ESTA - ej godkänt för att jag svara fel på en fråga

21 okt. 2023 14:53
Visningar: 338
Hej,

Jag och min familj åker till USA om 10 dagar. I dag fyllde vi ESTA ansökan, dotter och make blev godkända direkt. Jag däremot fick avslag och det visar sig att jag av misstag svarat ja på frågan Have you ever stayed in the United States longer than the admission period granted to you by the U.S. government? Detta är jul fel och svaret är nej. Misstänker att det är anledningen till avslaget. Jag har försökt att ta reda på vad jag gör nu men inte helt lätt att förstå. Så jag behöver er hjälp här!

Jag har mejalt CBP och meddelat dem mitt misstag och att jag önskar att få korrigera uppgiften.

Kommer det att gå att justera så att jag blir godkänd?
Kan de anullera min ansökan och så gör jag om den?
Ska jag kontakta USA´s ambassad här i Sverige för säkerhetsskull och undersöka om jag kan få ett Visum? Om jag nu hinner det.......
10 dagar till avresa....... Hinner jag få ordning på detta?????

Någon som kan dela med sig av sin erfarenhet som varit med om något liknande? Tänker att jag kan inte vara den första som gör fel......

Tack för att ni delar er erfarenhet!
21 okt. 2023 23:28 (redigerad)
Vilken jobbig situation du satt dig i!
Att skaffa visum på 10 dagar är omöjligt, det brukar vara några månaders väntan för intervju.
Att de ger dig möjlighet att ändra svar på ESTA-ansökan i efterhand är jag tveksam till. De är ju inte kända för att vara tillmötesgående. Men det är ju absolut värt ett försök, du har ju inte mycket att välja på.

Hoppas det löser sig!
22 okt. 2023 04:48
Tack snälla för svar! Ja, detta är verkligen en jobbig situation..... 😭

Jag har via hemsidan https://www.cbp.gov/ skickat in en fråga om att korrigera uppgifterna i min ansökan. Ringde även +1 877 227 55 11 och blev kopplad till en handläggare. Han sa att de skulle titta på detta ärende, handläggningstid upp till 10 arbetsdagar. När de är klar kan jag göra en ny ansökan men det är inte säkert att den godkänns. Med andra ord så är det inte säkert att detta hinner bli klart tills vi reser. Ångesten just nu monumental vill jag lova. Vet faktiskt inte om detta kommer att gå vägen.... Om jag har tur så får jag återkoppling kommande vecka och hinner göra en ny ansökan som går igenom innan vi åker. Gode gud, jag ber dig att oddsen i detta är på min sida! 🙏🙏🙏
22 okt. 2023 05:14
Även mejlat dem: (Logga in för att se e-postadress)

Försöker dela med mig så mycket som möjligt så om någon annan hamnar i samma situation så kan de ta del av hur vi gått till väga. Jag hoppas innerligt att jag kommer att skriva att det gick vägen och att i kom i väg som vi skulle!
Av Birgere
25 okt. 2023 00:57
Oj vad jobbigt.
Undrar om det skulle gå om du skaffade ett temporärt pass, bara en gissning från min sida då ESTAt är kopplat till ett specifikt passnummer.
Av Marcoe
26 okt. 2023 15:51
Har du testat att göra om ESTAn nu, men med rätt uppgifter? Om inte, så kan det vara värt ett försök.
Av Noa1
26 okt. 2023 16:48
Hej! En kompis gjorde samma i fjol, hon fyllde i ny ansökan med ny avgift. Tror det kan funka, håller tummarna för dig
Av Noa1
26 okt. 2023 17:08
Sorry, kollat upp nu, kompisen fick söka på ambassaden, tog månader innan allt var klart. Så tipset om nytt pass är nog det bästa.
26 okt. 2023 18:27
Hej,

Tack snälla för era svar och inspel!

Det har löst sig! Detta tack vare att jag tog direkt kontakt med Traveler Communications Center. Både ringde och mejlade dem. De hävde min avslagna ansökan och jag fick göra om ansökan och det gick vägen! Handläggningstiden blev ca 4 dagar. Såååå lättade och extremt tacksam! Ringde amerikanska ambassaden och det var som att springa in i en betongvägg. Vidrigt otrevliga och helt ointresserad av att vägleda en. Visum var helt uteslutet, vilket jag förstår. Men otrevligheten, why?

Men lyckligt slut; Miami here we come! ✈☀🤸‍♀️🌴
27 okt. 2023 07:15
Men så skönt!! Kanon att du hittade nån som kunde och ville göra något. Kunde räkna ut att ambassaden inte skulle bry sig ett dugg.
Av Noa1
30 okt. 2023 13:59
Så glad för din skull!!
30 dec. 2023 02:37
Vad härligt att det löste sig för dig!
Jag har själv gjort ett misstag nu, åker redan 5:e.. hoppade över sociala medier då det ej var obligatoriskt och tänkte att jag kan fylla i senare, men det går inte nu när den är godkänd. Har inget o dölja och ångest nu total. Fyllde ni i denna info? 🤯