Disneyworld och Legoland samt Miami Florida med små barn - vad välja?

18 feb. 2019 16:51
Visningar: 585
Kommer åka till Orlando i mars (råkade pricka spring break...) med våra två pojkar 3 resp 5 år.
När jag läser runt i alla trådar verkar det som man kanske ska satsa på 2 dagar Magic kindom och 2 dagar Legoland och strunta i resten av parkerna? Finns det någon attraktion som man bör köpa fast pass för? Är vattenparkerna kul?
Efter det ska vi vidare till Miami beach 4 dagar och sen köra Everglades på vägen till Clearwater där vi stannar 5 nätter. Tänkte Miami zoo, men vad mer är kul för så små i Miami?
18 feb. 2019 18:24
Landar ni i Orlando och åker hem därifrån? Sen ner till Miami för att sen åka upp till Clearwater, känns lite mycket åka fram och tillbaka. Men kul att hinner med lite av både öst och västkust. Magic Kingdom blir nog bra med barn i de åldrarna. Som vattenpark tycker jag Aquatica är riktigt bra!
Av Birgere
18 feb. 2019 18:45
När det gäller Orlando och hänsyn tagen till pojkarnas ålder så funkar tex:
2 dagar MK, 1 dag Animal Kingdom, 1 dag Legoland, 1 dag SeaWorld... vattenparkerna är barnen lite för små för att uppskatta fullt ut.
Sedan har ni Gatorland, Crayola experience, akvariet, pariserhjulet och FunSpot mm som även det passar utmärkt.

Miami är det nog främst möjligheten att bada i havet ni ska passa på att göra (om inte vågorna är för höga) eftersom det troligtvis kommer vara för kallt i vattnet vid CWB. Everglades är fantastiskt men uppskattas mer av äldre barn o vuxna iaf airboat.

I Tampa som ligger nära CWB finns en djurpark som visst ska vara väldigt bra för barnfamiljer vad jag har läst, aldrig varit där själv. Finns även delfinsjukhuset och delfinsafari.
Du skriver mars men inte mer specifikt när, jag kan tex tänka mig att slutet av mars kommer vara mycket lugnare än mitten så om ni behöver fast pass, i så fall SeaWorld beror på när ni är där.
19 feb. 2019 06:15
Tack så jättemycket för svar! Vi är där 15-30 mars, flyter ToR Orlando. Låter som vi kanske skulle vända på allt och börja resan med ett hotell med riktigt bra pooler i Miami Beach (ifall det är vågor) och stanna där en vecka, skippa Clearwater och sen avsluta med alla parker en vecka om det är lugnare i slutet av mars? Vår femåring har en lättare neuropsyk funktionsnedsättning så vi behöver så lite kö och väntetid som möjligt till allt vad gäller attraktioner, restauranger osv.

