Lev som en filmstjärna

Camen
Medlem sedan 2010, besökt 18 länder

Foto: camen, medlem sedan 2010
Foto: camen, medlem sedan 2010
Foto: camen, medlem sedan 2010
Foto: camen, medlem sedan 2010
Palmer, stränder, jet-set och kändisar. Ljusa pastellfärger och bländande neonljus. Miami Beach är precis som man tror – lika galet och lika underbart. Här fylls strandnära gator av vackra människor som vallfärdar för att få uppleva den trendigt pumpande och pulserande nattlivsmiljön. Reseguidens Camilla Peterson alias ”Camen” guidar dig till det trendrätta klubblivet i färgstarka SoBe.
Publicerad 30 april 2013

Längs Florida Atlantkust ligger Miami, denna viktiga hamnstad som varje år drar till sig tusentals turister. Storartad art deco-arkitektur i en havsnära och paradislik omgivning. Strax utanför stadskärnan ligger Miami Beach och just next door finner vi det mytomspunna klubbtäta området South Beach, den som har koll vet att det kallas för SoBe. Välkommen till kändisarnas semestermecka. Här njuts det av livet till fullo, man känner sig speciell, som en filmstjärna på ett galet äventyr. Ett äventyr som inte tar slut innan morgondagens gryning åter tar vid efter nattmörkrets slut. Ungefär vid samma tidpunkt frågar man sig själv, var det en dröm?

Känn dig som en filmstjärna – fem heta tips


Sushi Samba
600 Lincoln Road
Starta kvällen med en god middag i sällskap av vänner och svalkande fördrinkar. Ett spännande koncept inrett i trendfull färgstark miljö med matkultur från Japan, Brasilien och Peru. Med fokus på skaldjur, sushi och sashimi dukas det fram en meny formad av livfullt kulinariska smakkombinationer i mängder av former och varianter. Synliga kockar är en show i sig, sida vid sida delar sushikonstnärerna utrymme med en inlevelsefull DJ som skapar den rätta loungekänslan. Snart höjs volymen och sakta men säkert förvandlas matsalen till en sorlande, något stillsam men mycket trivsam pulserande förfest.

V Bar
1144 Ocean Drive
What time is it? It´s cocktail time. På neonbelysta Hotel Victor beläget högt upp på Ocean Drive hittar vi denna trendsmakande loungebar. Fantastisk lokal med möblemang inrett av den franska designern Jacques Garcia. Kunniga bartenders bjuder på en roligt nyskapande drinkrepertoar. Här sippar ni på en härligt välsmakande och färskmixad frozen mango mojito i trendig miljö bland hippa människor, perfekt för kändisspotting. En riktigt bra start på kvällen.

Mango Tropical Café
900 Ocean Drive
Nu börjar festen! På Mangos kan kvällen bli hur galen som helst. Fantastisk stämning där dansen flödar till toner av sprakande samba och rumlande salsa. Högljudd publik bjuds på temakvällar och koreograferad underhållning samt en välinövad hyllningsshow till legendaren Michael Jackson. Här är det läge att släppa loss, go crazy och ha riktigt roligt. Natten på Mangos fortsätter in i morgondagens solljus.

Mansion Nightclub
1235 Washington Avenue
Det här kan vara något av det bästa någonsin i klubbväg. Kön ringlar sig lång, är du tjej får du lyckligtvis köföreträde. Killar, ni får tyvärr vänta något längre på att besöka denna överösande dekadenta kokpunkt. Ett dansgolv som sköljs över av galet vacker publik som älskar att dansa och ha kul. Kandelabrar och kristallkronor i en oväntad men ändå förvånansvärt lyckad mix av ljusshower och lättklädda gogo-dansare. Partyt tycks aldrig ta slut, pulsen ökar och temperaturen stiger för varje timma som går. Basen pumpar, bardisken förvandlas till danspodium, rökmaskiner osar och när man tror att det inte kan bli bättre drunknar hela dansgolvet i ett enda enormt explosivt konfettiregn. Glöm Ibiza, Miami is the place to be! Världskända artister och DJ:s från världen över har huserat och skjutit partyt i höjden på denna nattklubb. Bland annat Sveriges egna stora stoltheter Swedish House Mafia. Inte undra på att dansgolvet nästan kokar över och kaos utbryter när kvällens DJ spelar deras remix av LMFAOs hitlåt ”Im in Miami Beach”.

Nikki Beach
1 Ocean Drive
Sista dagen på veckan, ta det lite lugnt kanske? Varför då?! Det är på söndagar det händer, på Nikki Beach. Längst ut på spetsen på Ocean Drive nummer 1 hittar man denna nästan undangömda strandjuvel. Om du tror att du har varit på beach party förut kan du sopa det under mattan direkt. Här har du det äkta, det minnesvärda, det underbara. Känn sanden mellan tårna, mingla med världens alla nationaliteter och dansa under bar himmel. Kom i bikini eller i den lilla svarta. Det spelar ingen roll, festen pågår från sen eftermiddag fram till tidig morgon. Doppa tårna i vattnet, chilla i en loungesäng, dansa ute, dansa inne, välj själv, det är söndag och alla är här.

Ta dig hit

Det är smidigt att ta sig till Miami med reguljärflyg. Flera stora flygbolag har gott om flighter till drömmarnas land i väst. Räkna med en till två mellanlandningar. Beroende på hur lång väntan det är mellan flighterna kan restiden variera men det tar minst 14 timmar. Väl på Miami International Airport tar det omkring 40 minuter, beroende på tid och trafik, till Miami Beach och South Beach. Utanför står shuttles och taxibilar på rad. Alla har fast pris beroende vilken zon man ska till. Ta ett par minuter och läs skylten vid taxistationen. På så sätt blir man inte lurad på priset.


Tre snabba

1. Tänk på att det är åldersgräns 21 år för att få gå på bar och nattklubb i USA. Reglerna är hårda så ta alltid med pass som kan intyga att du har åldern inne.
2. Låt dig inte luras av kartan. Det ser ut att vara korta avstånd som ibland kan vara väldigt långa. En gata kan vara flera kilometer lång. Bussen kostar 2 dollar vart du än ska i området. Taxi är lite dyrare men ändå prisvärt för att slippa gå onödigt långt.
3. Dricksen är ofta inräknad i slutsumman på restauranger i SoBe, då behöver man inte lägga extra. Om inte, se till att dricksa personalen. Dubbelkolla alltid kvittot.


Flyg till MiamiPopulära hotell i Miami