Flyga själv med många mellanlandningar!? hjälp!

25 jan. 2013 02:17
Visningar: 859
Hej!

Behöver lite svar från er reskunniga.

Jo jag ska flyga själv till usa och hälsa på en vän Har bokat resan utan att tänka mig för redigt :(.

Flyger från Göteborg till Bryssel. Bryssel till Washington (Dulles Airport) Sen Washington - Los Angeles.

Som jag förstått så ska man hämta ut väskan och lämna in den igen när man mellanlandar i usa. Hinner jag det på 2 timmar? Om man inte skulle hinna tex: Massa kö eller nått annat? Vad händer då? Står resebolaget för det?

Sen när jag åker hem flyger jag Los angeles - Kanada, Kanada - Danmark. Danmark - Göteborg. Ska väskan ochså hämtas ut i kanada? För sedan en inlämning igen när man reser hem? Är 1tim 37minuter okej tid för byte i Kanada? Behöver man nått speciellt papper för att mellanlanda i Kanada?

Sista frågan. Om planen skulle vara sena och man missar nått flyg hur får man reda på den nya flygturen? Alltså hur får man reda på de nya flighterna?

Tack på förhand och ursäkta stavfel!

Mvh
Av Hawaii
25 jan. 2013 02:54
Vid ankomst till Washington Dulles får du först gå igenom passkontroll, och det kan ibland ta en liten stund. En halvtimme (eller mer) inte ovanligt. Beror helt på hur många andra internationella flyg som har ankommit precis före ditt, vilket avgör hur många som står i passkontroll kön. Efter passkontrollen hämtar du ut din incheckade väska, och om det har tagit en liten stund i passkontrollen är det stor chans att du inte behöver vänta på väskan. Ta den genom tullkontrollen, som för det mesta är snabbt och smidigt. Och sedan lämna in den direkt till flygbolagets personal precis efter tullen. Om ditt flyg ankommer på tid är 2 timmar helt OK.

Vid hemresan checkar du in baggaget i Los Angeles och ser det inte igen förrän du kommer hem. 1 tim 37 min i Kanada är helt tillräckligt och du behöver inga speciella papper.

Förutsatt att du har köpt hela resan på samma biljett så är flygbolagen ansvariga för att du kommer till din slut-destination. Vid ev. försening, ta kontakt med det flygbolag som du har nästa flyg med och de bokar om dig utan kostnad.
25 jan. 2013 14:28
Hej ochTack Hawaii för svaren. Det lugnar mig lite grann hehe =)

Yes resan är köpt på en billjett så hemresan värkar vara ok.

Så när jag hämtat väskan i washington och gått igenom tullen så kommer man ut där man checkar in igen? Eller är det svårt att hitta? Funkar det som typ flygplatserna i sverige? Man tar väskan fram till rätt disk och får boarding kort och sånt där?

Om det skulle krångla eller ta långtid i passkontrollen/hämta ut väskan. så jag inte hinner med. Vad händer då?

Jag är så sjukt nervös även att det är 2månader kvar innan avresa hehe

Mvh
Av Hawaii
25 jan. 2013 16:43
Du får samtliga boarding cards redan vid incheckning i Göteborg. Efter tullkontrollen i Washington lämnar du helt enkelt väskan till flygbolagets personal. Du kan inte missa det och det är inte fråga om någon incheckning och det tar normalt bara någon minut. Inget att oroa sig över.