En fråga till: är det jättestruligt köra egen bil till parkerna? Är det bättre utnyttja hotellens bussar?
Av Birgere
19 feb. 2019 08:41
Bra och uppvärmda pooler är ett måste även om ni bor vid havet.
Tycker förvisso det är synd att inte få uppleva västkusten som har helt makalösa stränder.
Mailade dom vi brukar hyra av i Orlando o fick till svar att Orlando är som mest hektiskt v10-12 och att det sedan lugnar ned sig lite fram till veckan innan påsk.
Personligen tycker jag en vecka i Miami med små barn är ganska mycket, fundera på att lägga fler nätter i Orlando eller som initialt planerat västkusten kanske 3 nätter. Då kan ni även ta Legoland påläggen upp till Orlando.
Väljer ni att lägga fler nätter i Orlando så ska ni definitivt ta en utflykt till västkusten, beroende på vart ni åker så tar det 1,5-2h att köra dit. Tänk på att ni inte heller orkar streckköra massa parker utan vilodagar emellan.
Inga problem att köra till parkerna och då har ni ju friheten att komma o lämna när det passar er och inte enligt någon tidtabell som ofta bara ger en option på ditresa o en hemresa. Kostar förvisso runt $20 att parkera men det är det värt.
19 feb. 2019 18:48
Djurparken i Tampa heter Lowry Park, det är ett helt ok zoo. Tampa har också ett väldigt fint Aquarium som kan spendera ett par timmar på och därifrån kan man också åka ut på en delfintur.
I vissa parker kan man få ett speciellt tillstånd att gå före i köerna om man har ett barn som har en diagnos som tex Autism eller ADHD, precis som man får här hemma i Sverige. Du måste dock ha läkarutlåtande mm för att få det godkänt. Jag vet tyvärr inte hur det skulle fungera i Orlando men om ni har stort behov av det så maila och fråga. Det finns flera bra familjerum på parkerna där man kan gå in och ta det lugnt en stund om intrycken blir för många.
Jag säger som Birgere, missa inte de fina stränderna på västkusten, man kan liksom inte vara i Florida utan att tillbringa lite tid på någon strand där tycker jag. välj med fördel någon lite längre ner på västkusten eftersom ni åker i mars. Och se till att hotellen ni väljer har uppvärmda pooler.
15 mars 2019 15:14
På väg dit! En fråga, vår yngsta har preciiis fyllt 3 och det känns så surt betala så många tusen i inträde för honom på de olika ställena vi ska till. Kräver de pass eller kan vi satsa på att hävda att han är under tre?
Hinner man Legoland plus vattenparken på en dag eller ska vi köpa tvådagars? När jag läser runt verkar det stället mest givande för våra barn.
15 mars 2019 20:43
Tusan också, glömde att skriva igen. Det går utmärkt att ha med ett intyg från läkare på funktionsnedsättning av något slag. Man går till Guest service och visar intyget, får då ett slags fast pass som man bär med sig, visar upp och får då en tid att komma tillbaka för att åka, allt från att gå direkt på till att komma tillbaka om nån halvtimme. tänkte att det kunde vara bra att veta. Gäller på både Disneys parker och Universal med flera.
Av Angel87
8 jan. 2020 00:17
Citerat från Mary2019:
Tack så jättemycket för svar! Vi är där 15-30 mars, flyter ToR Orlando. Låter som vi kanske skulle vända på allt och börja resan med ett hotell med riktigt bra pooler i Miami Beach (ifall det är vågor) och stanna där en vecka, skippa Clearwater och sen avsluta med alla parker en vecka om det är lugnare i slutet av mars? Vår femåring har en lättare neuropsyk funktionsnedsättning så vi behöver så lite kö och väntetid som möjligt till allt vad gäller attraktioner, restauranger osv.

En fråga till: är det jättestruligt köra egen bil till parkerna? Är det bättre utnyttja hotellens bussar?
Hej Mary2019!
Får jag fråga hur din resa var? Hur blev er runda? Funderar på att åka dit med man och barn (4 och 6 år gamla) i april.
8 jan. 2020 18:19
Hej Angel87!

Resan blev jättelyckad!
Vi började i Orlando och hyrde bil därifrån. Vi bodde på Clarion Suites Maingate. Helt ok med ok pool och lagom avstånd till parkerna. Vi körde Magic Kingdom, vi var ju förberedda på sjukt mycket folk för att det var spring break, men det blev otroligt lyckat för det var verkligen spektakulära shower med massa disneyfigurer, dans och sång! I efterhand är jag rätt glad att vi var där när det var storlov för som jag förstår det satsar de extra på paraderna då (vet inte om det stämmer). Karusellerna är inte bättre än Gröna lund och definitivt inte värt väntan. Om du kan och vet vilken dag ni ska dit så köp biljett innan och boka fast pass (30-60 dagar innan) till 3 utvalda karuseller och nöj er med det. Det är alltså regelmässigt minst en timmes kö till karuseller som verkligen inte är märkvärdiga.
Vi råkade dessutom på St Patricks day åka förbi en förort - "0ld Town" som hade ett jättemysigt tivoli för en spottstyver, så det blev en helkväll. Vet inte om karusellerna var där tillfälligt.
Andra parken var Universal studios, kul för att träffa dr McStuffin och starwars-figurer.
Två parker räckte definitivt och bara en dag per park kändes också precis lagom.
Vi åkte sen ut till kusten- Fort Pierce. Deppigt ställe som vi hade hoppat över om vi visste.
Sen åkte vi till Miami Beach och bodde på Hampton Inn. Bra hotell med stranden ett kvarter bort och liten helt ok pool på taket. Mina barn älskar vågor så det var jättelyckat, mycket fin strandpromenad och skön stämning!

