Hinner vi med flyget från KUL till LGK?

Av Kent6
13 sep. 2015 14:52
Visningar: 51
Vi landar på Kuala Lumpur International med British Aiways från London den 1 november kl 15.20 och tänkte ta Malaisia Airways till Langkawi kl 18.15 - hinner vi det?

Nåt att tänka på när vi landar så det går fort? Hittar vi lätt till avgången med MA?

Passar också på att fråga om hur lång tid innan flyget avgår, från Langkawi till Kuala Lumpur, vi bör vara på flygplatsen. Gäller hemresan 16 november.

Kanske vet någon även svaret på hur lång tid innan färjan avgår från Telaga Harbour till Koh Lipe (9.30) som vi bör åka från AB Motel, Cenang Beach med taxi?

Tacksam för svar!

Kent o Lena
Av Sierra
13 sep. 2015 15:51
Ja, ni hinner flighten till Langkawi.

British Airways ankommer Satellite Terminal och MAS avgår från Main Terminal. Det går ett aerotrain mellan terminalerna hela tiden som tar ett par minuter. Det är väl skyltat och eftersom flygbolagen ingår i samma allians får ni bagaget hela vägen.

Checkin för flighten från LGK stänger 45 min före avgång.

Checkin för färjan till Lipe stänger 30 min före avgång och det tar ca 25 min till hamnen från AB Motel.
Av Kent6
13 sep. 2015 16:05
Tack igen för snabbt och bra svar!

Men vi måste väl hämta ut bagaget när vi landar i KUL? Vi har bara bokat BA till KUL tor via Ticket och sen har vi bokat MA till Langkawi direkt med MA.
Av Sierra
13 sep. 2015 16:15
Visa båda bokningarna när ni checkar in för flighten med BA så fixar det sig.
Av Kent6
13 sep. 2015 16:59
Hej igen, tack för dina snabba svar. :)

En fråga till när jag ändå är igång. Vi ska bo några nätter på AB Motell på Langkawi sen tar vi färjan från Telaga Harbour till Lipe och där stannar vi 8 dagar. Efter det åker vi tillbaka till Langkawi och Berjaya Resort. Vi tänkte lämna våra stora resväskor på Langkawi och bara ta med rycksäckar till Lipe. Vet Sierra eller någon annan nåt bra tips på var vi kan lämna våra väskor. Slipper helst åka till Berjaya innan färjan går men i värsta fall gör vi det.

Mvh Lena o Kent
Av Sierra
13 sep. 2015 20:55
Vad jag känner till så finns ingen väskförvaring på Langkawi. Ni måste nog kontakta Berjaya och lämna dem där. Berjaya ligger ju ca 10 min med taxi "bortom" Telaga så det är inte så långt egentligen. Räkna med totalt 30 min extra tid före checkin. Ni kan ju även checka in när ni passerar Telaga så är det klart.