Florida 2 v över jul - hjälp med rutt, hoppa över Orlando, lght i Miami, tips julafton.

Av Frusang
22 aug. 2019 20:29
Visningar: 178
Hej!
Första långväga familjeresan för 2 vuxna + 3 barn, 2 veckor. Har bara köpt flygbiljetter än. Anländer i Tampa kl. 16:00 den 15 dec. Jag håller på att lusläsa forumet. Förstår att vi nybörjare är tröttsamma med liknande frågor, men detta är så svårt… Vi inte några vänner att tillfråga. Vi vill jättegärna ha era reflektioner. Tänker vi fel?

Det blev lite spontant att vi drar till Florida över jul istället för medelhavet i höst. Ingen ofantlig summa att spendera utan det får gå åt rimligt mycket pengar. Saker bestäms utifrån om vi tycker det är värt det. Barnen är 5, 11 och 14 år. Mest intresserade av manga, teckna, dataspel här hemma så inga superintressen att beakta under resan. Och bada pooler. Krokodiler ska ses men annars inget bestämt. 5-åringen tycker det kan vara lika kul med en klätterställning som en flume ride.

På grund av barnen och för att kostnaden inte ska skena totalt så har jag förstått, att det är bäst att planera och boka boende i förväg. Samt att inte bo på fler ställen än nödvändigt utan hellre få ställen och åka på utflykt därifrån. Restaurangbesök och planering av mat tänker jag att vi kan spara in en del pengar på så tänker först och främst privata boende. För oss är det helt meningslöst att äta på restaurang, kostar ca 600-800 kr/gång. Det räcker med ett fåtal sådana gånger.

Ett tag tänkte jag att vi kör direkt till Orlando när vi landar, men frågan är nu om vi ens ska dit. Jag har läst på så gott jag kunnat om nöjesparkerna i Orlando och förstår att det är fullständigt svindyrt. Vi hade säkert tyckt om Discovery Cove (då det inte är så mycket folk och köer) även om simma med delfiner inte passar vår familj. Visst åker barnen gärna saker men de skyr Liseberg och vill inte dit p.g.a. alla köer. Åka till Gröna Lund var bara bortkastade pengar när vi gjorde det, så tyckte även de. Vi ska ju till Florida över jul och vi antar att det är tokig högsäsong då.

Jag har försökt läsa in mig på Discovery Cove och deras paket. Bo på anknytet hotell kostar drygt 18.000 kr för oss 5 nätter inkl. Discovery Cove (utan delfiner). Jag har jättesvårt att förstå deras system med biljetter, tror det ingår Sea World + en till park i det priset. Discovery Cove blir 160 usd (utan delfiner) drygt 8000 kr för en dag för oss fem personer. Då spelar det inte riktigt någon roll hur fantastiskt det är, för det låter verkligen fantastiskt. Disney World/Universal och de parkerna förstår jag blir runt 18.000 kr för två dagar så det överväger jag inte ens.

Så är det någon idé att åka till Orlando alls om man inte ska göra dessa dyra nöjes-/djurparker? På frågan om det är idé att besöka Göteborg utan att besöka Liseberg – Ja absolut! Men hur är det i Orlando? (Vår son har opererat båda fötterna nyligen och har svårt att gå så det är också en orsak att hoppa över nöjesparkerna, i så fall får vi nog låna rullstol kom jag på nu.)

Målet med resan är att fly vintersverige, vistas på en varm plats och uppleva USA generellt. Bada och slappa delvis men inte hela tiden. Vi tänker att vanliga saker är också en upplevelse vi vill ge barnen; hur det ser ut i mataffärerna, äta på ett vanligt hamburgerhak, menyerna, städer, landsbygd, se klassiska två-våningsmotell längs vägen, snorkla, bada, prata/lyssna på engelska etc.