Vi bestämde oss för att köra the keys ändå (hade övervägt strunta i det pga mycket bil och små barn) och det är vi verkligen glada vi gjorde. Så cool upplevelse känna som man åkte en väg som plöjde havet i princip och jättemysiga ställen att sova på längs vägen. Vi bodde på Coconut cay resort, trevligt ställe men lite väl långt från bra strand, Sombrero beach låg dock inom kort bilavstånd och var jättevackert.

Sen åkte vi tillbaka till Miami beach en till två nätter för vi trivdes verkligen där. Därefter åkte vi hw 41 över till västkusten, vi struntade i Everglades och airboat mm, dels för att vi misstänkte att barnen skulle tröttna (vilket var rätt när de tittade ungefär 5 sek på en alligator som fanns längs vägen) och att airboats störde naturen enligt en del.
Vi brände rätt upp till Clearwater beach och bodde på Beachview hotel, perfekt läge vid stranden som var magisk med pudersand som alldeles vit. Inte alls för kallt enligt oss (men vi är inte så knussliga i den frågan). Vi förlängde Clearwater till en hela sista veckan. Vi tog en dagstur från Clearwater till Legoland. Där köpte vi biljett för att få gå före i kön, vilket visade sig vara onödigt för det var typ 20-minutersköer på sin höjd.. Kul att ha sett och några karuseller men absolut inte mer än en dag där för att vara nöjd.

Sammantaget mycket lyckad resa!

/M
8 jan. 2020 18:50
Hej!
Kul att höra om er resa. Jag håller med helt, Disney går man inte på för karusellerna utan för upplevelsen. Bättre karuseller finns på Universals båda parker.
Clearwater Beach är ju våran favorit så kul att ni gillade den. Key West är spektakulärt och också något man ska se så bra att ni prickade in det också.
Old Town i Kissimmee har alltid tivolit, tror vi var där första gången för 1997...
Av Angel87
8 jan. 2020 22:10
Citerat från Mary2019:
Hej Angel87!

Resan blev jättelyckad!
Vi började i Orlando och hyrde bil därifrån. Vi bodde på Clarion Suites Maingate. Helt ok med ok pool och lagom avstånd till parkerna. Vi körde Magic Kingdom, vi var ju förberedda på sjukt mycket folk för att det var spring break, men det blev otroligt lyckat för det var verkligen spektakulära shower med massa disneyfigurer, dans och sång! I efterhand är jag rätt glad att vi var där när det var storlov för som jag förstår det satsar de extra på paraderna då (vet inte om det stämmer). Karusellerna är inte bättre än Gröna lund och definitivt inte värt väntan. Om du kan och vet vilken dag ni ska dit så köp biljett innan och boka fast pass (30-60 dagar innan) till 3 utvalda karuseller och nöj er med det. Det är alltså regelmässigt minst en timmes kö till karuseller som verkligen inte är märkvärdiga.
Vi råkade dessutom på St Patricks day åka förbi en förort - "0ld Town" som hade ett jättemysigt tivoli för en spottstyver, så det blev en helkväll. Vet inte om karusellerna var där tillfälligt.
Andra parken var Universal studios, kul för att träffa dr McStuffin och starwars-figurer.
Två parker räckte definitivt och bara en dag per park kändes också precis lagom.
Vi åkte sen ut till kusten- Fort Pierce. Deppigt ställe som vi hade hoppat över om vi visste.
Sen åkte vi till Miami Beach och bodde på Hampton Inn. Bra hotell med stranden ett kvarter bort och liten helt ok pool på taket. Mina barn älskar vågor så det var jättelyckat, mycket fin strandpromenad och skön stämning!

Vi bestämde oss för att köra the keys ändå (hade övervägt strunta i det pga mycket bil och små barn) och det är vi verkligen glada vi gjorde. Så cool upplevelse känna som man åkte en väg som plöjde havet i princip och jättemysiga ställen att sova på längs vägen. Vi bodde på Coconut cay resort, trevligt ställe men lite väl långt från bra strand, Sombrero beach låg dock inom kort bilavstånd och var jättevackert.

