessutom hålla på att slösa tid på resmålet med att leta boende? Tänk hur lång tid det tar hemma och den tiden är ju trevligare att använda för att upptäcka resmålet.
Av Kjse
12 jan. 2013 13:47
Hej,

Hade hoppats på att du skulle få kloka svar eftersom vi är nästa exakt i samma sits.
Vi (jag, man, dotter 6, son 1,5) anländer iallafall Koh Samui 1 februari och har bestämt oss för Chaweng. Vi stannar till typ 18e och därefter Bangkok några dagar.

Det jag iallafall kommit fram till är att
Boka några nätter på Samui för se sig omkring och sedan boka mer via sawadee, booking etc. Verkar billigast.
Ha flygresan till Bangkok obokad (går ett flyg i timmen från Samui) för att kunna dra tidigare om vi tröttnar.
Det där med sängar och antal barn blir jag inte klok på.
Satsa på hotel med pool i Bangkok så man kan göra något om man inte orkar utflykta.

Återkommer om jag kommer på något klokt. Du får gärna säga till om du kommer på något!
Av Kerstin
14 jan. 2013 00:01
Hej . Vad det gäller flyget så tycker jag att Air asia fungerar som Ryan Air , alltså att priserna går upp o ner lite hur som hellst, men generellt blir dyrare ju närmare avresedagen man kommer. Boka både tur & returbiljetten, så har du allt klart .
När du bokar hotell i bankok så ta ett med pool som ligger i det området som du vet att du vill tillbringa mest tid, så att du har nära till i alla fall en del av det du vill göra.
När du bokar hotell så ( exempelvis på Agoda) kan du klicka på " visa alla rumstyper" då får du fram familjerum. I annat fall kan du klicka på rumsbeskrivningen och kolla om en extrasäng finns tillgänglig för det rummet och att ett barn får sova utan kostnad om det sover i befintliga sängar. Sedan när du bokar så klickar du i extrasäng.
Jag skulle rekomendera dig att boka innan du åker, det är ofta billigare att boka hemifrån på nätet, och så slipper du ju leta boende på plats. Jag har testat både att boka hemma och på plats när jag rest med barn, och jag föredrar att boka innan jag åker.

Mvh Kerstin
16 jan. 2013 11:56
Hej och tack för svar! Nu har vi bokat inrikes flyg, Air Asia till Surat thani, efter 2 nätter i Bangkok på hotell med pool. Vi åker direkt vidare till Koh Pangan från Surat thani och där har vi bokat hotell 3 nätter (hoppas att det blev rätt bara med antalet sängar, håller med om att det är svårt att förstå reglerna). Sen åker vi till Koh Tao, där har vi inte bokat ngt boende, men tänker kolla upp det på Sawadee el liknande innan vi lämnar Koh Pangan. Sen har vi bokat 6 nätter på World resort på Koh Samui, sen flyg tillbaka från Surat thani till Bangkok och sist 3 nätter på hotell där innan hemfärd.

Vi tänkte först boka allt boende i förväg, men känner samtidigt att det också är lite att ta en risk, eftersom man inte alls vet om man kommer att trivas på det hotellet eller den sidan av ön i förväg. Nu håller vi 5 nätter öppna.

Någon som har hört ngt om Wolrd resort på Samui? PÅ Koh Pangan ska vi bo på Salad Buri resort. Tips på boende på Koh Tao?

Lycka till på era resor, ni som åker snart!

Sara
16 jan. 2013 11:58
Hej,

Varför inte åka till Koh Samet sen vidare till Koh Chang istället? Har varit på Koh Tao engång tidigare och tyckte att det var som att komma till paradiset. Tycker bara att det är ganska långt resa att göra från BKK med barn. Öarna runt Koh Chang är minst lika fint som Koh Tao.

Att boka på plats kan vara 50% dyrare än att boka via nätet.

Mvh
Transferbkk
Av Hille2
16 jan. 2013 12:41
Citerat från transferbkkcom:
Hej,

Varför inte åka till Koh Samet sen vidare till Koh Chang istället? Har varit på Koh Tao engång tidigare och tyckte att det var som att komma till paradiset. Tycker bara att det är ganska långt resa att göra från BKK med barn. Öarna runt Koh Chang är minst lika fint som Koh Tao.

Att boka på plats kan vara 50% dyrare än att boka via nätet.

Mvh
Transferbkk
Det är inte sant. Beror alldeles på vad man önskar för standard, om man måste bo på ett speciellt hotell, hur stor beläggning det är just då osv. Ibland kan man göra riktiga klipp genom att boka på plats.
20 jan. 2013 22:32
Ang boende på Koh Tao kan jag rekommendera Viking House. Det ligger i Mae Haad med närhet till allt (stand, restauranger mm) men ändå avskilt i ett lugnt område. Det är ett nybyggt litet resort som ägs av en svensk familj. Vi hyrde en lägenhet med två sovrum, vardagsrum och kök. Och en helt fantastisk utsikt!!! Där finns en privat pool och är väldigt barnvänligt. Dessutom är ägarna väldigt trevliga och hjälpsamma. De hjälpte oss att bla boka tågbiljett från bangkok till koh tao och kom med många goda råd och tips.