Checka ut & in bagaget till Hawaii!

5 feb. 2019 09:47
Visningar: 161
Hej!
Är det någon som vet om man behöver checka ut & in bagaget igen vid mellanlandning i USA när man bokat hela resan, Göteborg-Hawaii/Honolulu?

Tänkte på om man då behöver mer än 3.30 tim mellanlandning kankse..??
Tackar för svar!!

/Maria
5 feb. 2019 10:28
Nej inte om det är köpt hela resan på samma gång. Du kan se på "taggen" på väskan om det står HNL, så går den hela vägen även om du själv byter kärra.
5 feb. 2019 12:02
Var ska du mellanlanda? Om du mellanlandar på USA:s fastland ska bagaget hämtas ut och förtullas där innan vidareresa till Hawaii.
Av Hawaii
5 feb. 2019 13:45
Eftersom du nämner "mellanlandning i USA" antar jag att du mellanlandar någonstans på amerikanska fastlandet. Men detaljer är viktiga! 3:30 bör definitivt räcka men det hjälper att veta vilken flygplats och vilka flygbolag. Som Marie redan nämnt - du går igenom tull (och passkontroll) vid första ankomst i USA och måste då hämta väskan men ingen incheckning. Du bara lämnar den till flygbolagets personal precis efter tullen.
5 feb. 2019 15:15
Ok, tackar för svar. Vi har ej bokat flyg än. Men blir ev. Lufthansa och mellanlandning antingen i L.A. eller San Fransisco.
Men mellan 3.30-5 tim bör man ha då i fall att.

