Florida sommaren 2013

Av Award
11 feb. 2013 16:26
Visningar: 859
Hej!
Vi är en familj med två vuxna och tre barn 6-15 år som ska till Florida 19/6-4/7 (första gången i Florida). Vi landar i Miami och har bokat två nätter där och sedan tre nätter i Key West. Vi har också bestämt att avsluta med några nätter i Orlando (där vi flyger hem ifrån), men det vi funderar på är var vi ska bo mellan Key West och Orlando. Har funderingar på västra sidan och kanske då några nätter i södra delen (ex. Bonita Springs/Fort Myers) och några i norra delen (ex. Clearwater Beach). Vad rekommenderas? Nästa fråga är om vi ska förboka eller om det är lätt att hitta boende på plats under denna period? Finns en hel del alternativ på Hotels.com från c:a 700:-/natt, bör väl vara svårt att hitta billigare för fem personer?
Av Annl
11 feb. 2013 16:46
Hej,

Vi har varit i Florida några gånger och är också en familj (med två tonåringar).

Jag skulle absolut boka hemifrån så att allt är klart och fixat; varför spilla tid på att hålla på och leta boende när ni är på plats? Tänk på hur mycket tid det tar hemma när man kollar. Varför lägga den tiden på plats i Florida att leta boende? Bättre då att njuta av resmålet tycker i alla fall jag.

Vår erfarenhet efter att ha planerat och genomfört några längre roadtrips i USA är att det är klokt att inte ha för många stopp och för korta stopp på resan; det slösar tid att packa, checka ut, checka in, reka närområdet m.m.

Miami är hur kul som helst och ni kan lätt spendera fler nätter där.

Key West räcker med tre nätter tycker jag och möjiigen skulle jag hellre lägga tre nätter i Miami och i stället två i KW.

Vi har bott söder pom Clearwater Beach och det var fantastiska stränder där. Hyr en lägenhet (condo); det är ett väldigt bra tips med tanke på att ni reser med barn. Gott om plats, och ni kan laga mat och käka hemma om barnen är trötta och inte orkar gå ut på restaurang.
11 feb. 2013 17:01
Citerat från award:
men det vi funderar på är var vi ska bo mellan Key West och Orlando. Har funderingar på västra sidan och >kanske då några nätter i södra delen (ex. Bonita Springs/Fort Myers) och några i norra delen (ex. Clearwater >Beach). Vad rekommenderas?
Några nätter är det tre typ? Jag vet inte men för mig känns det lite onödigt långt (läs kors o tvärs) att välja boende på västkusten 3-4 nätter för sträckan KW - ORL. Nog för att det är smidigt att bila i Florida, men det tar ju fortfarande tid i anspråk att ta sig ända dit. Varför inte ostkusten? Det är rätt så schysst där med.
Nästa fråga är om vi ska förboka eller om det är lätt att hitta boende på plats under denna period? Finns en >hel del alternativ på Hotels.com från c:a 700:-/natt, bör väl vara svårt att hitta billigare för fem personer?
Det är lätt att hitta boende efter vägen, det finns motell ÖVERALLT. I alla prisklasser. Men som Annl säger, varför lägga tid på hotellsök när ni är där?
11 feb. 2013 17:33
Kloka ord som vanligt från föregående skribenter :-)

Vi bokar alltid hemifrån om vi vet var vi ska vara, kan inte se någon anledning att som de andra säger, lägga tid på att leta på plats, hemma kan man lägga dagar, veckor, t.o.m. månader på att hitta perfekt boende, det kan man knappast på plats.

Om jag räknat rätt så har ni två veckor som ni redan delat upp på tre platser. Tycker inte ni ska dela upp det mer! Lägg mer tid i Miami eller rättare sagt Miami Beach. Key West är fint, vill ni se det grundligt kan ni ta tre hela dagar så hinner ni se det mesta men två dagar räcker för att få sett det viktigaste.
6 mars 2013 18:18
Hejsan!!
Vi ska oxå till Orlando, Miami Beach och key west i juni men jag undrar vad ni har hittat för priser på flyget? Vart mellanlandar ni?
Vi kommer hyra hus i Orlando och lägenhet på Miami Beach.
Mvh Carina
Av Zara73
6 mars 2013 18:44
Hej, när vi åkte till Florida förra sommaren bokade vi endast hotell för de första nätterna och sedan resten på plats. Det är både för- nackdelar. Denna sommar har vi bokat allt före, just för att det finns så mycket annat att göra än att sitta och leta framför datorn när man väl är där. Det kan också vara svårt att hitta hotellrum med 3 barn på vissa ställen, varför det är skönt att ha det klart före. Jag föredrar booking (de drar oftast inte kortet före), men har även bokat hotels.com (där har hotellen dragit summan direkt). I Orlando är det billigt att bo, det går verkligen att hitta bra hotell för bra priser, minst 4 nätter blev vi rekommenderade för att hinna allt där. Vi har blivit förtjusta i norra Floridas östkust och har där hittat stränder /platser utan utländska turister. Man får då verkligen uppleva den amerikanska kulturen och det är lugnare. Jag har ingen erfarenhet av lägenhet/hus, men det kanske är ett alternativ när man är 5 personer i familjen.
Av Ales
6 mars 2013 21:10
Carina34 vi ska också åka 20/6 till den 10/7 och vi bokade för 18000 för fyra pers( två vuxna och två barn) med mellanlandning i London ;)
Tycker det är smidigare att mellanlanda i Europa!
Var ska ni hyra lägenhet på South beach?
7 mars 2013 08:49
Ales var hittade du det priset för flyget? Låter grymt billigt.
Var det till Orlando/Miami direkt då eller genon NY?

Vi kommer boka hus/lägenhet genom homeaway. Vi har inte bokat ännu, väntar på att få svar om våra vänner ska med. Då blir vi nio personer och då blir det jätte billigt att hyra hus/lägenhet. Men hus i Orlando finns massor och man får så mycket för pengarna.
Av Aekberg
8 mars 2013 15:25
Vad det gäller boende under denna period, så lär det inte vara några större problem så det är lågsäsong, värre hade det varit runt julen eller liknande.

Håller med om att det priset på flyg var riktigt bra.
Boende i hus eller lägenhet hittar ni bland annat på www.flipkey.com
Är man fler än 2 personer så är lägenhet alternativt hus helt klart att föredra.
Större, billigare och trevligare.
Det finns en massa alternativ att bo på och några av de vanligaste alternativen på Miami Beach är:
Lägenhet i Flamingo (ligger nere vid south beach ut mot bukten), Lägenhet i Pavilion (ligger i höjd med 56e gatan ut mot stranden, eller hus lite högre upp typ mellan 67e och 75e gatan.

Jag rekommenderar antingen lägenhet i Flamingo då det är lugnt och trevligt, med gångavstånd till restauranger mm eller hus mellan 67e och 75e gatan, då det även där finns många restauranger mm.
Jag var på Miami Beach för några veckor sedan och bodde i ett hus i höjd med 73e gatan, det var perfekt för oss. Men smaken är som baken. :-)
Av Ales
8 mars 2013 23:55
Vi brukar alltid hålla koll under några månader innan vi bokar.. När det väl blir pris som vi anser är ok så slår vi till;)
Vi kollade nog i två månader, hade ett antal alternativ på datum och när vi såg att det landade runt 16000 bokade vi direkt!!
Nu var set vissa tillägg på resan så vi landade på 17800;?
Mellanlandning på heatrow London, resan på 13 timmar sammanlagt;)
Men vi bokade i september med avresa i juni...

Nu har vi annat att planera;)