HomeAway Bokningar New York

12 juli 2018 00:14
Visningar: 152
Hej,
Har hittat ett jättemysigt boende via HomeAway i NewYork och undrar vad andras erfarenheter av detta varit?

Som jag förstår det så skall man betala hela hyran redan vid bokningen + deposition och för mig känns det lite konstigt att betala över 20.000:- när vistelsen inte är förrän i Juni 2019.

Men det kanske är normalt?

Mottager gärna erfarenheter och tips om detta :)
Av Birgere
12 juli 2018 00:44
mmm, lite ovanligt är det med att betala allt redan nu. Normalt sett brukar man betala 20-25% vid bokningen o resten kanske 2-3 månader innan ankomst.
Är det NYC det handlar om så vet du säkert att det även är olagligt att hyra ut kompletta bostäder där om inte ägaren bor kvar i bostaden då ni är där(vissa undantag kan finnas) . Men om det känns bra så varför inte chansa, men beroende på lagligheten i det hela skulle jag enbart betala via homeaways betalningssystem, då får inte hyresvärden pengarna förrän ni har flyttat in så det värsta som kan hända då är att ni står utan bostad vid ankomsten, men pengarna får ni tillbaka. Du kan läsa en hel del om att hyra i denna tråd: https://www.reseguiden.se/diskussioner/tips-om-att-hyra-hus-eller-lagenhet-privat-31638.
Själv har jag inga problem att betala i förskott men då enbart där jag vet att allt är lagligt och att det finns recensioner, samt att tillstånd och ägande bevis kan visas upp om det känns osäkert.
12 juli 2018 01:06 (redigerad)
Det är alltså uthyraren som tänjer lagen här, inte ni som hyr. Det är ingen risk för er att få polisen på er eller något sådant.

Men bra råd att bara betala via en trovärdig mellanhand och kolla upp vad som gäller som bostaden avbokas från uthyrarens sida.
Av Birgere
12 juli 2018 11:37
Citerat från Jensohlsson:
Det är alltså uthyraren som tänjer lagen här, inte ni som hyr. Det är ingen risk för er att få polisen på er eller något sådant.
Det är sant men hur kul är det att stå utanför ett hus mitt i natten svensk tid o inse att det inte finns något boende och man tvingas hasa sig runt o leta efter ett hutlöst dyrt sista minuten hotell.
Det man ska satsa på är att dela lägenhet med ägaren så får man ju även den perfekta lokala guiden och NYC besöket får en extra dimension.