Mvh Maria
Av Hawaii
5 feb. 2019 15:42 (redigerad)
Om det blir LH till antingen LAX eller SFO så kommer det säkert att innebära byte till United Airlines för Hawaii flyget. Pass kontrollen kan ta sin lilla tid och sedan på LAX får du ta dig från Tom Bradley International Terminal till United's Terminal 7 vilket innebär c:a 10 minuters promenad (men bättre än att ta gratis Shuttle Bus som ofta blir fast i trafiken). På SFO får du ta dig från den internationella terminalen till United's inrikes terminaler. Kan ta runt 10 minuter också. I båda fallen blir det TSA säkerhets kontroll vid ankomst till inrikes terminalen. Och oavsett vilket - 3:30-5:00 inga problem.
5 feb. 2019 17:30 (redigerad)
Ett alternativ är att flyga via Kanada (Vancouver) istället för LAX / SFO. De har nämligen mycket smidigare transfer än de amerikanska flygplatserna. I Kanada slipper du hämta ut väskan och gå igenom tullen, utan bagaget går hela vägen till Honolulu och passkontrollen är minimerad till att bara scanna sitt pass i en automat för transfer. Även passkontrollen in i USA sker i Kanada innan avresa, så ni kan använda tiden för mellanlandning till att klara av allt sådant och när ni kommer fram till Honolulu går ni direkt till taxin som om ni flugit inrikes.
6 feb. 2019 05:29
Citerat från Jensohlsson:
Ett alternativ är att flyga via Kanada (Vancouver) istället för LAX / SFO. De har nämligen mycket smidigare transfer än de amerikanska flygplatserna. I Kanada slipper du hämta ut väskan och gå igenom tullen, utan bagaget går hela vägen till Honolulu och passkontrollen är minimerad till att bara scanna sitt pass i en automat för transfer. Även passkontrollen in i USA sker i Kanada innan avresa, så ni kan använda tiden för mellanlandning till att klara av allt sådant och när ni kommer fram till Honolulu går ni direkt till taxin som om ni flugit inrikes.
Tack Jens!
Vi tittade även på dessa flighter som går vi Vancouver men mellanlandningen var ca 5-7 tim och det känns lite för länge.
Annars verkade ju det smidigare.
Av Gurragg
5 apr. 2019 14:31
Hej,
Som tidigare skrivet måste du hämta ut bagaget vid första ankomsten till USA, för att sedan lämna det för transfer direkt efter du passeras tull & immigrations.
Vi gjorde den resan via SFO i höstas med 1,40 i byte vilket var något stressande att veta. Tror dock vi var igenom hela processen på 20 minuter så det var kanonlugnt i efterhand. 3-4 timmar ska definitivt aldrig vara ett problem.
Hawaii 2 veckor under jul och nyår
USA Jonaso, 23 juli 2015
Updaterad av Jonaso för 3 år sedan
13
Vi (2 vuxna och 2 tonåringar) har tänkt att åka till Hawaii i 2 veckor under jul och nyår. Först hade vi tänkt att vara en vecka på Maui och sedan en vecka på Oahu. Har tänkt att bo på ett ställe och därifrån ta oss runt ön/öarna. Börjar dock bli lite tveksam över valet av öar och tar gärna emot ...
Florida, LV, GC, Kalifornien & Hawaii
USA Liinaaa, 21 nov. 2013
Updaterad av Floridasidan för 5 år sedan
9
Nu har vi funderat ihop en möjlig res rutt och undrar vad ni tycker om den. Är dagarna bra utplacerade, mer eller mindre på något ställe? Florida: Orlando - 8n Clearwater - 3n Sarasota - 2n Fort Myers - 2n Naples - 2n Shark Valley - 1n Key West - 3n Miami - 7n Flyger till Orlando ...
Hur funkar det med incheckat bagage?
USA Andi04, 27 juni 2011
Updaterad av Worldofmarie för 8 år sedan
4
Vi beställde vår USA resa till Las Vegas via seat24. Köpenhamn- London - Kanada - Las Vegas. Hur gör man med bagaget? Checkas det in i Köpenhamn och hämtas i Las Vegas eller måste man hämta ut bagaget vid varje flygplats och checka in det igen? Vid varje stopp byter vi plan och flightnummer. // ...
Vulkanutbrott på Hawaii - risker
USA Sundahls, 13 maj 2018
Updaterad av Schnappi för 44 veckor sedan
19
Vi ska åka till Hawaii i mitten av juni och oroar oss nu lite pga det pågående vulkanutbrottet, någon som varit/är på Hawaii och kan berätta lite mer om läget än vad som går att läsa på nätet? Vi ska bl.a. åka till Hilo, är det säkert eller borde vi styra om planerna? Tacksam för all info. ...
Hawaii
USA Reseplanerare, 6 juni 2018
Updaterad av Sundahls för 1 år sedan
7
Hej igen! Nu börjar vår resa till Big Island att närma sig. Först en vecka på Kauai sedan 8 nätter på Big Island. Vi landar i Kona. Hyr bil och kör direkt till Hilo för 5 nätters övernattning. Vilken väg bör man köra? På väg 190 - 200 söder om Mauna Kea eller fortsätta på 190 som sedan övergår ...
Hawaii
USA Olice, 19 jan. 2017
Updaterad av Irene_v för 2 år sedan
14
Hej.Min familj och jag tänker vi åka till USA i juni.Vi ska vara en vecka i San Francisco och sen 7 eller 8 dagar i Hawaii.Vi har 2 tjejer som är 11 och 12 år.Vi kan inte bestämma oss om vi ska bo i Kauai eller Maui.Vi gillar paradis stränder,bra restauranger,fin natur och mysiga stället.Vi gillar ...

Hawaii USA, Nordamerika

Naturlig skönhet, tropiskt klimat, unikt djurliv, aktiva vulkaner, klart vatten och stora vågor. Hawaii är mycket populärt bland turister, surfare, biologer och vulkanologer.

Till Hawaii kommer många för att surfa eller uppleva den vackra naturen. Vita stränder, turkost hav och höga vågor, inbjuder till många blöta äventyr. Lär dig surfa, simma bland delfiner och dyk i det kristallklara vattnet. På land kan du komma aktiva vulkaner nära, se marken ånga och lavan glöda i mörkret. Sulfatbankar lyser upp i fluorescerande gult och allt kan ses från utsiktsplatsen i Kilauea Overlook. Du kan vandra i regnskogar eller snötäckta berg, se exotiska växter, besöka orkidégårdar och är du riktigt äventyrlig tar du dig hela vägen igenom djungeln och upp till en tio meter lång rutschkana, som tar dig ner igen i rasande fart. Waikiki beach och Pearl Harbour är för många ett måste. Förutom Honolulu på ön Oahu, finns staden Lahaina på ön Maui. Är du intresserad av historia är det hit du ska åka. I Hilo, som ligger på ön Hawaii, finns en underbar botanisk trädgård med hundraåriga palmer och vattenfall. Mat, shopping och nattliv finns det gott om i Honolulu. Hawaii är synonymt med paradis.