Försöker komma fram till rätt rutt så jag kan boka boende. Airbnb/Agoda kollar vi för privata boende. Men vill också ha tips på exakt vilken lght på agoda/airbnb etc som har varit bra och prisvärt i Miami-trakten med pool. Himla krångligt att söka då det tillkommer olika avgifter så slutpriset varierar stort utan att man får någon överblick över det (om det inte finns något magiskt sätt ni kan??)

Jag har satt ihop en rutt men är absolut lyhört för bättre alternativ. Florida är stort i sammanhanget och vet inte vilka orter som är bäst att övernatta. Är Fort Myers bra eller finns bättre längs rutten? Miami south beach eller Florida City?? 5-7 dagar

Tips för julafton i Miami-trakten? Discovery Cove hade ju varit kul att göra på julafton men men…. Vi tänker inte att vi måste göra allt för det är enda chansen, om vi inte stressar ihjäl oss eller gör av med galet mycket pengar så är möjligheterna stora att det blir fler resor.

Tampa/1n
Fort Myers/2n
Marathon/3n
Miami south beach/7n
Upp till Tampa igen på 3n

Tack på förhand!
Av Birgere
22 aug. 2019 21:55
strunta i 1a Tampanatten o kör ner direkt till FMB
Hur är tanken med Marathon, antar att en dag kommer ni köra den dryga timmen ut till KW men är det något speciellt dag2? Finns ju möjlighet kanske till havsfiske om det lockar.
SB 7 nätter runt jul låter ganska dyrt o länge för en barnfamilj. Kolla även tex Hollywood Beach o Ft Lauderdale om det är havet som lockar.
Hur är tankarna med Tampa 3n på slutet? Just Tampa har förvisso aktiviteter men det känns som ni lägger för lång tid där.

Btw, Discovery Cove ligger i Orlando o inte Miami. Vet inte vad biljetterna kan tänkas kosta men som du skriver brukar dom ha kombiantionsbiljetter där Seaworld o Busch gardens ingår o säker även deras vattenparker. Brukar även finnas biljetter på tex undercover tourist som gäller både Seaworldgruppen och Universal.

Nu är ni ganska sent ute med att boka och kolla noga vad det finns för hotell kvar i South Beach och Marathon innan du bestämmer dig, men du har rätt i att det är vettigt att boka allt innan så ni slipper fira julafton på en sunkig MacDonalds.
Av Frusang
22 aug. 2019 22:55
Tack för tänket! Har du någon närmare tips på hotell eller plats vid Fort Myers? Vilken väg över till Miami föredras, ser det går två stora över nationalparken.

Planen för Marathon—KW är bad, sol, natur, snorkla. Något visdomsord? Kanske en båttur. Tänker området är bäst att göra innan stora julhelgen.

Bättre sprida östkusten till två ställen kanske? 4n + 5n och sen över direkt till hemflyget i Tampa.
Jag hade ingen plan efter SB. Bara att det var 3n över till flygavgång i Tampa.
23 aug. 2019 11:07
Turtle Hospital har ni i Marathon som blir perfekt för ungarna. Jag badar ju inte men gjorde det faktiskt där så finns helt OK beach där med lite lekgrejer. Bästa stället för alligatorer och allmänt djurliv är Anhiga trail strax innanför entrén till Everglades NP i Florida City. Någon km utanför har ni Alligatorfarm med Airboat så säkert 3h där också så totalt en heldag. Missa inte fruktståndet vid korsningen dit.
Nöjesparker är svindyra men Bush Gardens är väldigt prisvärt i kombination med Sea World.
Annars går någon karibien kryssning från Tampa som brukar vara prisvärt.
Av Daytona
23 aug. 2019 11:26 (redigerad)
Bodde i just Marathon julen -17, Vi bodde på Captain Pips , de har jättemysiga små stugor med kök men även lgh. Det var ett mysigt ställe, inget flashigt alls men lite annorlunda då det är mer som en fiskecamp. Vi tog även en snorkeltur via dem, och den var jättebra ( tyckte vi som förstagångssnorklare)

