Florida råd boende

Av Minnap
30 dec. 2015 16:51
Visningar: 259
Vår familj med 2 tonåringar planerar att semestra i Florida 3-4 v nästa sommar. Vi vill bo i Miami beach och västkusten sedan ev Orlando med någon av parkerna. Vi vill bl a sola, bada, shoppa. Vi är oense i familjen kring boendet då jag gärna vill boka innan medan resten vill ta det som det kommer. Kanske 4-6 nätter Miami, västkusten vet jag inte om vi ska dela upp i 2 boenden med 1 v på varje och ev Orlando. Det är väl mest jag som inte riktigt gillar stora nöjesparker. Bor gärna mindre, mysigt än stort och flådigt så stora hotell går bort direkt. Antar lägenhet blir billigare. Berätta gärna hur ni har gjort och vad vi ska tänka på.
Av Birgere
30 dec. 2015 18:33
I Miami Beach brukar vi alltid ta in på Hotell på South Beach så strandnära och centralt som möjligt.

På västkusten brukar vi hyra hus, dom vi hyrt har varit helt OK men ingen WOW faktor. Kollade nu och såg att 2 av dom husen vi hyrt verkar ha bytt ägare och ägaren är nästan viktigare än huset.

I Orlando har vi testat det mesta och tillslut även hittat vårt smultronställe där vi bott 3 gånger.
Finns en svensk familj som hyr ut där och du hittar dom på bahamabay.se. Förutom suveränt boende så ger dom massor med tips. Tyvärr brukar dom vara väldigt uppbokade sån man måste ofta vara ute långt i förväg.

Vi brukar tillbringa mesta tiden i Orlando då vi är i Florida mycket tack vara att det finns så mycket att göra utöver dom stora parkerna och ligger nära till "allt". Dessutom är boendet mycket billigare än på dom flesta andra ställena i Florida.
30 dec. 2015 21:19
Tycker man skall hyra hus/lägenhet både på västkusten som östkusten. Men i och med att jag har ett hus på Miami Beach, så är jag lite färgad. Men har bott på många hotell också, men anser att det är betydligt trevligare att bo bland lokalbefolkningen och det är även billigare.
Bor man på hotell på South Beach, så får man en underbar tid för South Beach är bra! Men samtidigt missar man andra delar av Miami Beach, så mitt råd är att bosätta sig på annan plats på Miami Beach och uppleva hela Miami Beach och inte bara South Beach, det är ändå nära till South Beach.
Men försök inte att bo mellan typ 25:e till 60:e gatan. Där är det rätt dött, bara hotell och höghus.

South Beach (söder om 25:e gatan) är som sagt bra
North Beach (mellan 63:e - 78e gatan) är bra
Surfside och Bal Harbor (mellan 91a - 103e gatan) är bra

Jag är en av de som föredrar North Beach för det har helt enkelt allt och det tar bara typ 10 minuter ner till South Beach.
Här kan man läsa lite om North Beach: https://www.washingtonpost.com/lifestyle/travel/planning-a-trip-to-miami-beach-go-north-for-a-different-vibe/2015/03/05/d671e742-bc54-11e4-8668-4e7ba8439ca6_story.html

Och här är lite om vad folk som varit på North Beach tycker (många som bor i Miami området sätter inte sin fot nere på South Beach, för det är dyrt och för turistigt, de föredrar North Beach, vilket ni kan läsa om här: http://www.yelp.com/biz/north-beach-miami-beach

Men var ni än väljer att bo, så kommer ni ha en underbar tid!!