Satsa på Malaysia i år!

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: iStock
Vill du vara säker på att få så mycket som möjligt för semesterkassan är Malaysia landet du ska välja i sommar. Upptäck ett av världens billigaste semesterländer!
Publicerad 5 juli 2017

Malaysia är landet som gäller i år enligt semesterindex för 2017. Enligt Forex är Malaysien det 6:e billigaste semesterlandet i världen enligt en undersökning som tar hänsyn till 81 länders prisnivåer för vanliga semesterutgifter. Exempel på produkter som jämförs är en natt på hotell, ett restaurangbesök, en cappuccino och en öl.

Billigare än Thailand

Malaysia är billigare att semestra i än till exempel grannlandet Thailand som inte kvalar in på topp 10. Malaysias huvudstad Kuala Lumpur är dessutom känd som en av världens mest prisvärda hotellstäder.

Malaysia gränsar till Thailand i norr och Singapore i syd. Landet har både väst- och östkust samt hundratals tropiska öar förutom Borneo, som politiskt delas av både Indonesien, Malaysia och Brunei.

Shopping, lantlig idyll och ekoturism

Populära resmål på fastlandet på Malackahalvön inkluderar bland annat häftiga storstadsupplevelser och shopping i huvudstaden Kuala Lumpur eller lantlig idyll och mäktig natur bland småbyar och teplantage i Cameron Highlands, som ligger en bit inåt i landet. I nationalparken Taman Negara kan du uppleva 130 miljoner år gammal regnskog, och parken har blivit ett populärt resmål för ekoturism i landet.

Hundratals tropiska öar

Även om Malaysia kan erbjuda både storstadsupplevelser och djungeläventyr i världsklass handlar landet framför allt om sol och bad. Och det finns hundratals tropiska öar att besöka.

Västkusten

västkusten ligger bland annat frihandelsområdet och forna piratön Langkawi, populära och livliga Penang med ett stort utbud av restauranger och nöjen, samt lilla och lugnare Pangkor.

Östkusten

Öarna på östkusten är generellt sätt mindre utbyggt än på västkusten och det sägs att det är här de bästa dyken finns. Öarna här har ofta en lugnare atmosfär, men också ett mindre utbud av restauranger och nöjen. Några populära öar längs östkusten är vackra Tioman, dykpärlan Redang och stillsamma och undangömda Sibu som är känd från teveserien Robinson.

De malaysiska öarna erbjuder strandliv för all smaker, vare sig du vill ligga hela dagarna till ända i hängmattan, dyka, snorkla, njuta av god mat och dryck på bra resturanger eller ha nära till ett stort och aktivt nöjesutbud. Tänk på att östkusten har monsun mellan november och februari. På västkusten regnar det lite då och då under hela året med den torraste perioden mellan maj och september.

Borneo

Borneo är världens tredje största ö och kan erbjuda urgammal regnskog, vilda orangutanger, äventyrliga nationalparker och sköna stränder. På den indonesiska delen av ön, Kalimantan, finns bland annat nationalparkerna Tanjung Puting och Sembangau där man kan få träffa orangutanger, både på rehabiliteringscenter och fritt i naturen. Regnperioden på Borneo varar från oktober till april, högsäsongen är från maj till september.

Hitta din resa till Malaysia:
- Paketresor till Malaysia
- Flygbiljetter till Malaysia
- Hotell i Malaysia


Erbjudanden - Resor till Asien

Om Malaysia Asien

Shopping, vita sandstränder, klarblått vatten och en grön natur – det här är en kombination som Malaysia kan erbjuda dig. Hit kan du åka för en avslappnade semester eller ha det som ett intressant stopp på din backpackingresa.

Vackra Malaysia består av öar och många av dem är så kallade paradisöar med kritvita stränder så långt ögat kan nå. Några av de mest välkända och populära öarna är Penang, Langkawi, Pangkor och Borneo, som främst är värt ett besök på grund av sina stora regnskogar. Vill du ha sol är Langkawi och Penang, liksom andra ställen på norra sidan av västra Malackahalvön bra val. På Borneo regnar det desto mer men där kan å andra sidan du få se vilda orangutanger, trädleoparder och elefanter.Ett stopp i den pulserande huvudstaden Kuala Lumpur är ett måste om du besöker Malaysia. Besök till exempel gallerian Mid Valley Megamall som bland annat innehåller ett tivoli, eller marknaden Jalan Petaling i Chinatown för att fynda. Kuala Lumpur är en billig stad att vistas i, inte minst vad gäller högklassigt boende och kollektivtrafik. Staden är dock mer än moderniteter – här finns också flera historiska avtryck från den brittiska kolonialtiden. Malaysia är ett resmål för dig som vill ha mycket av det goda, oavsett om det innebär naturupplevelser, bad eller storstadspuls.