För övriga boenden, kolla även på homeaway.com och vacationrentals.com

En mindre, billigare men rolig park är Gatorland i Orlando.
23 aug. 2019 14:42
Vad har ni för budget för 2v??
Vi åker 2 v , 4 pers kring höstlovet o tänker då ca 80 000 för flyg, boende, hyrbil, mat o nöje. Är det realistiskt?
Rutt:
1natt fort Lauerdale efter landning
3 nätter marathon
5 nätter fort myer(everglade på vägen dit) Finns någon vattenpark i närheten??
1natt spring hill-paddling
1 natt Kennedy space center
2 nätter miami
Kanske lite stressigt schema?
23 aug. 2019 16:59
Orlando är ett enda stort turistspektakel med hundratals aktiviteter främst inriktade på familjer som er. Hotellkomplex med lägenheter som sväljer 6-8 pers finns i överflöd med uppvärmda, tilltagna resortpooler. Att åka till Florida som familj utan att besöka någon park går ju inte. Kolla på nätet efter kombobiljetterna som Birgere nämner (Sea World/Busch Gardens) USA under jul/nyår är dyrt och allra mest så i South Beach och Key West. Med tanke på detta är det klokt att välja bort någon övernattning till förmån för Orlando.

FtMyers är så nära Mallorca du kan komma i USA och badvattnet under denna tid håller oftast kring 18-20 grader. Se till att välja hotell med uppvärmd pool. Utflykter till Sanibel, Captiva, Naples, Barefoot och outlet i Estero. Ta Tamiami trail (US41) över och stanna på ett utav alla operatörer i swampen.

Normalt ligger luften kring 22, men de senaste åren har det mestadels nått 25 och över, även om köldknäppar neråt 10 grader förekommer. Oavsett vilket resmål ni väljer är Florida en härlig upplevelse.

Tampa kan ni stryka om ni inte ska ut till stränderna, gå på NHL hockey, Busch Gardens eller bryggeri...
Av Frusang
23 aug. 2019 17:46
Vad har ni för budget för 2v??
Vi åker 2 v , 4 pers kring höstlovet o tänker då ca 80 000 för flyg, boende, hyrbil, mat o nöje. Är det realistiskt?
Rutt:
1natt fort Lauerdale efter landning
3 nätter marathon
5 nätter fort myer(everglade på vägen dit) Finns någon vattenpark i närheten??
1natt spring hill-paddling
1 natt Kennedy space center
2 nätter miami
Kanske lite stressigt schema?
————
Vilka budgetposter har ni, alltså hur mycket till vad beräknar ni?

Jag har inte riktigt räknat på det för vår del.
Flygbiljetter 14.000 kr
Hyrbil 2 veckor ca 6000 kr
Hemma lägger vi 4000 kr/mat för 2v....kanske 10.000 kr..mycket matsäck, fika i bilen.
23 aug. 2019 19:44
Flyg 26 000
Bil 10 000
Boende 20 000
Mat 10 000
Nöje 10 000
(Billigt flyg ni hittat! 16 000 för 5 pers över jul??)
Av Lossef
24 aug. 2019 14:55
Vi åkte nästan 3 veckor över jul & nyår för snart 3 år sedan.
Till jul är det dax igen.
Vi körde då på inträde till Discovery cove och delfiner efter mycket efterforskande. Vid första anblicken kändes det dyrt men eftersom maten ingick (och det är ofta det som drar iväg i andra parker) samt inträde till sea world och en badland kändes det inte så farligt. Vi var så nöjd med den parken.
Det jag kände att vi inte hade räknat med då var att det drog iväg med fickpengarna så maten skulle jag räkna med lite mer i er kalkyl. Vi bodde 10 nätter i hus och lagade mycket mat själv då men även att handla på publix drar iväg.
Hoppas ni får en härlig resa
Av Frusang
25 aug. 2019 19:29
Hur ska vi veta om poolerna är (lagom) uppvärmda? Flera skriver om det.

Vi velar med Orlando. Det är ju billigt att bo där, vilket kompenserar lite av dyra parker. Det är väl hotellen som är knutna till parkerna så man får snabbköbiljetter som gäller??

