Floridatips i sista minuten!!!

12 okt. 2012 21:01
Visningar: 703
Vi är en familj som åker till Florida om två veckor och skulle nu vilja ha lite tips och råd i sista minuten.
1. Vi ska naturligtvis till Orlando och göra lite parker men bara vara där i två hela dagar och ev lite till ( har hotell i 3 nätter). Har beslutsångest vad vi ska välja, som alla andra. Har ratat Disney och var från början bara inne på att göra Båda Universalparkerna men har lite svårt att lämna Sea World åt sidan. Barnen är 9 och 12 och den ena är väldigt djurintresserad så ett alternativ är att ta Island of Adventures och Sea world istället, men det blir å andra sidan mycket dyrare. Är Sea World något man inte får missa eller? Ska tilläggas att vi dessutom förmodligen sla till Bush Gardens också. Blir det lite kaka på kaka?

2. Ska man köpa biljettter redan hemifrån online eller? Blir det billigast? ( då bör man ju veta vad man ska gå på för parker)

3. Vi har än så länge bara bokat hotell i Orlando och ska sedan vidare till västkusten och åka hela vägen ner till Miami igen. Bör man boka hotell i förväg eller är det lätt att hitta hotell på vägen?
Vi vill ha och tycker om att kunna ha friheten att ta dagen som den kommer men å andra sidan vill man ju inte att hela semestern ska gå åt till att leta hotell!

4. Vi ska även till Key West och har läst om dom där ställena där man kan simma bl a med delfiner. Är det värt det ? ( Tänkte mest på barnen )
Av Daytona
12 okt. 2012 21:34
Jag röstar för Sea World-absolut!! Sedan kan man köpa kombi biljetter med Sea World och Busch Gardens. Blir inte kaka på kaka, för dom är väldigt olika varandra- jag lovar!

kolla på www.mousesavers.com, där hittar du massor med tips och tricks, och rabatter. Vi brukar alltid köpa biljetterna på plats.

Jag , personligen, tycker att det är mer spännande att inte boka boendet helt. Lite road trip över det hela. Nackdelen är ju att man måste lägga lite tid på att hitta hotell ( men vi pratar knappast timmar) , men det kryllar av hotell/motell i Florida. Sedan kan man ju få bo mindre bra någon natt, om det inte spelar någon roll dvs. Ni har ju rätt stora barn så det borde inte vara något problem. Men ni kanske ska boka iallafall 1 hotell utefter sträckan ni ska köra?

Trevlig resa

Daytona
12 okt. 2012 22:26
Vi är väldigt inne på Universal studios men det kanske räcker att gå på Island of Adventures. Behöver man en hel dag på Sea World?
Om man ska gå på Bush Gardens och samtidigt få nån dag vid stranden var skulle ni bo: Tampa, Clearwater, St Petersburg eller kan man bo nere i Sarasota också?
Av Jimmieh
13 okt. 2012 10:24
Med två barn på 9 och 12 skulle jag defenitivt satsa på Island of Adventures (Harry Potter, spiderman) och Seaworld. Allt tar alltid lite längre tid än man tror, så ja man behöver 1 dag på seaworld. Vi var på magic kingdom i sommras och såg bara en bråkdel av parken på hela dagen. Har även varit på seaworld och Island of Adventures och man behöver absolut en heldag på alla parkerna, är inte roligt att stressa bara för att se mera.

Vi brukar resa till usa under sommaren och då finns det hur mycket hotell som helst. Finns massa hotell i varje större korsning och de brukar ofta visa priser så man kan jämföra priser. Vi pratade med en familj som bodde nära fort myers och de sa att det under vintern är mindre lediga rum i det området eftersom folk från de norra delarna av usa söker sig ned för värmen. Vet inte hur det påverkar tillgången av hotellrum men det vet säkert någon annan skribent här inne :)

Ifall ni flyger från miami / fort lauderdale måste jag rekomendera detta hotellet: HYATT house Fort Lauderdale Airport & Cruise

