Miami eller Orlando?

Av 1000mil
11 mars 2022 13:05
Visningar: 184
Vi har en redan en bokad resa till Florida sedan rätt länge och åker i juli. Ursprungstanken var 3 nätter i Key West, 6 nätter Orlando (Universal, Island of Aventure och Volcano Bay) samt 4 nätter i Miami.
Men, priserna har höjts så vansinnigt mycket på senaste tiden att det mesta blev dyrare än ursprungsbudgeten. Hotellet jag bokade i Miami kostar 15500kr för 4 nätter och nu börjar vi fundera om vi inte ska förlägga den delen av veckan i Orlando istället där vi får massa mer för pengarna. Vi skulle kunna spendera 24h i Miami på väg upp från Keys men sedan totalt 9 nätter i Orlando.
Vi tänkte oss Orlando som utgångspunkt men sedan kanske besöka någon state park, strand osv .

Vet inte om vi är helt ute och cyklar som skippar flera dagar i Miami? Barnen är 11 och 8.
11 mars 2022 14:20
Det är ju bara ni som kan avgöra om ni vill bo i Miami eller hoppa över det.
Jag hade i alla fall inte skippat det.
11 mars 2022 15:29 (redigerad)
Jag tycker Kissimmee är suveränt, så mycket att göra 1,5h runtikring. Här har du ett hus 10 nätter under 16 lök som skulle göra att du kan kosta på några parker istället. Jag har varit i KW några gånger, senast på en dagstur från FLL då vi var där å gick runt Duval Street 5h. Räckte utmärkt åt oss då för övrigt av KW finns lite överallt i Florida. Om ni flyger hem från MIA kan ni ta bara en sista natt där eller i Marathon å sedan dra till Miami å kolla in South Beach innan ni lämnar hyrbilen.
Finns ju så otroligt många alternativ hur man lägger rutten beroende på ålder å intressen. Själv reser jag bara dit i januari när det är mörkt å kallt härhemma.
Jag skrev random datum på sökningen och 4 gäster så bara att ändra på länken datum å gäster som passar er: https://www.airbnb.se/rooms/45733525?adults=4&check_in=2022-07-06&check_out=2022-07-16&federated_search_id=d046ae93-f1f7-4b80-9330-d278c96620c4&source_impression_id=p3_1647007063_bTjzhrNefRNSB7jM
12 mars 2022 17:25
Men Orlando och Miami går ju inte ens att jämföra, helt olika saker att göra och se. Jag skulle nog välja 2 nätter ute på Key West och ta några dygn i Miami och kanske efter Orlando ta några dygn på västkusten. Att resa till Florida och inte tillbringa några dagar på Clearwater beach, eller någon annan av de helt fantastiska stränderna längs västkusten förstår jag inte. Kissimmee är ok...men långt till stränder och mycket av tiden går till att köra dit man ska, funkar bra om man ska till Universals parker t ex. Men vad ska ni mer göra i Orlando? Har ni tänkt att bo på Universals hotel ( utvalda hotell)och få tillgång till Unlimited Express Pass? Om inte så räkna med att få köa bort. en del av dagen. Jag skulle inte välja att ta en sväng tlll South Beach samma dag man ska hem, med packning i bilen, man behöver komma i bra tid till flygplatsen, lämna hyrbilen, checka in kan ta evigheter. South Beach och Miami ska hinna upplevas inte bara ses i all hast tycker jag. Förstår helt hur ni tänker, priserna har ändrats rejält både hotell, bilhyra, inträden, mat mm, och det är säkert så att ni gör rätt i att tänka över ert val av ställen och antal nätter innan ni bestämmer er. Men att nästan bara se Orlando, då missar ni så. mycket av det Florida har att erbjuda. Eller bestäm er för fler nätter i Orlando men räkna med att behöva lägga tid på att köra längre till de olika ställena. Svårt, jag vet. allt beror ju på vad ni tycker om att göra och se. Hoppas ni får en underbar resa!
Av Memmie
14 mars 2022 09:55
Jag tycker du gör helt rätt som byter Miami mot Orlando. Nu vet jag inte vad dina barn gillar, men mina ville ju helst hänga vid poolen och då är det mycket bättre att göra det för en bråkdel av priset i Orlando. So what om man får köra en bit till aktiviteterna, är man där i juli tar man gärna en stunds svalka i bilen. Vi åker också dit i juni-juli och har valt att lägga närmare två veckor i Orlando. Då kommer vi nog ändå inte hinna göra allt vi vill! I Miami kommer vi bara bo första och sista natten för att vi flyger därifrån. Då bor vi på hotell vid flygplatsen och tänkte bara åka in till Miami Beach några timmar dagen innan hemresa. Sen skulle jag absolut rekommendera att ta några dagar längs någon av kusterna om ni vill ha strandliv. Clearwater Beach är jättefint men min absoluta favorit är Sanibel Island.
Av 1000mil
14 mars 2022 10:05
Tack för svar!

Att det är vi som i slutändan måste bestämma förstår jag så klart, men jag tänker att forum är till för att dela tankar och erfarenheter :)
Det lutar åt vi ska kolla upp om det går att minska en natt i Key West, ta två nätter i Miami Beach på väg upp mot Orlando. Sedan de planerade 5 nätterna i Orlando för att avsluta med 4 nätter på västkusten. Kanske blir mycket, men det känns ändå rätt. I Orlando har vi redan bokat Endless summer dockside samt en natt på Loews Royal Pacific för unlimited express pass, så allt det är ordnat.
Då återstår bara att bestämma var på västkusten. Jag själv har fastnat för Anna Maria Island, men det verkar svårt att hitta boende där. Får läsa på lite mer helt enkelt.
Av O_n
14 mars 2022 17:09
Vi (två 50 plussare utan barn) kom just hem från vår Floridatrip och kan bara hålla med om att det var löjligt dyrt.
Vi hade 2 nätter i Miami Beach, 2 i Key Largo, 3 i Key West, 4 i Siesta Key på västkusten och 1 i Fort Lauderdale innan hemresan.
Vi hittade "billigt" hotell på Miami South Beach 2000/natt för dubellrum utan pool.
2 nätter i Miami var alldeles lagom tyckte vi.
Stranden är ju häftig men det gick knappt att bada pga blåsten.
Vi hade 3 nätter i Key West, tyckte det var bra eftersom det ger 2 hela dagar på plats, se till att bo nere i smeten och inte vid infarten 5km bort, vi hyrde cyklar fast vi bodde centralt, rekomenderas....men vilka hotellpriser...
Mat och dryck var billigare (fel ord egentligen) i Key West jämfört med Miami.
Lång körning från Key West till Siesta Key på västkusten, men det var värt det tycker vi, otrolig strand utan blåst med delfiner som simmade en bit ut.