Hur är badvattnet i Orlando över Jul? Är hotell och parker uppvärmda?

Det finns väldigt många hus på Airbnb vid Fort Myers, de ligger vid ett kanalsystem ser det ut på kartan, så alla hus ligger vid vattnet. Och alla har egen pool. Tankar från er om området? Kallt med privatpooler kanske..? I Coral Beach har vi hittat ett hotell på stranden. Bra ställe i den regionen?

Tack för alla tipsen, vi överväger alla!
Jag tycker det är otroligt svårt att välja vilket hus hos en privatperson man ska välja eller hotell. Antagligen så finns det väldigt många av de som man egentligen skulle tycka var bra. Men i vart fall jag styrs mycket av bilderna, och omdömena från gästerna naturligtvis. Men bilderna är superviktiga. Vart vi än reser så blir jag så förvånad över hur dåliga bilder de flesta hotell har.
Av Frusang
25 aug. 2019 19:33
Citerat från Lossef:
Vi åkte nästan 3 veckor över jul & nyår för snart 3 år sedan.
Till jul är det dax igen.
Vi körde då på inträde till Discovery cove och delfiner efter mycket efterforskande. Vid första anblicken kändes det dyrt men eftersom maten ingick (och det är ofta det som drar iväg i andra parker) samt inträde till sea world och en badland kändes det inte så farligt. Vi var så nöjd med den parken.
Det jag kände att vi inte hade räknat med då var att det drog iväg med fickpengarna så maten skulle jag räkna med lite mer i er kalkyl. Vi bodde 10 nätter i hus och lagade mycket mat själv då men även att handla på publix drar iväg.
Hoppas ni får en härlig resa
Tack för svaret! Vad gillade ni sea world och badlandet? Det är jul även för oss så undrar hur det var med mängden folk för er där?
Av Birgere
25 aug. 2019 22:56
Citerat från Frusang:
Hur ska vi veta om poolerna är (lagom) uppvärmda? Flera skriver om det.
Läs recensioner eller kontakta dom via mail och fråga vilken temperatur poolen håller och se till att printa ut svaret.
Vi velar med Orlando. Det är ju billigt att bo där, vilket kompenserar lite av dyra parker. Det är väl hotellen som är knutna till parkerna så man får snabbköbiljetter som gäller??
Några av dom dyrare Universalhotellen ingår expresspass, kan vara lönsamt i ett 4-bäddsrum med en övernattning och 2 heldagar i parkerna.
Hur är badvattnet i Orlando över Jul? Är hotell och parker uppvärmda?
Vattenparkerna är uppvärmda, dom som håller öppet alltså. Polerna varierar enormt, en gång hyrde vi hus och poolen skulle vara uppvärmd (extra $20 eller $25/dygn), visst 24-25C..., kontaktade ägarna och dom menade att det var helt normalt och ville ha ytterligare $25/dag för att skruva upp temperaturen till 28C. Vägrade att betala så det blev några snabba dopp och en elak recension. Universals och Disneys pooler var helt OK, en gång på Rosen xxx kommer inte ihåg namnet exakt) så var vattnet iskallt när vi var där i April, ingen på hotellet badade och det är ett 4-star hotel. Dit vi brukar åka nuförtiden, Bahama Bay, har varma o sköna pooler och vi med ett stort gäng hyrde en 9 rumsvilla i Champions gate en gång med underbar pool.
Det finns väldigt många hus på Airbnb vid Fort Myers, de ligger vid ett kanalsystem ser det ut på kartan, så alla hus ligger vid vattnet. Och alla har egen pool. Tankar från er om området? Kallt med privatpooler kanske..? I Coral Beach har vi hittat ett hotell på stranden. Bra ställe i den regionen?
Skulle tro att det är Cape Coral du har sett, massor med privata villor men ingen vettig strand som ligger närmare än 45min körning, bra om man bara ska hänga vid poolen men inget vidare för utflykter. Villapolerna bör man få skriftligt på vilken temp dom ska hålla.
Tack för alla tipsen, vi överväger alla!
Jag tycker det är otroligt svårt att välja vilket hus hos en privatperson man ska välja eller hotell. Antagligen så finns det väldigt många av de som man egentligen skulle tycka var bra. Men i vart fall jag styrs mycket av bilderna, och omdömena från gästerna naturligtvis. Men bilderna är superviktiga. Vart vi än reser så blir jag så förvånad över hur dåliga bilder de flesta hotell har.
Vi hyr privat så fort möjligheten finns och att vi stannar några nätter helst minst en vecka. Bilder o recensioner är jätteviktiga men det viktigaste för oss är känslan när man kontaktar ägaren och även viktigt att recensioner även inkluderar ägaren. Saknas detta konsekvent så blir jag misstänksam.
Av Lossef
26 aug. 2019 21:58
Citerat från Frusang:
Citerat från Lossef:
Vi åkte nästan 3 veckor över jul & nyår för snart 3 år sedan.
Till jul är det dax igen.
Vi körde då på inträde till Discovery cove och delfiner efter mycket efterforskande. Vid första anblicken kändes det dyrt men eftersom maten ingick (och det är ofta det som drar iväg i andra parker) samt inträde till sea world och en badland kändes det inte så farligt. Vi var så nöjd med den parken.
Det jag kände att vi inte hade räknat med då var att det drog iväg med fickpengarna så maten skulle jag räkna med lite mer i er kalkyl. Vi bodde 10 nätter i hus och lagade mycket mat själv då men även att handla på publix drar iväg.
Hoppas ni får en härlig resa
Tack för svaret! Vad gillade ni sea world och badlandet? Det är jul även för oss så undrar hur det var med mängden folk för er där?
Sea world var en park helt i vår smak. Inte alls mycket folk trots julhelgen.
Lagomt många bergodalbanor och känslan av att djuren togs bra omhand. Vi besökte även magic kingdom som var helt fruktansvärd ur den synvinkeln med folk och enorma köer (120 min till attraktionerna) - inte kul,
Det som var så bra var att vi kunde gå in flera dagar på sea world (ingick i Discovery cove biljetten). Vi bodde på ett Hilton Hotell 500 m ifrån entrén till sea world så vi gick dit även en kväll bara för att få uppleva jul belysningen och stämningen därinne. Badlandet var också helt ok.

