Boka via hotwire New york, Manhattan

Av Noppran
15 sep. 2016 19:11
Visningar: 337
Hejsan
Många tips här att boka via hotwire och det verkar ju onekligen helt ok. Dock undrar jag när man bokar ett hotell som man inte vet vilket det är innan kan man då bli garanterad att få privat badrum? Detta kan man ju inte se verkar det som och det är viktigt för oss.

Sedan undrar jag om 8 dagar med flyg och hotell för 2 personer ca 20500 kr med bra flygtider och boende i Midtown west area kan anses som ett okey pris i slutet av okt till början av november.
Tack, Med vänlig hälsning Therese
Av Birgere
15 sep. 2016 19:40
Finns det hotell utan eget badrum i NYC?
Om det skulle finnas skulle det max kunna ha 1 stjärna och urusla reviews.
Så du kan boka med gott samvete om du undviker ovanstående.
Priset är säkert OK om inte hotellet är alltför schabbigt.
Kolla det finstilta så att inga andra avgifter tillkommer på Hotwirepriset.
Av Noppran
15 sep. 2016 20:54
Hej
Tycker att det är ovanligt många hotell som både är två och trestjärniga med helt ok reviews som erbjuder rum med delat badrum i NYC än vad det är när jag reser till andra länder! Dock är jag inte villig att betala mer än 1500 per natt och har inte möjlighet att boka 6 månader innan avresa så det kan ju bero på att dem bästa rummen och priserna slut när jag tittar! Förra året bokade jag ett hotell i NYC som kostade 10.000 med privat badrum medans det på samma hotell fanns rum utan badrum som kostade ca 3000 kr mindre! Men då bör jag kunna lita på Hotwire verkar det ju som med tanke på priser och att det är 3,5 stjärnigt, verkar ju oxå som att det mest är hotellkedjor på HW....
Tack
Av Birgere
15 sep. 2016 21:13
Kan du ge ett antal exempel på 2-3 stjärniga hotell utan eget badrum?
15 sep. 2016 21:23
Seton Hotel som jag själv var intresserad av. Bra recensioner, 3 stjärnor och man kan välja både utan och med (dyrt) badrum.
Jag, som åker i sept, tyckte man behövde komma upp på 300 dollar/natt för något hyfsat på Manhattan söder om Central Park. Kollade själv både Hotwire och Priceline, men valde till slut att boka på vanligt sätt för inga av mina bud accepterades.
Av Noppran
15 sep. 2016 22:36
Okey! Ja det verkar som om man går betala lite mer just nu! Känns lite surt när flygbiljetten är så billig (4500 kr)

Betygskala 1-5..........3 stjärniga hotell med 4 eller över i betyg med delat badrum, Tex pod 51, Blue moon boutique hotel, Hotel Newton, Seton hotel. 2 stjärnigt hotell med betyg över 3 med delat badrum, tex The bowery house, Chelsea inn, Hotel 31....
Av Birgere
15 sep. 2016 23:25
Citerat från Noppran:
Okey! Ja det verkar som om man går betala lite mer just nu! Känns lite surt när flygbiljetten är så billig (4500 kr)

Betygskala 1-5..........3 stjärniga hotell med 4 eller över i betyg med delat badrum, Tex pod 51, Blue moon boutique hotel, Hotel Newton, Seton hotel. 2 stjärnigt hotell med betyg över 3 med delat badrum, tex The bowery house, Chelsea inn, Hotel 31....
Att det finns vissa rum på framförallt boutique hotell köper jag, i Europa kryllar det ju av pensionat o B&Bs med samma sak.
Hotellet kan fortfarande kalla sig 2-3 stjärnigt så länge det finns riktiga rum. Men ett hotell där dom normala rummen saknar badrum kan inte klassas högre än 1,5 stjärniga.
Men att du skulle få ett hotell utan eget badrum på Hotwire håller jag för osannolikt om det inte framgår av beskrivning eller betyg på Hotwire.
Själva bokade vi som vanligt med Hotwire på Manhattan i somras och betalade $280 för 4-stjärnigt InterContinental. Vi brukar inte använda Hotwire för att hitta billigaste o sunkigaste hotellet utan vi bokar 4-5 stjärniga hotell och betalar som för ett 2-3 stjärniga.

Har lite samma erfarenheter med Priceline att man inte brukar få det man vill därför brukar det nästan alltid bli hotwire istället.
Av Noppran
16 sep. 2016 06:45
Nej min ambition är verkligen inte att boka dem mest billiga och sunkiga hotellen dock inte dem mest lyxiga och dyra heller och jag nöjer mig med ett 3 stjärnigt! Svårt att veta detta med stjärnor då tex Holiday inn hotell ibland är 4 stjärniga och ja det känns väl lite fel! Men då min upplevelse är att många hotell har delat badrum ville jag ställa frågan om risken är att man får ett sådant rum när man bokar via hotwire! Det verkar ju vara mest hotellkedjor så risken är väl liten!
Tack och hej
16 sep. 2016 06:51
Bästa läget: Hotel Pennsylvania, där jag bott 8 gånger sedan 2013.. De har renoverat en del rum (som nu då är dyrare än dom brukade vara..). Kolla dem? Ditt pris är nog vad man får räkna med?
Av Noppran
16 sep. 2016 07:05
Har varit inne på hotel Pennsylvania, det som har hindrat mig från att boka har varit recensionerna, men jag ska ta en titt på detta igen! Läget är ju mkt bra! Tack