ESTA - in och ut i USA

Av Landl
20 feb. 2015 02:18
Visningar: 346
Hej!

När jag och en vän åker till Karibien i maj kommer vi att åka via USA två gånger. På vägen dit och på vägen hem mellanlandar vi i New York.

Men.

I slutet av vår resa, innan vi flyger hem, kommer vi tillbringa några dagar i Miami, FL. En av frågorna i ESTA-ansökningen är om man ska resa vidare till något annat land eller inte. Vad ska jag bocka i? Jag ska ju både resa "vidare" till Mexiko och Sverige, men ska också vara i USA ett gäng dagar. Man vill inte kryssa i "fel" och bli nekad i New York när man väl landar...

Tacksam för snabbt svar!
Av Peter_o
20 feb. 2015 09:41
Den nya versionen av ESTA-ansökan verkar knepig.

Anger du på genomresa så räcker det med det, men klickar du på nej ska du uppge kontaktinformation (hotell).

Kan man över huvud taget ändra dessa uppgifter utan att betala på nytt?

Någon annan som begriper sig på detta?

/PeterO
Av Landl
20 feb. 2015 13:04
Ska man först ta nej och sen "ändra" några dagar innan man kommer till Miami? Sen då, när jag bara ska mellanlanda på vägen hem? Ska jag ändra en andra gång?
Av Birgere
20 feb. 2015 13:57
Jag hade valt att enbart uppdatera med ett hotellnamn och strunt i "transit-delen".
Inte för att jag tror det kan bli problem hur du än gör, men att påstå att man bara mellanlandar när man defakto stannar några dagar låter värre än att man påstår att man ska stanna men defakto bara byter plan.
Av Landl
20 feb. 2015 14:49
Det låter rimligt, Birgere.

En sak jag hittade:

"Trips to Canada, Mexico, or nearby Island
If you are admitted to the United States under the VWP, you may take a short trip to Canada, Mexico, or a nearby island and generally be readmitted to the United States under the VWP for the remainder of the original 90 days granted upon your initial arrival in the United States. Therefore, the length of time of your total stay, including the short trip, must be 90 days or less. See the Customs and Border Protection (CBP) website."

Kan det vara något?
Av Birgere
20 feb. 2015 16:00
Om ni är i Karibien kortare tid än 90 dagar behöver du inte bry dig om detta, mao tiden mellan dom två inresorna till USA är mindre än 90 dagar. Syftet med regeln ovan är att man inte kan få en förlängning med 90 nya dagar bara genom att kliva över gränsen till Kanada.
Av Landl
20 feb. 2015 16:02
Jaha okej, vad bra! Jag tänkte att det var lika bra att fråga, då amerikaner är så hårda med allt gällande inträde i landet. Inte så konstigt kanske.

Så; för att knyta ihop säcken: jag ska ta att vi INTE bara mellanlandar, utan att vi bor i Miami? Det gör inget att vi äntrar landet ca 3 veckor innan vi bor på hotell i landet?