Frågor om miami mm

Av Annram
2 jan. 2010 20:21
Visningar: 1808
Hej!

Vi ska åka till Florida om en vecka och skulle behöva lite tips från er som varit där :-) Vi hade tänkt att hålla oss till Miamiområdet. Alla tips mottages tacksamt!

Fråga 1: Vilken/vilka delar av Miami är bäst att bo på om man vill ha det lite lugnare på nätterna?

Fråga 2: Har ni tips på bra och billiga hotell? Allra helst hotelllägenheter. Både i Miami och Key west.

Fråga 3: Är det billigare att förboka sina hotell via nätet än att boka rum på plats? Går det att pruta?

Fråga 4: Finns det stränder i Key West?

Fråga 5: Hur tar man sig från Miami till Key West och everglades? Går det bussar eller måste man hyra bil? Eller ta taxi?

Tack för era svar och alla andra tips!
2 jan. 2010 23:17
I Miami är det South Miami Beach som gäller. Om man kommer långt norrut på Miami Beach så kan det vara rätt slitet och nästan lite otäckt på vissa platser.

Har tyvärr inga billiga hotell att tipsa om. Jag har upplevt det som rätt dyrt, speciellt i Key West. Vi har alltid bokat i förväg via nätet för vi tycker det är skönt att veta vart man ska och vill inte lägga en massa tid på att gå runt och leta rum. Jag vet alltså inte ett dugg om det går att pruta. Ska du pruta måste det nog vara på ett litet hotell där i princip ägaren själv står bakom disken. Jag har aldrig upplevt ett land där de anställda verkar vara så kringgärdade av regler och förhållningsorder och att de aldrig får ta ett endaste eget initiativ utan att fråga om lov först. Så att gå med på prutning då är nog svårt.

Det finns en liten strand inne i Key West, men det är främst för festandet och atmosfären man åker dit. Ligga på stranden gör man bättre på någon av de andra Key-öarna på vägen ut till Key West. Key Largo har bra bad och fin snorkling.

Vi har alltid hyrt bil när vi är i Florida. Det går nog att hitta bussar som går till Everglades och Key West. Det finns arrangerade utflykter i alla fall har jag sett. Kollektivtrafiken däremot är inte speciellt utbyggd, men som sagt, det är möjligt att det finns reguljära bussar. Taxi kan ni glömma till Key West. Det är 25 mil enkel resa. Det skulle kosta en förmögenhet!
Av Hawaii
3 jan. 2010 00:20
Miami Beach är utmärkt, men kanske inte speciellt lugnt på kvällarna, även om där givetvis finns lugnare områden. Tycker själv mycket om Key Biscayne (söder om Miami Beach), men tvivlar på att det finns några billiga hotell där. Lugnare och trevligare stränder på Key Biscayne. Mycket mer folkliv på Miami Beach.

Övertygad om att du får bäst pris om du förbokar. Och i Key West är det nog viktigt att du förbokar eftersom det bara finns ett begränsat antall hotellrum och just nu är det högsäsong. Vi bodde i södra Florida i många år och körde ofta ut till Key West, men övernattade alltid någonstans på vägen dit ut (oftast nära Seven Mile Bridge - billigare och lättare att få rum där).

Det finns stränder lite överallt ut mot (och i) Key West - vissa är bättre än andra. Bästa att helt enkelt köra runt, eller fråga i en affär eller bensinmack efter närmaste bästa strand. Men de bästa stränderna i Florida är på västkusten. Från Marco Island och norrut. Captiva och Sanibel t.ex.

Utan hyrbil blir det knepigt att ta sig till Key West eller att köra ut genom Everglades så sikta definitivt på att hyra bil. Det kommer du inte att ångra!

Missa inte Little Havana i Miami med Calle Ocho.
5 jan. 2010 13:13
Det är en bra bit till Key West, om ni ska åka hybil eller buss beror förstås lite på om ni är bekväma eller om det är lite backpacking över det, lite hur länge ni stannar osv, ska man vara i USA en vecka är det ganska bekvämt att ha hyrbil en vecka. Medans om man planerar att vara där en månad så blir det snabbt dyrt med hyrbil och man har dessutom mer tid att spendera på bussar och liknande. Så det är nog mer upp till er. Det är väl cirka 30 mil enkel resa tror jag, Vi åkte från Fort Lauderdale så det är antagligen lite kortare från Miami. Ni kan nog åka buss både till Everglades och Key West tror jag. Men är inte helt säker då vi hade hyrbil.

Jag har badat nere vid Key West, men av vad jag minns var det inget riktigt sol och badar ställe, men jag kan ha fel då vi endast vad där över dagen.

Ett tips är att hyra cyklar vid Everglades, det finns en slinga på runt 2 mil som går igenom parken. fin väg utan backar och med väldigt fin natur och massor av alligatorer.
Av Sugus
5 jan. 2010 13:34
Tror att de flesta frågorna redan är besvarade, beträffande boende så hittar du mängder med tips via sökfunktionen. I KW har jag bott på Avalon som var helt ok med pool och nära stranden.
Till Key West kommer ni antingen med bil, buss eller flyg (tror dock att det inte går direktflyg utan ni måste byta i Tampa).

Trevlig resa!
Sugus
6 jan. 2010 18:23
Har ingen koll på hotellägenheter, men i Miami Beach finns t.ex. Haddon Hall och Clay Hotel som är billigt. I Key West finns Angelina Guesthouse och och alla Historic Inns. Kolla på http://www.historickeywestinns.com

Det finns ett antal stränder i Key West, Fort Zachary Beach och Smathers Beach. Båda är helt OK. Jag badade själv på Sombrero Beach i Marathon.

Man kan ta vanlig buss till Florida City (Everglades), och sen kan ni åka på en tur till Everglades. Alternativt hyra bil, det är jättebilligt. Greyhoundbussen går hela va¨gen till Key West ett par gånger om dagen.