Ligger inte vid stranden eller något intressant, men ett väldigt bra hotell ifall man ska flyga hem dagen efter,
Av Katrinl
13 okt. 2012 11:10
Hej,
Vi var där förra sommaren och mitt bästa tips om man vill simma med delfiner är Discovery cove. Man är där en heldag och allt ingår i priset; mat för hela dagen, snacks, utrustning, handdukar tom solkräm ( man ska inte använda egen för den är inte bra mot djuren). Det är en park med rel få gäster. Inga åkattraktioner men man kan sola och bada, simma i grottor och snorkla med massor av fiskar och även rockor. Rockorna var skitcoola, de största lika stora som en liten vuxen mellan "ving"spetsarna. Man kan simma i en ström modell större där det finns massor av exotiska fåglar och man får även mata dom. Parken är dyr och man måste förboka. Men man får välja till en annan park i priset tex Seaworld. Och då ingår det entre där i 14 dagar, hur man nu skulle orka det....;) Men Seaworld var fantastiskt kul, särskilt med djurintresserade barn, vilket vi också har.

Gå in och läs mer på deras hemsida!
Av Annl
13 okt. 2012 13:45
Enligt min uppfattning ska ni absolut välja Sea World - det är fantastiskt roligt och det är inte alls samma sak som Busch Garden, som också är ett höjdarställe.

Köp biljetter på nätet i förväg - det blir både billigare och det går snabbare när ni ska in i parkerna.

Boka hemifrån tycker jag är självklart; tänk på hur lång tid det tar hemma när man ska kolla efter boende. Inte vill man slösa bort den tiden på plats?
13 okt. 2012 14:24
Smaken är som baken och alla tycker olika. Jag har varit i alla WDW och Universal parker samt Sea World.
Välj det alternativ som passar er plånbok. Oavsett vilka parker ni väljer kommer ni inte att bli besvikna. Gillar dottern djur - glöm då inte att Animal Kingdom är en djurpark (även om ni bestämt er för att skippa WDW).

Det är hur enkelt som helst att hitta boende efter vägen - men ni kanske inte alltid kan välja den standard ni vill ha utan att lägga lite tid på sökandet. Skulle dock rekommendera att boka det mesta hemifrån. Detsamma gäller parker - jag tror det är Universal som har billigare onlinepriser än vid gate. Men annars skiljer det inte så mycket. det finns dessutom många kiosker som säljer biljetterna med några dollars rabatt. Kanske t o m hotellet ni bor på har det erbjudandet - så var det för oss. Fördelen med att boka allt hemifrån är ju att man har det gjort. Man vet ju aldrig vad som händer och så tar det en halvdag att hitta ett hotell eller biljett....?

Som svar på punkt 4 - Katrinl har redan tipsat om Discovery cove som ett alternativ till bårde park och delfinsimning i Key West - frågan är bara om ni vill offra en annan park för den som inte har attraktioner i samma utsträckning. Dessutom är inte delfintid särskilt lång. Men jämför priser med Key West-alternativ.
Av Jimmieh
13 okt. 2012 14:43
Nisse2ears

Har en liten fråga till dig om de där biljettkioskerna. I sommras frågade vi om vi fick köpa dessa biljetterna i kioskerna och även på hotellet. Svaret var att de var för floridabor och man var tvungen att visa att man bodde där. Som jag förstod det säljer vissa dom ändå men man kan bli stoppad vid entren och är man inte floridabo får man inte komma in. Är det något jag har missförstå?
13 okt. 2012 15:09
Citerat från jimmieh:
Nisse2ears

Har en liten fråga till dig om de där biljettkioskerna. I sommras frågade vi om vi fick köpa dessa biljetterna i kioskerna och även på hotellet. Svaret var att de var för floridabor och man var tvungen att visa att man bodde där. Som jag förstod det säljer vissa dom ändå men man kan bli stoppad vid entren och är man inte floridabo får man inte komma in. Är det något jag har missförstå?
Du har fått massor av bra tips redan och som sagts är det personlig smak som får avgöra vilka parker man väljer och hur man bokar, alla parker är fantastiska och det har fördelar både att boka hemifrån då man kan välja och planera bättre och på plats om man vill vara flexibel.

Man ska definitivt se upp med dessa biljettförsäljare, de billigaste biljetterna (även som säljs av parkerna själv, är just för boende i Florida. Vet inte om det fortfarande förekommer men man säljer också begagnade biljetter på vissa ställen, detta är förbjudet och har man otur är det bortkastade pengar och man kan t.o.m. bli portad från parken. Köp riktiga biljetter!

