Florida - tips om flygbiljetter

Av Lexy
31 juli 2017 17:53 (redigerad)
Visningar: 257
Planerar att åka på semester till Florida i januari.
Ni som brukar åka dit, när är det best tid att boka biljetter och vilka bolag rekommenderar ni?
Av Birgere
31 juli 2017 21:30
Brukar börja leta efter priser 12 månader innan o normalt brukar vi boka 6-12mån innan.
Brukar välja den biljett som har bäst tider och lägsta pris, det gör att det brukar variera väldigt mycket med vilka man flyger. Ska du åka nu i januari är det hög tid att leta efter flyg och direkt när du bokat flyget leta hyrbil, du ska ju även ha boende men åker du efter nyårshelgen så ska det inte vara något större problem.
1 aug. 2017 07:43 (redigerad)
Vi bokar också så tidigt vi kan, så fort vi bestämt oss för en resa så börjar flygletandet sen boende, hyrbil om vi ska ha det.
I helgen bokade vi t.ex. flyg och boende till resa i Juni, dock inte Florida...
Det har lönat sig i längden även om det vid något tillfälle hänt att ännu billigare flyg dykt upp längre fram.

Vilket bolag är ju mer en smaksak, om man prioriterar direktflyg, vill undvika mellanlandning på viss flygplats, om man har förtroende för vissa bolag, kanske man föredrar en viss allians för att man samlar poäng o.s.v. kanske man vill undvika bolag med dåligt rykte eller som inte följer konsumentlagar, kanske man föredrar en viss flygplanstyp....

Vi har flugit mycket med British Airways på senare år och är nöjda med både priser och service, SAS är alltid SAS....
Vi flyger inte med amerikanska bolag över Atlanten, det innebär att man inte har samma skydd i EU-lagstiftningen, kanske tramsigt men vi undviker också Air France för att slippa Paris. Vi har inte direkt varit missnöjda med Lufthansa, Air Lingus, Swiss, Iceland Air, SAS..... BEror också på var ni reser ifrån från Arlanda kommer ni kunna flyga direkt med SAS. Norwegian var vi inte missnöjda med men de har ju inte direkt gjort sig kända för att ta hand om sina kunder eller följa lagar och regler om det går fel med en flygning (de är ju sällan billiga heller).

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
www.facebook.com/Floridasidan
Av Daytona
1 aug. 2017 10:25
Vi flyger över jul med BA till Miami för 3400 kr per person, de biljetterna bokade vi i vintras. Så det är hög tid för er att kolla runt nu. Vi har nog flygit med de flesta bolagen, de amerikanska är nog faktiskt de sämsta men ändå helt ok.

Bara sätta er ner och söka...
Av Lexy
1 aug. 2017 17:51 (redigerad)
Som det ser ut nu, så lutar det mot datum ändring. Troligen så kommer det att vara slutet av april/början av maj.
Anyway...
Är det bättre att flyga till FLL eller till MIA? Ser att biljetter är dyrare till FLL.
Har hittat till MIA för 5900 för 2 pers + 950 tillägg för platserna vid nödutgång (extra benutrymme) + ca 400 borde kosta avbokningsförsäkring (för att vara på säkra sidan) totalt strax under 7500kr. Det är inte så farligt.

Någon som har åkt med Airfrance ? Åkte förra gången med KLM till LAX, det var allt perfekt. Då KLM och Airfrance är alliansen, då borde AF också vara bra eller ?
Av Birgere
1 aug. 2017 18:57
Bara för att du gillade KLM så betyder det ju ingenting för AF.
AF är helt OK MEN du måste mellanlanda på en av Europas stökigaste flygplatser, bara det en anledning till att avstå.
MIA vs FLL, måste säga att mina 2 senaste resor till MIA har gått väldigt smärtfritt. Snabb immigration och hygglig speed på bagaget. Vilken flygplats beror ju även på vart du ska, ska du norrut från MIA under rusningstid så kan du sitta fast 1 ett par timmar runt Miami o vise versa med FLL.
Även jag behöver alltid extra benutrymme, så kolla även premium economy biljetter.
Tänk även på att du måste välja ett flygbolag där du kan se om platserna med extra benutrymme finns tillgängliga INNAN du bokar, vet inte om man kan se det på alla flygbolags bokningssidor.
2 aug. 2017 08:20 (redigerad)
Citerat från Lexy:
Som det ser ut nu, så lutar det mot datum ändring. Troligen så kommer det att vara slutet av april/början av maj.
Anyway...
Är det bättre att flyga till FLL eller till MIA? Ser att biljetter är dyrare till FLL.
Har hittat till MIA för 5900 för 2 pers + 950 tillägg för platserna vid nödutgång (extra benutrymme) + ca 400 borde kosta avbokningsförsäkring (för att vara på säkra sidan) totalt strax under 7500kr. Det är inte så farligt.