Vi hyrde sedan ett hus i 10 dagar cape coral. Det ligger precis norr om fort Meyers och är uppbyggt på kanaler. Det var prisvärda hus med bra värme i poolen. Blev mest ett ställe att utgå ifrån då man fick ta bilen till stränderna (fort Meyers beach, Sanibel & captiva besökte vi).
Av Frusang
27 aug. 2019 14:32
Ser att det på flera ställen rekommenderas kort tripp till Key West. Hittat boende för 2400 kr natten för 5 pers. fint vid strand. Jag tänker att det kanske pga bra klimat/vattentemp är bra att lägga 4 n där.

Jag blir galen på att komma fram till rutt! KW och Orlando är svindyrt över jul, från 21/12.

Landar 15/12 kl 16 på Tampa
Rutt 1:
Orlando 5 n 15-20/12,
Fort Myers-trakten 3n, 20-23/4,
Miami Beach-trakten 7n (South, Hollywood eller Fort L) 23-30/12.

Rutt 2:
Fort Myers-trakten 2n 15-17/12
Key West 3n 17-20/12
Miami Beach-trakten 7n (South, Hollywood eller Fort L) 20-27/12
?? 27-30/12

Kloka råd??
Av Birgere
27 aug. 2019 18:13
Citerat från Frusang:
Ser att det på flera ställen rekommenderas kort tripp till Key West. Hittat boende för 2400 kr natten för 5 pers. fint vid strand. Jag tänker att det kanske pga bra klimat/vattentemp är bra att lägga 4 n där.

Jag blir galen på att komma fram till rutt! KW och Orlando är svindyrt över jul, från 21/12.