Sen åkte vi tillbaka till Miami beach en till två nätter för vi trivdes verkligen där. Därefter åkte vi hw 41 över till västkusten, vi struntade i Everglades och airboat mm, dels för att vi misstänkte att barnen skulle tröttna (vilket var rätt när de tittade ungefär 5 sek på en alligator som fanns längs vägen) och att airboats störde naturen enligt en del.
Vi brände rätt upp till Clearwater beach och bodde på Beachview hotel, perfekt läge vid stranden som var magisk med pudersand som alldeles vit. Inte alls för kallt enligt oss (men vi är inte så knussliga i den frågan). Vi förlängde Clearwater till en hela sista veckan. Vi tog en dagstur från Clearwater till Legoland. Där köpte vi biljett för att få gå före i kön, vilket visade sig vara onödigt för det var typ 20-minutersköer på sin höjd.. Kul att ha sett och några karuseller men absolut inte mer än en dag där för att vara nöjd.

Sammantaget mycket lyckad resa!

/M
Tack snälla för att du tog dig tid till att svara och skriva allt! Låter som att ni haft en helt underbar resa! Vad kul att höra vad ni tyckte om de olika ställen, tack för tipsen!
Av Angel87
8 jan. 2020 22:12
Citerat från Dalton17:
Hej!
Kul att höra om er resa. Jag håller med helt, Disney går man inte på för karusellerna utan för upplevelsen. Bättre karuseller finns på Universals båda parker.
Clearwater Beach är ju våran favorit så kul att ni gillade den. Key West är spektakulärt och också något man ska se så bra att ni prickade in det också.
Old Town i Kissimmee har alltid tivolit, tror vi var där första gången för 1997...
Tack för att du fyllde på med tips och info! Menar ni att det skulle räcka med endast en Disney World park, bara för att få själva upplevelsen? Och vilken då i så fall? Mina barn är 4 och 6 år gamla, så vilka andra parker hade passat bäst?
Av Birgere
9 jan. 2020 12:30
Citerat från Angel87:
Citerat från Dalton17:
Hej!
Kul att höra om er resa. Jag håller med helt, Disney går man inte på för karusellerna utan för upplevelsen. Bättre karuseller finns på Universals båda parker.
Clearwater Beach är ju våran favorit så kul att ni gillade den. Key West är spektakulärt och också något man ska se så bra att ni prickade in det också.
Old Town i Kissimmee har alltid tivolit, tror vi var där första gången för 1997...
Tack för att du fyllde på med tips och info! Menar ni att det skulle räcka med endast en Disney World park, bara för att få själva upplevelsen? Och vilken då i så fall? Mina barn är 4 och 6 år gamla, så vilka andra parker hade passat bäst?
Magic- och Animal Kingdom är väl dom parker som passar bäst till era barn. Tycker absolut ni ska köra med 2 parker, blir även mer prisvärt och ni kan köpa biljetter i förväg. Legoland också ett vettigt alternativ. Universal o SeaWorld tycker jag personligen passar bättre till lite äldre barn.
Av Angel87
9 jan. 2020 13:44
Citerat från Birgere:
Citerat från Angel87:
Citerat från Dalton17:
Hej!
Kul att höra om er resa. Jag håller med helt, Disney går man inte på för karusellerna utan för upplevelsen. Bättre karuseller finns på Universals båda parker.
Clearwater Beach är ju våran favorit så kul att ni gillade den. Key West är spektakulärt och också något man ska se så bra att ni prickade in det också.
Old Town i Kissimmee har alltid tivolit, tror vi var där första gången för 1997...
Tack för att du fyllde på med tips och info! Menar ni att det skulle räcka med endast en Disney World park, bara för att få själva upplevelsen? Och vilken då i så fall? Mina barn är 4 och 6 år gamla, så vilka andra parker hade passat bäst?
Magic- och Animal Kingdom är väl dom parker som passar bäst till era barn. Tycker absolut ni ska köra med 2 parker, blir även mer prisvärt och ni kan köpa biljetter i förväg. Legoland också ett vettigt alternativ. Universal o SeaWorld tycker jag personligen passar bättre till lite äldre barn.
Tack snälla för ditt svar!