Checka in bagage en gång till?

13 sep. 2013 10:23
Visningar: 2080
Flyger från Oslo till London Heathrow om 1 vecka och byter sedan där till Virgin Atlantic och flyger mot Miami. Nu till frågan som jag undrar över..
När jag checkar in bagaget i Oslo, går det sedan hela vägen till Miami? Eller måste jag hämta upp bagaget igen på Heathrow och checka in det igen för Miami flighten?
Av Peter_o
13 sep. 2013 22:54
Lite märkligt att jag som varken åkt till USA med mellanlandning eller överhuvud taget checkat i en resväska på den rutten vet svaret. Men efter flitigt läsande i denna konferens så vet jag att om du köpt biljetterna samtidigt, alltså som en resa så behöver du inte hämta ut väskan vid mellanlandning i Europa. (Annat gäller om du mellanlandar i USA). Men fråga gärna då du lämnar in väskan.

/PeterO
Av Marulk
14 sep. 2013 15:25
Reste från CPH till SFO via LHW i somras - SAS mellan CPH o LHW och därefter med Virgin Atlantic - incheckad hela vägen :)
14 sep. 2013 15:41
Härligt att höra! Då behöver man inte tänka på det :) Låter ju dock rätt logiskt att det är så.
Hur var resan med Virgin? Vi kommer flyga med deras Airbus A330-300.
Av Marulk
14 sep. 2013 17:22
Virgin Atlantic var helt ok. Är ju ett lågprisbolag så man får ju lite vad man betalar för. Maten kanske lämnade lite att önska. Vi var rejält hungriga efter 10h flygningen. Det rättade vi till inför hemresan och laddade därför med rejäl middag innan boarding. Vi flög Boeing 747. Var o en fick "egen" tv - bra utbud med film o även spel för sonen (9år). Allmänt gott betyg för VA.
Vad flyger ni med från Oslo? Vi flög SAS från CPH o hamnade därför i samma terminal (3) som vi sedan flög vidare med vilket var en stor fördel att slippa behöva byta. Heathrow är stort!!
14 sep. 2013 17:39
Jo, så är det ju. Ingår det gratis alkohol etc på VA flygningar över Atlanten?
Vi flyger med SAS och enligt biljetten så kommer vi också hamna i samma terminal som vi flyger vidare ifrån. Terminal 3. Så det är ju klockrent!
Av Marulk
14 sep. 2013 17:42
kaffe/te o vatten ingår övrig dricka betalas. vatten serveras i glas, efter vår 4e uppmaning om mer vatten fick vi äntligen en stor flaska :) alltså ta med eget vatten (vi hade varsin ½l men det räcker inte långt på lång flygningar)
Av Daytona
14 sep. 2013 18:14
Ser att du fått svar ang bagaget ;) Vi flog med Virgin i somras. Manchester- Orlando och sedan Miami - London. Vi tyckte det var helt ok förutom att maten var väldigt dålig, så ät ordentligt innan och ta gärna med er snacks. Dock så vet jag andra som tycker att deras mat är helt ok. Smaken och baken du vet :)

Bra utbud med film/spel osv. Gratis fördrink, vin/öl till maten samt en likör/whiskey/konjak till kaffet, var det vi fick. Ville man ha mer fick man betala. Vet du om att du kan förboka platser via deras hemsida. Har ni turen att åka med det dubbledäckade planet så finns det faktiskt ett fåtal economy platser på övervåningen , om nu det kan vara av intresse ;). Trevlig resa!