Landar 15/12 kl 16 på Tampa
Rutt 1:
Orlando 5 n 15-20/12,
Fort Myers-trakten 3n, 20-23/4,
Miami Beach-trakten 7n (South, Hollywood eller Fort L) 23-30/12.

Rutt 2:
Fort Myers-trakten 2n 15-17/12
Key West 3n 17-20/12
Miami Beach-trakten 7n (South, Hollywood eller Fort L) 20-27/12
?? 27-30/12

Kloka råd??
Jag vill nog påstå att bästa havsbadet vid den tiden på året hittar ni runt Miami Beach och några mil norrut (dom dagar det inte blåser = sandblästring och är höga vågor), tror inte vattnet är varmare ute på the Keys men definitivt varmare än FtM.
Tycker du ska släppa Ft Myres helt och ta det vid nästa resa istället och då inte på vintern. Ta istället möjligheten att vid vettigt väder/vattentemp att ta en trip från Orlando till Clearwater Beach en dag så får ni känna på den kusten.
Mitt förslag skulle vara en mix av dina rutter, börja med en vecka i Orlando, sedan en lång sträckkörning ner till the Keys och stanna där 2-3 nätter o avsluta runt Miami trakten och sedan kör ni därifrån till Tampa dagen då ni flyger hem.
Av Frusang
3 sep. 2019 14:46 (redigerad)
Citerat från Birgere:
Mitt förslag skulle vara en mix av dina rutter, börja med en vecka i Orlando, sedan en lång sträckkörning ner till the Keys och stanna där 2-3 nätter o avsluta runt Miami trakten och sedan kör ni därifrån till Tampa dagen då ni flyger hem.
Tackar för kloka råd.
Nu har vi tänkt om helt efter att ha läst i detta forum om parker och Orlando (Orlando menar jag ”rimligt parkavstånd” inte staden Orlando). Det blir biljett 3 parker/3 dagar (inte park to park då det kostar 3250 kr extra för oss 5).

Anländer kl 16 den 15/12.
2 n 15-17/12 på billigt hotell i Orlando, 700 kr/n. Se oss omkring allmänt.

1 n 17-18/12 hotell med Free Universal Express Unlimited 4000 kr/n. Full sysselsättning de två dagarna.

4 n 18-22 bo någonstans trevligt i Orlando, 1000-1500 kr/natt. En dag på Vulcano Bay, shopping, titta oss omkring, kolla in området med Disney.

MEN vad gör vi sedan?? Hade gärna åkt till KW men kostar över jul 3500-4000 kr/n.
Vi får nog skippa att bo på KW.

Hittat några billigare hotell, 1300 kr/n som ser fräscha ut vid Florida City, så kanske borde tagit in där 22-25/12. Besök på Key Island och Everglade.
https://www.trivago.se/go/ad7cwv3
Samtidigt vill vi ändå göra något speciellt med barnen på julafton. Julafton kommer och stör lite i vår planering :) Bo på motell längs vägen känns sådär kul 24/12. Eller så är kanske snorkling på dagstur söderöver är perfekt att göra på julafton :-).

Vi besöker gärna Miami south Beach men där är också svindyrt att bo på juldagarna. Jag funderar på var det är bäst att spara in pengar. Blir det okej att bo på fastlandet istället? Hollywood Beach eller fort Lauderdale Beach, spelar det roll? Finns det något att se på östkusten.? Det är en lång sandstrand mer eller mindre förstår jag. Någon stad som är mysig?

