Flygtips / Florida

Av Alm1968
13 jan. 2013 21:29
Visningar: 591
Halloj, ska för 1.a ggn flyga med min 8-åring till florida och besöka släkt. Behöver tips om vilka jag bör flyga med, flyga med barn, boka sittpllatser, vad jag behöver tänka på när det gäller allt...
Som ni förstår e jag inte flygvan eftersom min man har flygskräck men vill nu så gärna komma iväg själv med mitt barn.
Säker på att många har bra tips att dela med sig av, tack på förhand!
/Liann
Av Peter_o
13 jan. 2013 22:10
Det här kanske verkar vara ett larvigt råd, men jag skulle föreslå ett flygbolag som har två säten vid fönsterraden, alltså inte tre säten. Då får ni ett lite eget 'krypin' och kan ägna er åt varandra.

SAS brukar dela ut småsaker till barn, och det gör nog flertalat bolag, men säkrat är nog att du tar med så mycket saker som möjligt som barnet kan pyssla med.

Det här rådet utesluter Norwegian som har sätesplaceringen 3+3+3 på atlantflygningarna.

/PeterO
Av Daytona
14 jan. 2013 08:24
Hej,

Vi har åkt med barnen i alla olika åldrar och det har alltid funkat bra. Åk INTE med Delta dock, inte på långflygningen iallafall. Oftast gamla plan, dåligt med tv/film utbud och sällan får man egen tv.skärm. Sas är helt ok, likaså British Airways. Nu ska vi flyga Virgin Atlantic, har bara hört gott om dom av mina brittiska vänner. Försök boka så ni slipper en alltför lång mellanlandning- det är inte roligt att sitta på flygplatser!
Har bekanta som åkte med Lufthansa, dom tyckte det var bra. Ta med chips/godis, Kanske bärbar dator med nya filmer, något spel kanske typ DS, och lite pyssel så kommer det att gå galant. Ta gärna med nässpray och alvedon också- lätt att få ont i öronen och då kan det vara skönt med lite "medicin".

Boka sittplatser tror jag inte du behöver, om du inte har speciella önskemål förstås. Dom separerar inte er- jag lovar! Mjukiskläder är att föredra, och skor som är enkla att ta av/på, Våtservetter är en bra att ha grej, kladdiga händer är inte roligt på varken stora eller små.

När ska ni åka?
14 jan. 2013 08:57
Inte SAS, men Lufthansa t.ex. är bra.

Det brukar finnas speciell "barnmat" att boka om ditt barn är lite kräset så där vad gäller vanlig vuxenmat...
Kolla med flygbolaget.
14 jan. 2013 13:03
Hej,

Vi har bokat med Virgin Atlantic den här gången. De ska ha ett väldigt bra inflight-entertainment system och helt nyrenoverade plan. Dessutom är det smidiga byten, via manchester och sedan direkt till Orlando. Där kan man boka de sittplatser man vill och det finns också 2-säten vid fönstren som ju är bekvämt.
Av Familyb
16 jan. 2013 21:53
Vi flyger oftast med SAS, mycket bra när man reser med barn, egen skärm i varje säte, nya filmer, boka hos en resebyrå så seatar dem er tillsammans på en tvåa vid fönster, samt lägger in om child-meal. Ni slipper "checka" om bagaget på mellanlandningen, bara bära väskan genom tullen sen lämnar man den direkt efteråt till tex United utan köer och bök.... Smidigt! :)