Någon som har åkt med Airfrance ? Åkte förra gången med KLM till LAX, det var allt perfekt. Då KLM och Airfrance är alliansen, då borde AF också vara bra eller ?
Om det är billigt eller dyrt är omöjligt att veta, beror på restider, mellanlandningar o.s.v.
Som Birgere skrev så beror val av flygplats, utöver priset, även på vart man ska sen. Miami är större men det har ju för och nackdelar. Senaste åren (sen man införde automater i gränskontrollen) har vi inte haft några problem på någon av flygplatserna. Miami är egentligen ganska smidig då man förbättrat flygplatsen och samlat all kommunikation (hyrbilar, bussar, tåg o.s.v. på ett ställe som nås snabbt med tåg. Oerhört smidigt även om man inte har bil och ska bo i Miami eller Miami Beach. Ska man bo runt Ft. Lauderdale så kan FLL vara ett bättre val.
Air France har jag som sagt ingen erfarenhet av....

Mvh. Jörgen
www.floridasidan.se
www.facebook.com/Floridasidan
Av Daytona
2 aug. 2017 10:17
Har flygit Air France 1 gång fr Atlanta till Paris. Stort fräscht plan, bra service - Champagne Madame? Cafe au Lait Madame? ;) Men...flygplatsen i Paris är gräslig!!!
När bokar man de billigaste flygbiljetterna till Florida? Miami, Orlando eller Fort Lauderdale?
USA Jela01, 23 jan. 2018
Updaterad av Andreassofus för 41 veckor sedan
10
Vi är i planeringsstadiet för att boka in en Floridaresa påsken 2019 och är tacksamma för tips på hur man får tag i de bästa och billigaste flygbiljetterna från Stockholm. Toppen att även få andra tips om boende för familjer m.m. Vi är 2 vuxna och 2 tonåringar. ... Andreassofus: finnair brukar ha ...
Florida flygbiljett
USA Camtoi, 15 nov. 2015
Updaterad av Challen för 2 år sedan
14
Hej Vi är en familj på 5 som skall flyga till Florida hösten 16. Vi skall besöka Orlando och Miami under 2 veckor. Dem har i dagarna börjat släppa flygbiljetterna men jisses vilken djungel. Hittat British Airways för 75000 en väg (???) och sen Norwegian som är betydligt billigare. Nu till min ...
Sälja flygbiljett Florida?
USA Sofieandrea, 29 jan. 2015
Updaterad av Worldofmarie för 3 år sedan
5
Vi har bokat en resa till Florida i Juni, men tyvärr kan en av oss inte längre följa med. Tror ni att det är någon idé att försöka sälja biljetten eller får vi helt enkelt finna oss i situationen? Avresa: 13 juni, Stockholm-Arlanda - Florida-Fort Lauderdale/Miami (direktflyg) Hemresa: 25 ...
Resa till Florida april 2013 - när köpa flygbiljetter?
USA Arwendog, 2 maj 2012
Updaterad av Amluma för 6 år sedan
16
Hej! Vi har haft lite planering tillsammans med den familj som vi åker till Florida med i slutet av april nästa år. När skall man boka flygbiljetterna? Så snart de släpps eller skall man vänta? Hur får man bästa pris? Tack på förhand! Therese ... Arwendog: Tack för era svar! Vi vill ...
Vilka flygbolag skall man satsa på till Florida
USA Icanica, 20 feb. 2014
Updaterad av Erdna123 för 4 år sedan
10
Vi planerar att åka till Florida som i april 2015. Vi är fem st i familjen Tre barn i åldrarna 7-15 år. Vilka bolag reser man hyfsat bekvämt med till bästa pris? Vi kan betala några hundralappar/ biljett extra för att resan skall bli lite lättare ( tex kortare mellanlandningar, bagage, mat på ...
Vilket flygbolag bäst, enklast Vs. billigast till Florida
USA Olds98, 19 jan. 2014
Updaterad av Bergling för 4 år sedan
29
Vi är en famil på fem personer (2 vuxna 3 barn, flicka 15 två pojkar 8 och 12 år) som har tänkt flyga till Florida vecka 25, 26 eller 27, och vara borta ungefär 18-21 dagar. var i Florida vi anländer och avgår ifrån spelar mindre roll då vi ska åka runt lite, men gärna olika orter men inget krav. ...

Om Florida USA, Nordamerika

Här i Florida kan du slappa på en sandstrand, shoppa, se alligatorer eller skaka hand med Långben. Det är inte så konstigt att det här är ett av världens mest populära resmål.

I södra Florida ligger nationalparken Everglades, badorten Key West och storstaden Miami. På Floridas västkust finns flera badorter med populära sandstränder, bland annat Clearwater Beach, Siesta Key och Naples Beach. Men det område som lockar allra flest besökare ligger flera mil från närmaste sandstrand. I Orlando finns så många nöjesparker att det skulle ta dig flera månader att testa alla berg- och dalbanor och karuseller. Här finns djurparkerna SeaWorld och Gatorland samt Floridas eget Legoland. De båda nöjesjättarna Disney och Universal har byggt flera nöjesparker och vattenparker.

Ett av världens märkligaste slott ligger mitt ute i träsken i Florida. Skulptören Howard Solomon har skapat kopian av ett medeltida slott med hjälp av mängder av aluminiumskrot och gamla bildelar. ”Solomon’s castle” ligger nära staden Ona och har även en restaurang för dig som vill ha något att äta efter bilturen genom ödemarken.