Florida 2 personer- fickpengar?

Av Line85
10 sep. 2012 17:02
Visningar: 1502
Hej!

Jag och min man åker snart 3 veckor till Florida för första gången, kostnaden för boende och hyrbil är klar med nu undrar jag cirka hur mycket fickpengar vi ska räkna med. Vi kommer besöka 2-3 parker sen åka runt och se oss omkring/ ligga på beachen. Tipsa gärna! =)
10 sep. 2012 23:55
Det är omöjligt att svara på vad det kostar för någon annan, alla har olika krav och lägger olika mycket pengar på saker. Det går att hitta priserna på allt online och sen är det bara att lägga ihop ;-) Några saker vi köpt, gjort och vad de kostade kan Du se här http://www.floridasidan.se/FlPriser.php om det är till någon hjälp, annars titta på restaurangers, affärers, mm. hemsidor.
11 sep. 2012 11:40
Hej line85!

VIlken fantastisk resa ni har framför er! Precis som Floridasidan skriver så är det svårt för andra att uppskatta er pengåtgång.

Men ni kan ju börja med att fundera på hur många gånger om dagen ni tror er behöva äta.
Ingår frukost i boendet eller äter ni ute? Har ni möjlighet att tillaga egen mat eller kommer ni alltid att äta ute? Är det OK att äta snabbmat ibland t ex?

Alla dagens mål kan ni få från $4 till $10 (normalt och per person och per mål).
Till den siffran skulle jag vilja säga att dryck alltid tillkommer på allt mellan $2 och $5 beroende på vad och hur mycket (per person). Uppåt finns så klart ingen gräns på någon av siffrorna - vill man t ex dela på en flaska vin så blir det ju mer än $5 per person och vill man ha förrätt och/eller efterrätt blir det ju också andra siffror.

Detta är en snålt tilltagen uppskattning bara för att visa på minimisiffror. Jag brukar hamna mycket högre eftersom jag uppskattar god mat och gärna vill unna mig det när jag är på semester. Men vissa dagar delar vi på en mega pack från Taco Bell för $10 till middag, andra dagar äter vi middag för $80 per person.

Och nu har jag bara tagit matkostnader som exempel.

Bensin är mycket billigare än i Sverige så det kommer i princip inte innebära några större summor för ert konto. Håller ni er ifrån betalvägarna så slipper ni även där extra utgifter.

Parkbiljetterna kan ni köpa online innan ni åker och hämta ut dem på plats - ytterligare ett sätt att hålla nere den faktiska reskassan väl där. I parkerna är det dyrare att äta än utanför, men fortfarande inte skrämmande dyrt om ni kan tänka er snabbmat och smörgåsar. Vill ni äta på restaurant får ni kanske räkna med $30 per skalle (det finns ett stort utbud av restauranger i olika prisklasser beroende på park).

Tänk på att moms tillkommer på alla prislappar och menyer (om inte annat framgår, t ex brukar/kan alkoholhaltiga drycker stå med slutpriset - vet inte om det alltid är så men det ser ni) och att ni förväntas lägga dricks i klassen 15-20% vilket ni inte alls måste (men ibland står det uttryckligen på kvittot). Är ni nöjda med servicen skall ni så klart inte snåla (det är deras levebröd) men är det bara vad man kan förvänta sig så lägger ni efter eget samvete. Det är på dricks som pengarna flyger iväg har jag märkt.
Av Annl
15 sep. 2012 08:51
Som Nisse skriver så kan man äta väldigt billigt i USA och viktigt att veta är att portionerna många gånger är väldigt stora och att man kan dela och därmed komma billigare undan.

Den boxen med tacos som Nisse skriver om från Taco Bell innehöll 12 tacos om jag inte minns fel och det räckte för en lunch för oss - två ungdomar och två vuxna. Och jättegoda är de också.

Ni kommer att få en kanonresa - Florida är så kul.