Är det bättre med en natt mindre i Florida City. 2 n 22-25/12

5n 25-30/12 Är nu tomma och här vill jag ha hjälp!
Flyg hem kl 19 från Tampa den 30/12.
Av Birgere
3 sep. 2019 15:29
Då ska jag snurra till det igen för dig😂
Hur ett hus/lägenhet i närheten av Naples en vecka (många har 1v som minimum tid) och därifrån tar ni Everglades plus några besök på dom härliga öarna som finns inte allt för långt bort. Ni kan lätt göra en dagsutflykt till South Beach men att ni spar Miami o KW till nästa resa då barnen blivit äldre. Hyr ni bostaden tex 23-30/12 får ni ju faktiskt en riktigt mysig jul.
Visst finns det risk att havet kan vara för kyligt att bada i men ni kan doppa er och se till att ha pool men har ni tur så kan det vara 22-23C i havet så långt söderut.
Annars när det gäller "mysig" ort på östkusten så har vi stannat i Lauderdale by the Sea käkat lunch o gått omkring lite, fick tips här på forumet.
Av Lossef
11 sep. 2019 17:56
Vi åker nästan samma datum som er men landar i miami (13/12-30/13).
Förra resan avverkade vi Orlando och hyrde hus på västra sidan men kände att vattnet var lite kallt.
Nu har vi bokat 2 första nätterna på miami South beach för att sedan bege oss på en veckas kryssning. Vi kommer tillbaka 22/12 och kommer sedan hyra ett hus i Hollywood Beach resterande av tiden. Jag hoppas på att vattnet är (som många säger) lite varmare där. Jag tycker också att läget känns bra med tanke på dagsutflykter till lite allt möjligt.
Att hyra hus har vi verkligen fastnat för - laga egen mat, lite mer utrymme än hotell ( vi har med oss en 11 & en 14 åring ). Alla glada och nöjda 😊
Av Frusang
13 sep. 2019 16:14
Citerat från Lossef:
Vi åker nästan samma datum som er men landar i miami (13/12-30/13).
Kul att höra ert upplägg!

Nu har vi kommit till några resultat i vart fall.

2 n 15-17/12
Orlando - Hyfsat hotell 2300 kr för två nätter. (En hotels gratisnatt) 1 sovrum.

1 n 17-18/12
Universal Studio-hotell med express-pass. 3 parker, 3 dagar + 1 natt, 16.000 kr.

4 n 18-22/12
Orlando. Airbnb 4.400 kr.

6 n 22-28/12
Miami, inåt landet. Ingår frukost, parkering. 1 sovrum. 9700 kr. Avbokningsbart! Staybridge Suites Miami Doral Area.

2 n 28-30/12
Siesta Bay, 3700 kr, var tvungen att boka med Ticket pga presentkort. Ticket är ruskigt mycket dyrare och kass hemsida. Äntligen blir vi av med dem.

Skulle gärna kunna tänkt oss en kryssning på 3 dagar men fick offert på billigaste, 23.000 kr... :(
Av Lindama
15 sep. 2019 18:58
Vi åker 12/12-27/12 och landar i Miami. Efter mycket tänkande fram och tillbaka valde vi att ta 5 nätter på South Beach (utan hyrbil). Bilen hämtar vi ut kvällen innan vi checkar ut. Sedan beger vi oss ner till Marathon, hittat hotell för 1500:- natten som ser okej ut. Kommer spendera 2 nätter där varav 1 dag går åt till Key west (dagstur). Sedan kommer vi ta vägen genom Everglades och stanna till för att åka Airboats. Natten kommer spenderas antingen i Naples eller Fort Meyers. Den natten bokar vi spontant samma dag. Sedan har vi 6 nätter på Marriott Sand Key Clearwater.
Vi kommer alltså fira julen där. Andra aktiviteter vi bokat in är NHL match i Tampa.

Sista natten kommer vi boka i närheten av Miami flygplats, vårt flyg går 20.00 på kvällen så tänkte utnyttja sista dagen lite också. Aktiviteter där blir enbart shopping och sol/bad vid poolen.