Det kan skilja några dollar på priserna men det känns ganska oviktigt då man aldrig kan veta vilket som blir billigast, ibland är rabatten på nätet bäst ibland något erbjudande på plats. Bekvämast är så klart att köpa hemma. Sämst tycker jag det är att köpa på t.ex. hotellet på morgonen då kan det vara fruktansvärt tidsödande med köer till biljettdiskarna.

Ska ni gå på många parker som inte är Disneys så titta på om kombibiljetten Orlando Flexticket (Plus) lönar sig.
Av Evertg
13 okt. 2012 16:21
Hej. Ni får utförliga svar på 1) och 2). Vill bara tillägga ett plustecken för Harry Potter. Sen hoppar jag direkt till 3) och 4): Ni bör inte ha några som helst problem att hitta boende på den sträckan. Men om ni ska stanna några dagar i Miami kan det vara bra att boka (om ni vet datum). Sök på forumet och ni hittar bra information om Miami Beach från framförallt Floridasidan (Jörgen har järnkoll på den delen av sydöstra Florida).
Jag har simmat med delfiner i Discovery Cove (Orlando). För dyrt för minimal delfintid. Om jag skulle göra om det blev det antingen Theater of the Sea i Islamorada eller ännu hellre Dolphin Research Center på Grassy Key (Home of Flipper!). Ni hittar mer information på denna länk:
http://www.florida.nu/svenska-geografiska-omraden/sydostra-florida/florida-keys-2/
mvh EG
13 okt. 2012 17:17
Citerat från jimmieh:
Nisse2ears

Har en liten fråga till dig om de där biljettkioskerna. I sommras frågade vi om vi fick köpa dessa biljetterna i kioskerna och även på hotellet. Svaret var att de var för floridabor och man var tvungen att visa att man bodde där. Som jag förstod det säljer vissa dom ändå men man kan bli stoppad vid entren och är man inte floridabo får man inte komma in. Är det något jag har missförstå?
Det finns ju som Floridasidan skriver många små kiosker med tveksamt utseende som man kanske bör dra åt sig öronen för. De jag i första hand syftade på var "kioskerna" i parkentreerna men också de som finns i olika restaurangentreer och längs Int Drive. Dessa är pålitliga (ja, jag kan ju inte gå i god för alla). T ex sålde de blijetter för $79 (vi köpte motsvarande på vårt hotell som hade Expediaförsäljare för $80) vilket gav 4-5$ rabatt (Universal).

Det är ett bra påpekande att dessa biljetter skulle kunna vara endast för floridabor - jag har bara tagit för givet att de saluför båda typerna! Vi har köpt dem och de var för alla. Det var säkert inte du som missförstod, och det är ju som sagt bra att du påpekar det, så att folk kollar upp vad som gäller!

Och återigen, som floridasidan skriver, skall man ju se upp med dessa kiosker. En del ser tvivelaktiga ut. Jag skulle vilja säga att man bör välja med omsorg. Jag tänker som så, om de sysslade med något tveksamt och olagligt skulle de nog inte finnas kvar. Hos kedjor som Perkins och Dennys brukar det vara kunder i dessa biljettstånd - något som jag tolkar positivt. men det klart, man kan ju aldrig veta och jag kan inte gå i god för någonting! Men det handlar alltså om NYA biljetter - man får ett bokningsnummer eller utskrift med streckkod. Inte begagnade biljetter som har diskuterats i andra trådar.
14 okt. 2012 15:07
Tack för alla bra tips och råd!

Nu verkar det som att vi (barnen) har bestämt sig. Det blir Seaworld och Bushgardens ( finns kombibiljett) och Island of Adventures. Killarna fick gå ut och titta på klipp på Youtube från parkerna och längtar redan till Bush Gardens och deras berg och dalbanor.

Vi hade tänkt att åka till Key West i slutet av resan men vet inte om jag är så sugen på att bo där ute. Kan man tänka sig att bo någonstans havvägs ut t ex Islamorada eller nån av de andra öarna. Är det någon som kan rekommendera nåt mysigt ställe till bra pris?

Sist tänkte vi avsluta med 2-3 nätter i Miami eller Fort Lauderdale. Vilket är bäst och i vilka områden ska man bo i på resp. ort? Vill gärna ha ganska strandnära (gångavstånd).