Vi är ett par i 30 års åldern utan barn :)
Av Frusang
15 sep. 2019 21:16
Tack Lindama! Kul att höra ert upplägg.
Florida - Miami, Siesta Key, Orlando
USA Segegu, 13 okt. 2012
Updaterad av Floridasidan för 6 år sedan
8
Jag och min 9-årige son åker till Florida över jul/nyår. Vi anländer Miami 14/12 på em, bor i Miami Beach en natt sen åker vi på kryssning 1 vecka med Norwegian Epic, åter 22/12 med en natt i Miami. Därefter tar vi hyrbil och kör upp till Siesta Key för att fira jul några dagar. Den 27/12 går ...
Jul i Orlando, Nyår i Miami
USA Lindasofie, 25 nov. 2017
Updaterad av Lett_o_resglad för 1 år sedan
13
Hej! Vi är en familj med 2 barn. En 12 åring och en 8 åring. Vi ska börja med Orlando 19-27dec. Och sen kör vi till Miami 27dec-4jan. I Orlando blir det Universal och kanske Seaworld. Disneyland tänkte vi hoppa över då vi varit på det i Paris. Vad finns det mer man inte får missa? Någon som har ...
Florida tripp orlando - Miami mm.
USA Frazze21, 22 maj 2014
Updaterad av Evaber för 5 år sedan
29
Hej. Vi är ett gäng i 25 år ålders som tänkt hyra ett hus i orlando.( November) Vi ska vara borta i ca 2 veckor (typ 11 nätter) Vi vill ju se så mkt som möjligt av florida och funderar på hur vi ska lägga upp vår resa. tiden är ju ett problem! Då vi hyr ganska billigt i Orlando kommer vi ...
När bokar man de billigaste flygbiljetterna till Florida? Miami, Orlando eller Fort Lauderdale?
USA Jela01, 23 jan. 2018
Updaterad av Andreassofus för 1 år sedan
10
Vi är i planeringsstadiet för att boka in en Floridaresa påsken 2019 och är tacksamma för tips på hur man får tag i de bästa och billigaste flygbiljetterna från Stockholm. Toppen att även få andra tips om boende för familjer m.m. Vi är 2 vuxna och 2 tonåringar. ... Andreassofus: finnair brukar ha ...
Bila i Florida , Orlando , Fort Myers , Miami , Bahamas
USA Toveandersson, 17 jan. 2016
Updaterad av Jeannypo för 3 år sedan
21
Hej! Vi är ett par som ska åka till USA för första gången och behöver lite tips om allt möjligt :) Vi tänkte flyga till New York JFK och vara i NY i 5 nätter för att sedan lägga resten av semestern i Floridaområdet. Då tänkte vi flyga till Orlando och bo 3 nätter där och sedan bila runt lite. Vi ...
Florida; KW, Orlando, Miami, Sarasota
USA Ninisen, 21 feb. 2016
Updaterad av Sayang för 3 år sedan
2
Jag har läst en del trådar här angående Florida men har fortfarande några frågor som jag hoppas få hjälp med. Vi spenderar 2 dagar i Miami, vad gör vi där förutom Everglades? Vidare till KW ett par dagar och en vecka i Sarasota. Ungarna är nyfikna på sjökor som vi hört att man kan bada med. Någon ...

Om Florida USA, Nordamerika

Här i Florida kan du slappa på en sandstrand, shoppa, se alligatorer eller skaka hand med Långben. Det är inte så konstigt att det här är ett av världens mest populära resmål.

I södra Florida ligger nationalparken Everglades, badorten Key West och storstaden Miami. På Floridas västkust finns flera badorter med populära sandstränder, bland annat Clearwater Beach, Siesta Key och Naples Beach. Men det område som lockar allra flest besökare ligger flera mil från närmaste sandstrand. I Orlando finns så många nöjesparker att det skulle ta dig flera månader att testa alla berg- och dalbanor och karuseller. Här finns djurparkerna SeaWorld och Gatorland samt Floridas eget Legoland. De båda nöjesjättarna Disney och Universal har byggt flera nöjesparker och vattenparker.

Ett av världens märkligaste slott ligger mitt ute i träsken i Florida. Skulptören Howard Solomon har skapat kopian av ett medeltida slott med hjälp av mängder av aluminiumskrot och gamla bildelar. ”Solomon’s castle” ligger nära staden Ona och har även en restaurang för dig som vill ha något att äta efter bilturen genom ödemarken.